,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 27 °C

Yapıcıoğlu: Memleketin HÜDA PAR belediyeciliğiyle tanışma vakti gelmiştir

Yapıcıoğlu: Memleketin HÜDA PAR belediyeciliğiyle tanışma vakti gelmiştir
Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde partisinin seçim bürosu açılışında konuşan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, "Memleketin HÜDA PAR belediyeciliğiyle tanışma vakti gelmiştir." dedi.

HÜDA PAR, Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde bulunan Karamusa Mahallesi'nde seçim bürosunu görkemli bir programla açtı.

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nun katıldığı program, mitinge dönüştü. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan Yapıcıoğlu, 31 Mart'ta gerçekleştirilecek yerel seçimlerde iddialı olduklarını belirtti.

Vatandaşlara teşekkür ederek konuşmasına başlayan Yapıcıoğlu, 12 yıl önce kurdukları HÜDA PAR'ın, 2014 yılında ilk girdikleri yerel seçimlerde Çınar'da ciddi bir oy aldıklarını hatırlattı.

Yapıcıoğlu, geçen sürede HÜDA PAR'ın daha çok tanındığını ve 31 Mart Mahalli İdareler seçimlerinde iddialı olduklarını belirtti.

Memleketin HÜDA PAR belediyeciliğiyle tanışmasının vaktinin geldiğini söyleyen Yapıcıoğlu, "2014'te sınırlı sayıda birkaç ilde, birkaç ilçede seçime girmiştik. Ama elhamdülillah 2024 belediye seçimlerinde, 973 ilçemizin tamamında meclis adaylarımız, 30 büyükşehrin 26'sında Büyükşehir Belediye Başkan adaylarımız ve yine 721 ilçe belediye başkan adayımızla bu yarışta 'biz de varız' diyoruz. İnşallah bu sefer 'memleketin HÜDA PAR belediyeciliği ile tanışma vakti gelmiştir.' diyoruz.  Malumunuz geçen sene 14 Mayıs 2023 günü milletvekilliği genel seçimleri yapıldı. Gerçekleştiren bu seçimlerde davamız meclise girdi, yeni bir merhale başladı. İnşallah 31 Mart günü yapılacak Mahalli İdareler seçimlerinde yeni bir merhale başlayacak. İnşallah millet daha güzel bir hizmetle, adil bir siyaset ve hizmet anlayışı ile tanışacak. O vakit gelmiştir diye ümit ediyoruz. İnşallah Çınar için o vakit tamamdır." dedi.

"Hizmet anlayışımızda kesin olarak adaletten zerre sapmamaya ahd etmişiz"

Siyaset anlayışlarıyla ilgili konuşan Yapıcıoğlu, "14 Mayıs'tan sonra muhalefet anlayışımızı, siyaset anlayışımızı pratik olarak gösterme fırsatı elde ettik. Bizim siyaset anlayışımız; eğriye eğri, doğruya doğru demektir. Dedik ki kim doğru yaparsa doğru yapanın kimliğine bakmaksızın biz doğruyu destekleriz. Yanlışı da kim yaparsa yapsın biz yanlışa karşı çıkarız dedik. Sizden, içinizden biri olan Çınar'ın evladı olan Çınar Belediye Başkan adayımız Vedat kardeşimiz de dile getirdi. İnşallah biz hizmet anlayışımızda kesin olarak adaletten zerre sapmamaya ahd etmişiz. İnşallah bu hizmeti biz milletimize sunma konusunda fırsatın yaklaştığını, bunun gerçekleşeceğine inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Yönetim anlayışlarıyla ilgilide konuşan Yapıcıoğlu, "Daha önce de dile getirdik. Dedik ki; birincisi adalet, ikincisi emanet, üçüncüsü ehliyet, dördüncüsü de inşallah insana hizmet. Biz adaletin Rabbimizin kesin emri olduğuna inanıyoruz. Adil bir yönetim anlayışında, herkes hizmetten hak ettiğini alacak, herkes hizmetten nasibini alacak. Sadece şu veya bu şahsa, sadece şu veya bu köye değil, inşallah memleketin her bir tarafına adil bir şekilde o hizmeti götürme konusunda azim ve kararlı bir şekilde kardeşlerimiz sizlere emanet ve sizlerin oylarına, sizlere hizmet etmeye talipler." diye belirtti.

