,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 27 °C
  • Antalya 29 °C

Yapıcıoğlu'ndan Kurban Bayramı mesajı

Yapıcıoğlu'ndan Kurban Bayramı mesajı
HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Kurban Bayramı münasebetiyle birlik, beraberlik ve kardeşlik mesajı verdi.

Mesajında, İslam aleminin bayramını kutlayan HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu, "Allah'a hamd, Resulüne salat ve selam olsun. Rahmet ve şefkat dolu günlerin en değerlilerinden olan bir Kurban Bayramı'na daha kavuşmanın sevincini yaşıyoruz. Emperyalizmin ve siyonizmin tasallutu altındaki İslam beldelerinde yaşanan acılar ve bilhassa ilk kıblemiz Mescid-i Aksa'nın işgal altında olduğu gerçeği yüreğimizi burksa da kuşkusuz bayramlar sevinç, mutluluk ve paylaşım günleridir. Bu vesileyle sizlerin ve Âlem-i İslam'ın Kurban Bayramı'nı en içten dileklerimle tebrik ediyorum." ifadelerine yer verdi.

İslam coğrafyasındaki ihtilafların son bulması temennisinde bulunan Yapıcıoğlu, "Kutlu Nebi'nin, 'Ey insanlar! Biliniz ki Rabbiniz birdir, atanız da birdir. Hepiniz Âdem'densiniz, Âdem de topraktandır. Arab'ın Arab olmayana, Arab olmayanın Arab'a, beyazın siyaha, siyahın beyaza hiçbir üstünlüğü yoktur. Allah katında üstünlük ancak takva iledir.' şeklindeki mesajını anlamaya ve safları sıkılaştırıp kenetlenmeye her zamankinden daha fazla muhtaç olduğumuz bir zaman diliminden geçiyoruz. Zira kendi aramızdaki ihtilaflardan ve dağınıklığımızdan güç alan emperyalistler, ifsat ve sömürü faaliyetleriyle yalnızca İslam alemini değil, bütün bir insanlık âlemini büyük bir felakete sürüklemektedir. Başta aile kurumu olmak üzere bizi biz yapan değerlerimiz hiç olmadığı kadar büyük ve sistematik bir saldırı ile karşı karşıyadır. Bilumum ifsat şebekelerinin hedefinde çocuklarımız ve dolayısıyla geleceğimiz vardır. Bu durum karşısında yeryüzünde hakkı ikame edip adaleti tesis edecek siyasi bir mücadele en büyük insanlık görevi haline gelmiştir. HÜDA PAR olarak bu kutlu mücadeleyi vermenin büyük çabası içerisindeyiz." dedi.

"Küresel sömürü nedeniyle bugün yeryüzünün bazı köşelerinde insanlar bir lokma ekmeğe muhtaç yaşarken başka köşelerinde israf, lüks ve savurganlık ürkütücü boyutlara ulaşmıştır." diyen Yapıcıoğlu İslam beldelerinde yaşanan mezalime dikkat çekti.

Yapıcıoğlu, "Başta Suriye, Yemen ve siyonist abluka nedeniyle birer açık hava hapishanesine çevrilmiş olan Gazze'de, yetersiz ve sağlıksız beslenmeden kaynaklı hastalıklarla boğuşan çocuklar kendilerine uzanacak yardım elini beklemektedir." dedi. 

Depremzedelerin unutulmaması gerektiğini belirten Yapıcıoğlu, "Öte yandan ülkemizde 6 Şubat'ta yaşadığımız ve 50 bini aşkın insanımızın vefat ettiği deprem felaketi geride çok büyük acılar ve sarılması gereken yaralar bırakmıştır. Depremzedelerin kalıcı konutlara kavuşturulması, çözülmesi gereken sorunların başında gelmektedir. Hac farizasının ifa edildiği, Allah'a yakınlaşmanın ve teslimiyetin bir nişanesi olan kurbanlıkların dergâh-ı ilahiye sunulduğu bu mübarek günler aynı zamanda birer yardımlaşma ve dayanışma günleridir. Bu vesileyle depremzede kardeşlerimizin unutulmaması gerektiğini hatırlatıyor ve bir kez daha Kahramanmaraş merkezli depremlerde vefat eden kardeşlerimize Allah'tan rahmet, geride kalan yakınlarına ve bütün bir milletimize başsağlığı ve sabır diliyorum." temennisinde bulundu.

Birlik ve beraberlik mesajı da veren Yapıcıoğlu son olarak şu ifadelere yer verdi: "Rabbim'den Mübarek Kurban Bayramı'nı; Kendisine yakınlaşmamıza, ümmet olarak birlik ve beraberliğimizin pekişmesine, başta İslam coğrafyası olmak üzere yeryüzünde akan kanın durmasına, zulmün sona ermesine ve adaletin hâkim olmasına vesile kılmasını niyaz ediyorum. Hepinizi merhameti sonsuz olan yüce Allah'a emanet ediyor ve bir kez daha bayramınızı tebrik ediyorum." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55