,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 27 °C
  • Antalya 24 °C

Yapıcıoğlu, Konya'dan İslam ülkelerine "Ayağa kalkın" çağrısında bulundu

Yapıcıoğlu, Konya'dan İslam ülkelerine "Ayağa kalkın" çağrısında bulundu
Konya'da düzenlenen "Özgür Filistin" mitinginde İslam ülkelerine seslenen HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, "Siyonistlerle ilişkilerinizi kesin. Kardeşlerinizin her gün öldürülmesine seyirci kalmayın..." dedi.

 

Yeniden Refah Partisi tarafından "Aksa Tufanı" operasyonu kapsamında direnişe destek amacıyla Konya Hükümet Meydanı'nda miting düzenlendi.

Düzenlenen Mitinge katılan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Gazze'de yaşanan soykırıma dikkat çekerek, İslam ülkelerine çağrıda bulundu.

Sistematik işgalin adım adım ilerletildiğine vurgu yapan Yapıcıoğlu, Batı'nın ikiyüzlülüğüne dikkatleri çekti.

1917'den bu yana Filistin halkına acılar yaşatıldığını hatırlatan Yapıcıoğlu, "Aziz kardeşlerim, malumlarınız olduğu üzere 8 gündür Filistin'de çok büyük acılar yaşanıyor. 1917'de İngilizlerin işgalinden hemen sonra orada terör eylemleri ile siyonist teröristler, oradaki kardeşlerimize türlü türlü acılar yaşattılar. 1947'deki BM kararından sonra, 1948 yılında siyonist terör şebekesi kendisini devlet olarak ilan ettiğinden bu yana sistematik zulümler, katliamlar ardı ardına yaşanıyor." dedi.

"Filistin halkı zulümlere 'artık yeter' dedi"

Bundan 8 gün önce Filistin halkının zulümlere "artık yeter" dediğini belirten Yapıcıoğlu, "Bundan 8 gün önce yine bir cumartesi sabahı 'artık yeter' dedi oradaki kardeşlerimiz. Her gün çiğnenen kutsallarına, Mescid-i Aksa'ya hürmetsizliğe itiraz ettiler. Artık sadece bizim kanımız akmayacak dediler. Yapılan hazırlıklardan sonra bir 'Aksa Tufanı' operasyonu başlatıldı. Hani o yenilmez ordu dedikleri siyonist terör şebekesinin üniformalı katilleri zelil oldular birkaç saat içerisinde." ifadesini kullandı.

"Biz tarafsız değiliz, tarafsız kalamayız"

75 yıldır Filistin'in işgal altında olduğuna dikkat çeken Yapıcıoğlu, şunları söyledi:

"75 yıldır Filistin işgal altında, 17 yıldır Gazze abluka altında. Dünyanın 138 ülkesi Filistin'i devlet olarak tanıyor. Ama zorbalar, orada kendilerinden izin almadan kimsenin bir topluiğne satmasına izin vermiyorlar ve bütün dünya bunu seyrediyor. İşte bu zulmü dünyaya duyurmak için bir harekat başladı. Hemen akabinde Amerika uçak gemilerini gönderdi. Yetmedi İngilizler seferber oldular. 'Bizler israilin yanındayız, onların kendisini savunma hakkını tanıyoruz.' dediler. Sanki siyonist terör şebekesi sakin sakin oturuyor, kimseye sataşmıyor, hiçbir cürüm işlemiyormuş gibi ve sanki Filistinli kardeşlerimiz saldırganmış gibi bir dil tutturdular. Onlar kendilerine yakışanı yapıyorlar. Kendileri de zaten zalimdirler ve zalimin yanında saf saf durdular. Bizler, bugün zalime karşı, mazlumun yanında olduğumuzu göstermek için bu meydanda toplandık. Allah ecrinizi kabul eylesin. Biz tarafsız değiliz, tarafsız kalamayız."

"75 yıldır kınamalar azgın katilleri durduramadı, bundan sonra da durduramayacak"

75 yıldır kınamaların siyonist işgalcileri durdurmadığının altını çizen Yapıcıoğlu, bundan sonra da durmayacağını ifade etti.

Yapıcıoğlu, "Birileri izzeti sanki silah gücündeymiş gibi varsayıp, yarım ağızla yapılan bu vahşetleri kınayadursun. 75 yıldır kınamalar azgın katilleri durduramadı, bundan sonra da durduramayacak. Batı ikiyüzlülüğünü gösteriyor. Bizim kuzeyimizde de bir savaş, sıcak bir çatışma var. Rusya ile Ukrayna arasında bir savaş var. Batı tek sıra halinde Ukrayna'nın arkasında dizildi. Putin hakkında tutuklama kararı çıkardılar. Neymiş? Savaş suçları işliyormuş! Neymiş? Yasaklı silahlar kullanıyormuş! Daha dün Gazze'de, üstelik bir çocuk hastanesine siyonist katiller fosfor bombaları ile saldırmadılar mı? Fosfor bombaları yasaklanmış silahlar değil mi? Hastaneleri bombalamak savaş suçu değil mi? Doktorları öldürmüyorlar mı, gazetecilere saldırmıyorlar mı? Gazze'nin elektriğini, suyunu, gıdasını kesmediler mi? Bu insanlığa karşı suçtur. Bu bir soykırımdır ve ikiyüzlü Batı, seyretmekle kalmıyor. Düne kadar seyrediyordu şimdi ardı ardına katillere destek çıkıyorlar. Bu evrensel suçu işleyen siyonistlere arka çıkıyorlar ve suç ortaklığı yapıyorlar. Evet, insanlığa karşı işlenen bir suçu teşvik etmek de o suçluya yardım etmek de suçtur.  İnşallah bir gün gelecek bütün bu suçlular hesap verecek. Bütün zalimler yakında nasıl bir devriliş ile devrildiklerini görecekler Allah'ın izniyle." diye konuştu.