"Diyarbakırlı hemşerilerimiz hizmetin en iyisine layıktır"

"Biz yapmaya geliyoruz. Yıkmaya, kavga etmeye, bozmaya değil." diyen Yapıcıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz hem hizmet etmeye hem de kardeşliği daha sağlam bir şekilde tesis etmeye geliyoruz. HÜDA PAR belediyeciliğinde hizmette kesin bir adalet; milletimiz, memleketimiz, hemşerilerimiz, kardeşlerimiz tarafından görülürse bundan sonra artık biz kaçsak bile bu millet bizi bırakmayacaktır. Biz gençlere önem veriyoruz. Buradaki gençler niye binlerce kilometre öteye gidip orada başkasının bağında, bahçesinde, tarlasında başkasının işinde çalışmak zorunda kalsın? Niçin, mevsimlik işçiler olarak oraya giden kardeşlerimiz, okul çağında ki çocuklarını okuldan almak zorunda kalsın ki? İnanıyorum ki bu memleket diğer şehirlerimiz gibi hizmetin en iyisine layıktır. Bizim milletimiz kadirşinas Çınar halkı, bizim milletimiz aziz Diyarbakır halkı, Peygamberler ve sahabeler şehri Diyarbakırlı hemşerilerimiz hizmetin en iyisine, en güzeline layıktır ve inşallah o hizmet HÜDA PAR'la gelecektir. Biz aileye değer veriyoruz. Hem aile kurumunun ayakta kalması hem kadınlarımızın, kızlarımızın, bacılarımızın hak ettiği değeri ve hizmeti alabilmesi, hem de gençlerimizin kendi sorunlarından kurtarılması ve onlara layık bir hizmet etmesi için HÜDA PAR'ın belediyecilik anlayışının bu memlekete gelmesi, bu memleketin de HÜDA PAR'ın belediyecilik anlayışıyla tanışması gerekir."

"Biz kimseye efendilik yapmak için bu makamlara talip olmadık"

Memleketin hür ve adil belediyecilik anlayışıyla tanışmasının vaktinin geldiğini vurgulayan Yapıcıoğlu, "Ben öyle inanıyorum ki inşallah bu sefer zafer yakındır. Bu sefer memleketi, hür ve adil belediyecilik anlayışıyla tanıştırma vakti gelmiştir. Allah'ın izniyle, 31 Mart günü kardeşlerimiz Rabbimin izni ve inayeti, milletimizin desteği ve teveccühü ile talip oldukları hizmet makamlarına gelmeye muvaffak olurlarsa, yani o gün zaferimizi ilan edersek, biz şımarmayacağız. Biz millete tepeden bakmayacağız. Biz kimseyle efendilik yapmak için, tahkim etmek için bu makamlara talip olmadık. Biz hizmete talibiz ve Rabbim lütfeder de muvaffak olursa bu kardeşlerimiz; inşallah tevazu ile şükürle işimize, hizmetimize bakacağız ve inşallah hemen ilk günden kolları sıvayıp o hizmeti milletimize sunmak için bütün gayretimize çalışacağız. İnşallah memleket; kardeşlik, adalet ve huzur dolacak." dedi.

"Allah'ın izniyle bu sefer HÜDA PAR'ın hizmeti Diyarbakır'ı, Çınar'ı abad etsin."

Yapıcıoğlu, "Sizden birileri, sizin evladınız, sizin kardeşleriniz karşınızda aday olarak burada duruyorlar. Şimdi ben buradaki kardeşlerimden şunu istirham ediyorum, şunu istiyorum; inşallah bu sefer HÜDA PAR diyoruz. Ama şunu bilmeniz lazım ki hiçbir şey kendiliğinden olmaz. Gerçekten bu memleketi HÜDA PAR'ın belediyecilik anlayışıyla HÜDA PAR'a hizmet anlayışıyla, adaletle, o hizmetin adaletle yapılmasıyla memleketin tanışmasını istiyorsak bu meydandaki bütün kardeşlerimden bir istirhamım, bir ricam var. Seçime çok kalmadı, şunun şurasında 32-33 günlük bir zaman var. Bu zaman içerisinde buradaki bütün kardeşlerim; eş, dost, kardeş, tanıdık, arkadaş, komşu kim varsa, HÜDA PAR'ı duymamış olan, HÜDA PAR'ın hizmet anlayışından yeterince haberdar olmamış olan kim varsa, daha önce hangi parti oy vermiş olursa olsun, hiç fark etmez onlara; insanımız arasında ayrım yapmayacağımızı, inşallah o hizmeti herkese götürmek istediğimizi gidin söyleyin. Söyleyin ki Allah'ın izniyle bu dava büyüsün. Bir dalga geliyor. Bu dalga hizmete dönüşsün. Büyük bir dalga geliyor, inşallah bu sahipsizliği, adaletsizliği süpürüp götürsün. Allah'ın izniyle bu sefer HÜDA PAR'ın hizmeti Diyarbakır'ı, Çınar'ı abad etsin." ifadelerini kullandı.

"Biz siyasetimizi hizmet ve kardeşlik üzerine kuruyoruz"

Programda bir konuşma gerçekleştiren HÜDA PAR Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Faruk Dinç ise, 1 Nisan'da oy patlaması yaşayacaklarını belirterek "HÜDA PAR'ın güneşi her yeri aydınlatmaya devam ediyor. Her gün, köy köy, mezra mezra ve ilçelerimizi dolaşıyoruz. Elhamdülillah halkamız artık HÜDA PAR diyor. Halkımız HÜDA PAR' geliyor. Akın akın HÜDA PAR'a teveccüh var. Allah'ın izniyle bu seçimde bir oy patlaması yapacağız. Kıymetli kardeşlerim; biz çalışmalarımızda ve hizmetlerimizde kin ve nefreti değil, biz siyasetimizi hizmet ve kardeşlik üzerine kuruyoruz. Size de şunu söylüyoruz, kin ve nefretten uzak durun. Bu bölgemiz bu konuda çok çile çekti. Kardeşlerimize kucağımızı açalım. Selam verelim, birbirimizle dost olalım ve bu memleketi beraber yönetelim." dedi.

