,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 26 °C

Yapıcıoğlu: İslam’ın şiarlarından olan bayramları diri tutacağız

Yapıcıoğlu: İslam’ın şiarlarından olan bayramları diri tutacağız
​HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, bayram namazını memleketi Batman’da merkez Şevket Başak Camii'nde kılıp halkla bayramlaştı.

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Kurban Bayramı'nı memleketi Batman'da karşıladı. Yapıcıoğlu, Gap Mahallesinde bulunan Şevket Başak Camii'ne gelerek bayram namazını kıldı. Okunan hutbeyi dinleyen Yapıcıoğlu, daha sonra halk ile bayramlaştı.

Bayram namazının ardından cami çıkışı gazetecilere açıklamalarda bulunan Yapıcıoğlu, tüm İslam âleminin Kurban Bayramı'nı tebrik etti.

Bir Kurban Bayramı'na daha kendilerini ulaştırdığı için Allah’a hamd eden Yapıcıoğlu, “Bayram sevinçtir, bayram mutluluktur, bayram kaynaşmadır, bayram kardeşliktir, bayram paylaşmaktır, kurban yakınlaşmaktır, kurban takvadır ve kurban teslimiyettir. Bir Kurban Bayramı'nı daha idrak ediyoruz. Rabbime hamd olsun. Ümmet coğrafyasının farklı kesimlerinde acılar yaşanıyor olsa da bayram, Rabbimizin bize hediyesidir. Bu hediyeyi sevinçle kabul ettik. Sevincini yaşayacağız inşallah.” dedi.

“Bayram İslam’ın şiarlarındandır”

İslam coğrafyasında yaşanan acılara rağmen İslam’ın şiarlarından olan bayramları canlı tutacaklarını belirten Yapıcıoğlu, “Bayram İslam’ın şiarlarındandır, biz bu şiarı canlı ve diri tutacağız. Ümmet coğrafyasının her bir coğrafyasında yaşanan acılara rağmen bayram kutlanıyor. Bayram, aynı zamanda Arafat’tır, Hac Arafat’tır, Arafat tanışmak ve beraber olmaktır. Arafat kesret içerisinde vahdettir. O kalabalığın içerinde herkes vahdeti yaşarken aynı zamanda fert fert hesap vermenin ve mahşerin provasını yaşamaktadır.” ifadelerini kullandı.

“Rabbim vahdeti İslam ümmetine nasip eylesin”

Konuşmasının sonunda ümmetin birlik ve beraberliğine değinen Yapıcıoğlu şunları söyledi: “Rabbim vahdeti İslam ümmetine nasip eylesin. Dağınıklığımızın giderilmesi konusunda bizlere yol göstersin ve yardımcı olsun inşallah. Hacıların Arafat’tan oradan da müzdelifeye ve oradan Mina’ya akarken söyledikleri telbiyeyi düşünüp, tefekkür edip, anlayıp hayatımıza tatbik etmeyi Allah hepimize nasip eylesin. Eğer İslam ümmeti bunu anlarsa, hükmü ve kendisini tamamen Allah’a teslim ederse; bugün içinde bulunduğu bu halden kurtulacaktır. Onu en yakın zamanda görmeyi rabbim bütün İslam ümmetine nasip eylesin inşallah. Herkesin bayramı mübarek olsun.”

Açıklamanın ardından Yapıcıoğlu, kabristan ziyareti yapmak için camiden ayrıldı. (İLKHA)









  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55