"Haçlı-siyonist ittifakı bir araya gelmiş ama bizleri parça parça edip, birbirimizden uzaklaştırıyorlar"

"Birileri de iki taraftan bahsediyorlar. Evet, biz bu hikayeyi, bu tuzağı çok gördük." diyen Yapıcıoğlu, " 1948'de Savaş başladığında buna Arap-israil savaşı dediler? Sonra yavaş yavaş Araplara dediler ki 'siz geri çekilin. Bu Filistin-israil savaşıdır.' Arap dünyasına dediler ki 'sizi ilgilendirmez. Siz siyonistler ile şimdi ilişkinizi geliştirin.' Arkasında bir dil daha kullanıyorlar. HAMAS-israil savaşı. Gittikçe küçültüyorlar. Halkayı yavaş yavaş daraltıyorlar ama öte taraftan da kendi birliklerini, koalisyonlarını genişletiyorlar. siyonistler yetmiyordu daha dün Papa bir açıklama yaptı. 'israil'in kendisini savunma hakkını tanıyormuş!' Haçlı-siyonist ittifakı bir araya gelmiş ama bizleri parça parça edip, birbirimizden uzaklaştırıyorlar."

"siyonist bir tek şartla barışa yanaşır"

İtidal çağrısını yapanlara da seslenen Yapıcıoğlu, "Birileri de iki tarafa birden itidal çağrısı yapıyor. Ne demek itidal? Yani siz 75 yıldır zulüm altında olan, 17 yıldır muhasara altında olan, en temel insani ihtiyaçları bile kendisine verilmeyen Gazzeli kardeşlerimize, Filistinli kardeşlerimize neyi tavsiye ediyorsunuz? Bekleyin şimdiye kadar siyonistler sizden üçer beşer öldürüyordu, bunu sineye çekin, sesinizi çıkarmayın, siz sesinizi çıkarırsanız yüzer yüzer, biner biner öldürecekler. O yüzden oturun oturduğunuz yerde. Kurbanlık koyunlar gibi ölümü bekleyin diyorlar. Ne diyorsunuz beyler! Allah aşkına siz katile katil diyemiyor musunuz? Siz zalime zalim diyemiyor musunuz? Evet, iki taraf var. Bir tarafta siyonist katil çetesi, öbür tarafta mazlum ve mağdur Filistinli kardeşlerimiz. Bir tarafta işgalciler, kana susamışlar; öbür tarafta kendi topraklarını, evlatlarını, kadınlarını savunmaya çalışan mücahidler. Bir tarafta uluslararası bütün hukuk kurallarını çiğneyen, bütün mukaddesatı çiğneyen, camilere, mescitlere, Mescid-i Aksa'ya hürmetsizlik eden barbarlar; öbür tarafta meşru müdafaa sınırları içerisinde kalan insanlar. Bu ikisini aynı kefeye koymak vicdansızlıktır, adaletsizliktir. İnsanlıktan nasibini almamış çetelere bunu demek beyhudedir. Kınamak onları durdurmadı. Barış çağrıları da onlara kar etmeyecektir. 75 yıldır adım adım ilerliyorlar, işgali genişletiyorlar. Bundan sonra da her fırsatta genişletmeye devam edecekler. Evet, hepimiz barış istiyoruz ama herkes şunu bilsin ki, siyonist bir tek şartla barışa yanaşır. Nedir o? Ya savaşmak kapasitesini bütünüyle yitirecek ya da kendisiyle savaşmayı göze alamadığı birileri karşısında dikilecek. Bunun haricinde siyonistin barışa yanaşması mümkün değildir. Arz-ı Mev'ud dedikleri topraklarda adım adım ilerlemek için her gün biraz daha güç biriktirecekler, her gün kan dökmeye devam edecekler." dedi.

"Basının ve siyasetin kullandığı dile karşı dikkatli olun"

Basının ve siyasetin kullandığı dile karşı dikkatli olunmasını isteyen Yapıcıoğlu, "Özellikle bizim memleketimizde basının ve siyasetin diline dikkat kesilin lütfen. Bakınız, Filistin'i devlet olarak tanıyan 138 ülkeden bahsettik değil mi? Türkiye de Filistinli devlet olarak tanıyor. Ama Filistin'de siyonist işgalciler savaş halinde oldukları kardeşlerimizden herhangi birisini 'esir' aldıklarında ne diyorlar? 'Bir Filistinli tutuklandı.' Filistinli Mücahitler bir siyonisti esir aldığında ne diyorlar? 'Rehin aldı' diyorlar. Aslında zihinlerinde şu var. Onları meşru devlet olarak siyonistleri kabul ediyorlar ama Filistinlileri her ne kadar resmen devlet olarak tanısak da onlara illegal bir örgüt, gayrimeşru bir hareket ve daha açıkçası terörist muamelesi yapıyorlar. Bunu unutmayın." ifadelerini kullandı.

