,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 26 °C

Yapıcıoğlu: HÜDA PAR'ın yönettiği belediyelerin sınırlarında hiç kimse aç ve açıkta kalmayacak

Yapıcıoğlu: HÜDA PAR'ın yönettiği belediyelerin sınırlarında hiç kimse aç ve açıkta kalmayacak
Kocaeli'de basın mensupları ile buluşan HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu, "HÜDA PAR'ın yönetiminde asla yolsuzluk, rüşvet, israf, adam kayırma, karşıdaki kişinin siyasi görüşüne göre hizmet götürme olmayacak. Hiç kimse aç ve açıkta kalmayacak." dedi.

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde yerel ve ulusal basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Basın toplantısında Yapıcıoğlu'na, Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Aslan, Genel Başkan Yardımcısı ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Eşin, Kocaeli İl Başkanı İbrahim Yolcu eşlik etti.

Konuşmasının başında birinci gündem maddelerinin Gazze ve Filistin olduğunu ifade eden Yapıcıoğlu, başta Gazze olmak üzere gündemdeki birçok konu hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu.

Gazze soykırımı

Gazze'ye havadan, karadan, denizden ne pahasına olursa olsun mutlaka açlıktan ölümlerin başladığı bir yere insani yardım gönderilmesini bir insani borç olduğunu söyleyen Yapıcıoğlu, Refah Sınır Kapısı'nın bir an önce açılması gerektiğini vurguladı.

Yapıcıoğlu, önümüzdeki temmuz ve ağustos aylarında Paris'te yapılacak olimpiyat oyunları başta olmak üzere uluslararası bütün spor organizasyonlarından Gazze'deki katliam, soykırım suçu devam ettiği müddetçe soykırımcıların ve bu soykırımı alkışlayanların men edilmesi gerektiğini belirterek ülkeleri, bu organizasyonları boykot etmeye çağırdı.

Mısır'daki idam kararları

Mısır'da İhvan liderlerine yönelik idam kararlarına tepki gösteren Yapıcıoğlu, "Bugüne kadar idam cezası alanların, idam cezasıyla daha doğrusu mahkeme kararı kılıfıyla yapılan siyasi katliam, infazların sayısı 3 bini buldu. Bütün uluslararası kamuoyunu, üzerine mahkeme kararı kılıfı giydirilmiş bu siyasi infazları önlemek için harekete geçmeye çağırıyoruz." diye belirtti.

"Biz kimseye hakaret etmeden siyasetimizi yapmaya devam edeceğiz"

Yerel seçim çalışmalarına değinen Yapıcıoğlu, "Seçime gidiyoruz, savaşa değil." dedi ve şunları ekledi:

"Lütfen, seçimlere hazırlık yapan bütün siyasi partiler, partilerin merkez yöneticileri ve adayları kullandıkları dile, kurdukları üsluba dikkat etsinler. Aziz milletimize de şu hatırlatmada bulunmak istiyorum; kim ki kendi siyasi çıkarları için, kendi tabanını konsolide etmek ve kendi tabanındaki safları sıklaştırmak için bu milletin evlatlarını birbirine karşı kışkırtıp düşmanlaştırıcı bir dil kullanıyorsa o millete düşmandır ve ondan millete hayır gelmeyecektir.

Bizim dilimiz ve üslubumuz; bize saldıranlar ne kadar çirkefleşirse çirkefleşsin asla onların kurduğu dil gibi onların üslubu gibi olmayacak. Biz kimseye hakaret etmeden siyasetimizi yapmaya devam edeceğiz ama yeri geldiğinde cevap vermek gerektiğinde mutlaka onlar da hak ettikleri cevabı alacaklardır."

"Yolsuzluk yapan kim olursa olsun gözünün yaşına bakılmayacak"

HÜDA PAR belediyeciliğinde yapacakları çalışmaları anlatan Yapıcıoğlu, "HÜDA PAR'ın yönetiminde asla yolsuzluk, rüşvet, israf, adam kayırma, karşıdaki kişinin siyasi görüşüne göre hizmet götürme olmayacak. Hizmetler adil bir şekilde götürülecek, yolsuzluk yapan kim olursa olsun gözünün yaşına bakılmayacak, her belediyemizin girişine 'rüşvet alan da veren de melundur' hadis-i şerifini asacağız. Milletin malını son kuruşuna kadar millete hizmet için kullanacağız. Hiç bir belediye başkanımız belediyenin tek bir kuruşunu kendi reklamını yapmak için ya da kendi yandaşlarına peşkeş çekmek için ya da kendi yakınları ve akrabalarını zengin etmek için kullanmayacak, kullanamayacaktır. 'İnsanız, beşeriz hiç mi meyledecek kimse çıkmaz?' diyebilirsiniz. Elbette insanın olduğu yerde hata da olur, suiistimal de olabilir ama şunu vaad ediyoruz; böyle bir harekette bulunan kim olursa olsun asla müsamaha göstermeyeceğiz. İlk tespit ettiğimizde daha kimsenin haberi olmadan biz onu afişe ederek uzaklaştıracağız ve gereken cezayı alması için de yapılması gereken neyse yapacağız." diye konuştu.

"Hiç kimse evsiz olduğu için sokakta yatmak zorunda kalmayacak"

Yapıcıoğlu, "Bizim belediyecilik anlayışımızda sosyal adalet, sosyal belediyecilik ön planda olacaktır. HÜDA PAR'ın yönettiği belediyelerin sınırları içerisinde hiç kimse aç ve açıkta kalmayacak. Hiç kimse açlığından dolayı dilenmeyecek. Hiç kimse evsiz olduğu için sokakta yatmak zorunda kalmayacak. Aşevleri, şefkat evleri kurulacak. Güvenli sokaklar temin edilecek, başıboş sokak hayvanları özellikle bunlardan insan hayatı ve insan sağlığı için tehlikeli hale gelmiş olanlar mutlaka bertaraf edilecektir. Şeffaf bir belediyecilik ortaya koyacağımızı milletimize taahhüt ediyoruz. Belediyenin girdisi, çıktısı, geliri nedir; bu paralar nereye harcanmış düzenli olarak milletimizle paylaşacağız. İsrafsız bir belediyecilik yapacağız, hizmetlerin öncelik sırasını belirlerken mutlaka şehrin halkı ile istişare halinde, fikir alınarak buna göre mevcut bütçe imkanlarına göre hizmetler bir sınırlamaya konarak gerçekleştirilecektir." diye ekledi.

"Sosyal konutlar inşa edeceğiz"

Son 2 yıldır gayrimenkul ve kiralardaki fahiş artışa dikkat çeken Yapıcıoğlu, "Dar gelirli vatandaşlar, özellikle ev sahibi olmayan, kiracı olanlar çok ciddi bir sıkıntı yaşıyor. Özellikle büyükşehir belediyeleri sosyal konutlar yapma konusunda bir çaba içerisinde olmalıdır. HÜDA PAR, büyükşehirleri yönetme yetkisini milletimizden alırsa sosyal konutlar inşa edecek ve makul fiyatlarla evi olmayan vatandaşlarımıza kiralamak suretiyle kira ihtiyacına bir çözüm getirecektir." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55