"Bizim derdimiz, gayemiz bu topluma ve memlekete faydalı olmaktır"

Diyarbakır'a söz verildiği üzere yapılması gereken projelerin halen yapılmadığını ifade eden Dinç,
"Çınar kararını vermiştir. Çınar'ı Vedat başkanımızla birlikte yöneteceğiz. Vedat Başkanımız Çınar için bir fırsattır, halkımızda bunun farkındadır. HÜDA PAR öyle bir partidir ki sadece bir köyü, ilçeyi, beldeyi tek dert etmiyor. HÜDA PAR tüm insanlığı ve İslam âlemini dert etmiş bir partidir. Evet, seçim çalışmalarını yapıyoruz ancak Filistin'de de kardeşlerimiz katlediliyor. Bacılarımız, çocuklarımız katlediliyor. Gazze'nin üzerine yağmur gibi bombalar yağıyor ve buda yüreğimizi yakıyor. Allah'ın izniyle biz 31 Mart'ta HÜDA PAR'ı seçtikten sonra, 1 Nisan'da biz Çınar ilçesini Gazze'ye kardeş ilan edeceğiz inşallah. Biz bu memlekete hizmet etmek istiyoruz. Bizim derdimiz gayemiz bu topluma ve memlekete faydalı olmaktır. Diyarbakırlı hemşerilerimizle görüşüyoruz. Söyledikleri bir şey var, 'Bu memleket sahipsizdir' diyorlar. İnşallah biz bu memlekete sahip çıkmak için yola çıktık. Bundan 10 yıl önce Diyarbakır'da bir şehir hastanesi yapılacaktı, hastane ortada yok. Şehir hastanesinin şu an verdiği hizmetten dolayı tadilata olması gerekiyordu. Tramvayla ilgili söz verildi ama tramvay ortada yok. Batı da İstanbul neyse, Güneydoğuda da Diyarbakır odur. Otoban gelmiş Şanlıurfa'da durmuş oradan bu tarafa gelmemiş. İnşallah bizim belediyeciliğimizde gençlerimize istihdam sağlamak için çalışacağız. Geçlerimiz başkasının kapısında değil, kendi kapısının önünde ekmeğini kazanacaktır." şeklinde konuştu.

"Belediye siyaset yeri değil, hizmet yeridir"

Vatandaşlara hitap eden Çınar Belediye Başkan Adayı Vedat Turgut, "Köy köy geziyoruz halkımız, 'artık yeter, bu sefer HÜDA PAR' diyor.' 1 Nisan'da bu kalabalık Çınar meydanında HÜDA PAR'ın ilçe teşkilatının önünde coşkulu bir şekilde zaferimizi kutlayacağız. Belediye hizmet yeridir, siyaset yeri değildir. Siyaset yapmak isteyen Meclise gitsin, siyasetini yapsın. Oylarımızı alıp da hizmet yapmama devri bitti. 30-40 yıldır hizmet yapılmıyor bu memlekette. Siyasiler toplumun içinde gezerek diyorlardı ki 'Biz yollarınızı yapacağız, size su getireceğiz. Biz sizin elektriğinizi yapacağız.' Şu an köy köy geziyoruz, bu taraflara hizmet namına pek bir şey yapılmamış. Ortasında nehir geçen bazı köylerin evlerinde bile suları yok. Bazı köylerin yolları çok kötü, toplum artık diyor ki 'artık yeter HÜDA PAR'lı belediye başkanları gelsin. Biz hizmet istiyoruz.' Biz milletimizin hizmetkârı olmak istiyoruz. Derdimiz hizmet etmektir. Gençlerimiz ve kızlarımız büyük tehlikededirler. Biz onları da kurtarmak istiyoruz. Biz istiyoruz ki gençlerimizi ve kızlarımızı kötülüklerden, uyuşturucudan, alkolden uzak dursun. Belediyeler elimize geçse, binlerce erkek ve kızlarımızı imkanlar dâhilinde hem dünyalarını hem de ahiretlerini kurtaracağız inşallah." dedi.

Gerçekleştirilen konuşmaların ardından seçim bürosunun açılış programı, dualar ve kurdele kesimi ile devam etti.

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, seçim bürosunun açılışından sonra Karamusa Mahallesi'nde bulunan esnafı ziyaret etti.

Yapıcıoğlu'nun programı Çınar ilçesine bağlı Karacadağ bölgesinde gerçekleştireceği köy ziyaretleriyle devam edecek. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55