İslam ülkelerine çağrı

Yapıcıoğlu, siyonistlerin güzellikten anlamadığını, dünyanın en korkak milleti olduğunu, dünya malına en düşkün millet olduğunu, menfaatleri tehlikeye girdiğinde geri adım attıklarını, korktuklarında da sindiklerini söyledi.

İslam ülkelerine çağrıda bulunan Yapıcıoğlu, "Bütün İslam ülkelerinde bir çağrıda bulunmak istiyoruz. Başta kendi hükümetimize. Kürecik'teki Radar üssü siyonizmi korumak için Amerika tarafında yapılmıştır. Kürecik kapatılsın. Bir çağrımız da Adalet Bakanlığımıza. Biraz önce söyledik. Yasaklı silahlardan fosfor bombasını kullanıyorlar. Sivilleri hedef alarak öldürüyorlar. Güvenlik koridor dedikleri, insanları yola çıkardıkları, orayı terk edin dedikleri koridorları bombalayıp, dün 70 kardeşimizi şehid ettiler. Hastaneleri vuruyorlar, Gazze'yi dümdüz edeceklerini, hiç kimseyi bırakmayacaklarını söylüyorlar. Evet, bu bir soykırımdır ve soykırım evrensel bir suçtur. Dünyanın her yerinde böyle bir suç işlediğinde, Türkiye'deki savcıların bu suçlara soruşturma başlatma yetkileri vardır. Ama bir şarta bağlıdır. Uluslararası ilişkiler zedelenmesin diye kanunlar onu Adalet Bakanlığının talebine ve iznine bağlamıştır. Buradan çağrı yapıyoruz. İnsanlığa karşı işlenen bu suçlara seyirci kalmayın. Yürekli savcılarımız çoktur. İzin verin, bu suçları soruştursunlar. İnsanlığa karşı suç işleyenleri, bütün insanlık namına biz yargılayalım." çağrısında bulundu.

"kardeşlerimizi katledenlere petrol ve gaz vanalarınızı kısın"

"Şu kameralar vasıtasıyla bütün İslam ülkelerine çağrımızdır. İlişkilerinizi kesin. Siyonistlerin pervasızlaşmasında sizin attığınız, 'normalleşme' dediğiniz siyonist rejimle ilişki kurmanın tesiri çoktur. Durdurun bu adımlarınızı." çağrısında bulunan Yapıcıoğlu, şunları kaydetti:

"Hiçbir şey yapamıyorsanız, en azından 'diplomatik ilişkilerimizi yeniden gözden geçireceğiz' deyin Allah aşkına. Kardeşlerinizin her gün öldürülmesine seyirci kalmayın. Allah bunu hesabını sorar ve hiçbiriniz bunu hesabını veremezsiniz. Bütün Arap ülkeleri! Allah size bir nimet bahşetti. Dünya petrollerinin neredeyse yüzde 70'inin üzerinde siz oturuyorsunuz. Gaz kaynaklarının önemli bir kısmı yine sizde. Dünya sizin petrolünüze ve gazınıza muhtaç.  O Batı dünyası sizden aldığı petrol ve gaz ile sanayisini işletiyor, şehirlerini aydınlatıyor, ısınıyor. Ama mazlum kardeşlerinize bomba yağdıranlara, 'bombanız eksildiğinde sakın onları atmaktan geri durmayın, biz size yenisini göndeririz' diyorlar. Allah aşkına hiçbir şey yapamıyorsanız, şu petrol vanalarını biraz kısamıyor musunuz? Çıkın mertçe, yiğitçe kardeşiniz için değin ki 'bizim kardeşlerimizi katledenlere ve onların suç ortaklarına biz petrol de gaz de satmıyoruz."

"Siyonistler, Müslümanların dağınıklığından güç alıyor"

Son olarak Yapıcıoğlu, siyonistelerin, Müslümanların dağınıklığından güç aldığını belirterek, "Kardeşlerim, siyonistlerin bu azgınlıkları emin olun çok güçlü olduklarından değil. O yenilmez ordunun nasıl bir şok yaşadığını hepiniz gördünüz. Onların gücü bizim dağınıklığımızdan kaynaklanıyor. Onların gücü bizim birbirimize sırt çevirmemizdendir. Biz bir olursak, zulmün karargahı da yıkılacak. Biz ayağa kalkarsak, zalimler diz çökecek. Ama inşallah o günler yakındır. İnanıyoruz ki izzet, şeref tamamıyla Allah'ındır, Resulünündür ve inananlarındır ama münafıklar bunu bilemezler. Zafer inananlarındır ve inşallah zafer yakındır." diye konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55