,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 21 °C

Yapıcıoğlu: Milletin menfaatini önceleyen bir siyasi anlayış memlekete yayıldıkça kazanan hepimiz olacağız

Yapıcıoğlu: Milletin menfaatini önceleyen bir siyasi anlayış memlekete yayıldıkça kazanan hepimiz olacağız
HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, bir şeyin yanlışını dile getirirken onunla birlikte doğrusunun da ne olması gerektiğini beraberinde söylemek gerektiğinin HÜDA PAR'la anlaşılacağını kaydetti.

 

Yerel seçimlerle ilgili konuşan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Türkiye genelinde belediye başkanlıkları, belediye meclis üyelikleri ve il genel meclis üyelikleri için aday tespit çalışmalarının başladığını söyledi.

Yapıcıoğlu, kendi tabanlarında yerel seçimlere ilişkin bir anket yürüttüklerini ifade ederek adayların belirlendikten sonra seçime yaklaştıkça pratik çalışmalarını sahaya yansıtacaklarını aktardı.

HÜDA PAR'ın Meclis'e girmesiyle HÜDA PAR'ı tanımayan insanların partilerini daha yakından tanıyacağını dile getiren Yapıcıoğlu, "HÜDA PAR siyasette yeni bir ses, yeni bir nefes, yeni bir soluk, yeni bir heyecan getirecek." dedi.

Farklı bazı siyasi partilerin HÜDA PAR'dan sonra aynı sözleri tekrar etmeye başladıklarını belirten Yapıcıoğlu, virgülüne kadar aynı cümlelerinin tekrar edildiğini söyleyerek bunun iyiye işaret olduğuna dikkat çekti.

"Aday tespit çalışmalarımız başladı"

Yerel seçimlerle ilgili konuşan Yapıcıoğlu, "Bir önceki Başkanlık Divanı Toplantısında almış olduğumuz kararları tatbik etmeye başladık. Türkiye genelinde hem belediye başkanlıkları için hem belediye meclis üyelikleri için hem il genel meclis üyelikleri için aday tespit çalışmalarımız başladı. Kendi tabanımızdaki, teşkilatlarımızda bir anket yürütüyoruz. İnşallah en geniş kapsamlı istişarelerle bu adaylarımızı belirledikten sonra merhale merhale seçime yaklaştıkça diğer pratik çalışmalarımızı sahaya yansıtmış olacağız." diye konuştu.

"HÜDA PAR siyasette yeni bir heyecan getirecek"

Menfaat üzerine dönen siyasetin "canavarlık" olduğunu belirten Yapıcıoğlu, "Şimdiye kadar HÜDA PAR'ı tanımayan insanlar Meclis'teki çalışmalarımızla ve HÜDA PAR'ın Meclis'e girmiş olmasıyla inşallah bizi daha yakından tanıyacak ve yola çıktığımız günden beri bir şey söylüyoruz. Diyoruz ki 'İnşallah HÜDA PAR siyasette yeni bir ses, yeni bir nefes, yeni bir soluk, yeni bir heyecan getirecek. Biz siyasetin illa menfaat üzere durmak zorunda olmadığını hatta menfaat üzerine dönen siyasetin canavarlık olduğunu söylüyoruz." şeklinde konuştu.

"Meclist'e daha büyük bir sandalye sahibi olan partiler aynı cümlelerimizi tekrar etmeye başladı"

Parti olarak dile getirdikleri sözlerin bazı siyasi partiler tarafından da tekrar edilmeye başlandığını vurgulayan Yapıcıoğlu şöyle devam etti:

"Daha önce, bizden önceki muhalefet anlayışı şuydu 'iktidar ne yaparsa yapsın muhalefet karşı çıkar, çünkü muhalefetin işi budur; fakat biz ısrarla şunu vurguladık, dedik ki 'Biz doğru kimden gelirse gelsin doğruya sahip çıkarırız, yanlışı da kim yaparsa yapsın o yanlışa karşı çıkarız' dedik. Bizden sonra şükür en azından söylem düzeyinde de olsa farklı bazı siyasi partiler de aynı sözleri tekrar etmeye başladılar. Mesela seçimden önce 'siyasetin dili çok serttir, o kadar sert olmaya gerek yok, biz savaşa değil seçime gidiyoruz' dedik. Aynı cümlelerimizi bizden sonra çok köklü, yüzyıllık partilerin ya da bazı başka Meclis'te daha büyük bir sandalye sahibi olan, daha büyük sayıda temsil oranında partilerde virgülüne kadar aynı cümlelerimizi tekrar etmeye başladı. Bu iyiye işarettir, hayra alamettir inşallah."

"Milletin menfaatini önceleyen bir siyasi anlayış memlekete yayıldıkça kazanan hepimiz olacağız"

Bir şeyin yanlışını dile getirirken onunla birlikte doğrusunu da ne olması gerektiğini beraberinde söylemenin HÜDA PAR ile anlaşılacağını kaydeden Yapıcıoğlu, "Siyasetin bir kavga olmadığı, sadece siyasi rakibi alt etme işi olmadığı, eleştirinin sadece bir şeye karşı çıkma olmadığı, bir şeyin yanlışını dile getirirken onunla birlikte doğrusunun da ne olması gerektiğini beraberinde söylemek gerektiği inşallah HÜDA PAR'la her gün biraz daha anlaşılacak ve siyasette bu değerler yükseldikçe daha nezih bir üslup, milletin menfaatini önceleyen, parti menfaatinin önüne koyan bir siyasi anlayış memlekete yayıldıkça kazanan hepimiz olacağız, bütün millet olacak." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55