,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 20 °C
  • Antalya 22 °C

Yapıcıoğlu: Siyonizm yalnızca Filistinlileri değil, insanlığın huzur ve barışını tehdit etmektedir

Yapıcıoğlu: Siyonizm yalnızca Filistinlileri değil, insanlığın huzur ve barışını tehdit etmektedir
HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu, "Yeryüzündeki en tehlikeli ırkçılık olan siyonizm bugün yalnızca Filistinlileri ya da yalnızca Müslümanları değil, Hristiyan ve Museviler de dahil bütün bir insanlığın huzur ve barışını tehdit etmektedir" dedi.

 

Uluslararası birçok kurumun desteğiyle İstanbul Bayrampaşa'da Uluslararası "Filistin'e Özgürlük" forumu düzenlendi.

Dünyanın birçok ülkesinden önemli kişilerin yer aldığı foruma; HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, İTTİHADUL ULEMA Genel Başkan Yardımcısı Suat Yaşasın, Dünya Alimler Birliği Genel Başkanı Prof. Dr. Ali Muhyiddin Karadaği, Filistin Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa, HAMAS liderlerinden Usame Hamdan, Filistin İslami Cihad Liderlerinden Muhammed El Hindi, Nelson Mandella'nın torunu Mandella Mandella ile birlikte dünyanın birçok ülkesinde önemli kuruluşlarım temsilcileri katıldı.

Forumda konuşan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, sözlerinin başında, tam 100 gündür siyonist işgal rejiminin, başta ABD olmak üzere Batılı emperyalistlerin sınırsız desteği ile gerçekleştirdiği insanlık dışı saldırılarına karşı büyük bir izzetle direnen Filistin direnişini selamladı.

Gazze’deki direnişin, yeryüzüne iman pompalayıp dünyaya insanlık dersi verdiğini belirten Yapıcıoğlu, bugün halen Mescid-i Aksa, Kudüs ve Filistin davasından söz edebiliyorsa bunun Filistin Direnişine borçlu olduğunu söyledi.

"Yeryüzündeki en tehlikeli ırkçılık olan siyonizm…"

Bugün dünyanın gözleri önünde bütün insani değerlerin ayaklar altına alınarak Gazze’de büyük bir vahşetle soykırım gerçekleştirildiğine dikkat çeken Yapıcıoğlu, "Kurulduğu günden bugüne kadar vahşet ve katliamda sınır tanımayan siyonist terör örgütünün bu pervasızlığının arkasında Müslümanların dağınıklığı ve İslam ülkelerinin tepkisizliği vardır.  Yeryüzündeki en tehlikeli ırkçılık olan siyonizm bugün yalnızca Filistinlileri ya da yalnızca Müslümanları değil, Hristiyan ve Museviler de dahil olmak üzere bütün bir insanlığın huzur ve barışını tehdit etmektedir." diye ekledi.

Yapıcıoğlu, şöyle devam etti:

"Filistin’in yanı sıra Lübnan’da ve Yemen’de gerçekleştirilen saldırılar, Türkiye’yi ve İran’ı hedef alan son terör saldırıları bütün bölge ülkelerinin Siyonizmin hedefinde olduğu gerçeğini bir kez daha ortaya koymuştur.

Bu durum sermayeden siyasete, akademiden medyaya kadar güçlü bir kartel oluşturan küresel siyonizmin,  insanlık için oluşturduğu tehdidin boyutunu göstermektedir."

İzzetbegovic'in Kudüs hakkındaki sözleri

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, sözlerinin devamında, Aliya İzzetbegovic’in, Kudüs ile ilgili şu sözlerini aktardı:

"Kudüs sıradan bir şehir değildir. O, üç büyük dininin vazgeçemeyecekleri kutsallıkları bulunan bir şehirdir. Ancak herkese açık olacak, özgür bir Kudüs şehrini hem teorik hem de pratik olarak sadece Müslümanlar temin edebilirler.

Teorik olarak bu böyledir çünkü sadece İslam hem Musa'yı hem İsa'yı hem İncil ve Tevrat'ı kabul etmektedir, tanımaktadır. Aksine ne Hıristiyanlar ne de Yahudiler ne Muhammed Aleyhisselatu Vesselam'ı ne de Kur'an'ı tanırlar. Bu tespit, Müslümanların bu meselede öne çıkmasını sağlayan bir gerçekliktir.

Pratik olarak da bu böyledir. Kudüs Müslüman dünyasının ortasında bulunmaktadır. Kudüs'te olacak her türlü gayr-ı İslami hakimiyet, sadece güçle ayakta durabilen anormal bir durum olur ve gerginlik durumu hiçbir zaman özgürlük durumu değildir."

"Kudüs, İslam hakimiyeti boyunca her üç din için özgür bir şehir idi"

Nitekim 638 ile 1099 yılları arasında bu pratiğin ortaya konduğunu, Kudüs'te hem Müslümanlar hem Hristiyanlar hem Yahudilerin birlikte özgürce ibadetlerini yapabildiğini ve birlikte yaşayabildiğini hatırlatan Yapıcıoğlu, "1099 ile 1187 arasında Haçlı işgali altında kalan Kudüs'te bu özgürlük ortamı kaybolmuş, 1187 yılında yeniden Selahaddin-i Eyyubi tarafından işgalden kurtarılan Kudüs'te yeniden barış iklimi hakim olmuştur. Yine İspanya'da, Endülüs Emevi Devletinde 1492 yılına kadar özgürce yaşayan diğer din mensupları, 1492'de bu devletin yıkılmasıyla Müslümanlarla birlikte Yahudiler de oradan göç etmek zorunda kalmışlardır. Bu tarihi gerçeklikler bu tezi açık şekilde teyit etmektedir. Kudüs, İslam hakimiyeti boyunca her üç din için özgür bir şehir idi. Ve inşallah yakın bir gelecekte tekrar böyle olacaktır. Ümitsizlik yoktur, her gecenin bir sabahı vardır, her kıştan sonra bir bahar gelmektedir."

Yapıcıoğlu, konuşmasının sonunda Uluslararası Adalet Divanı'nda başlatmış olduğu yargı süreciyle Güney Afrika Cumhuriyeti'ni, onun temsilcisi olan Mandella'nın şahsında Güney Afrika Cumhuriyeti'ni tebrik etti. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55