,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 20 °C
  • Antalya 22 °C

Yapıcıoğlu: Gazze’yi unutmayacağız, unutturmayacağız

Yapıcıoğlu: Gazze’yi unutmayacağız, unutturmayacağız
HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu; “Gittiğimiz her yerde söylüyoruz, burada bir kez daha söyleyeceğim, bizim bir numaralı gündemimiz Gazze’dir. Seçim günü de olsa seçimden sonra oylar sayılırken de olsa Gazze’yi unutmayacağız, unutturmayacağız.” dedi.

 

Seçim çalışmaları kapsamında Bingöl’e gelen HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, partisinin seçim lokalinin açılışına katıldı.

Cuma namazının ardından, lokal açılışının yapılacağı meydana gelen Yapıcıoğlu ve beraberlerindeki heyet, vatandaşlar tarafından yoğun ilgi ile karşılandı.

Vatandaşlara hitaben bir konuşma gerçekleştiren Yapıcıoğlu, yerel seçimler, partisinin projeleri ve Gazze hakkında konuştu.

“Bizim bir numaralı gündemimiz Gazze’dir”

Seçimlere kısa bir süre kaldığını, ancak birinci sırada olan gündemlerinin Gazze olduğunu belirten Yapıcıoğlu, “Allah'ın selamı rahmeti bereketi üzerinize olsun inşallah. Bereket yağıyor üstümüze, bu bereketten dolayı biz de kısa ama inşallah bereketli birkaç kelam edelim. Yola çıktığımızdan beri 'önce insan öncelik adalet' dedik. İnsan merkezli siyasetimizle adaleti hedefe koyduk, birinci öncelikli hedefimiz adaleti yeniden tesis etmektir. Malumunuz olduğu üzere 15 gün sonra sandık önümüze gelecek, inşallah diyoruz ki, bu sefer adalet kazansın, insanlık kazansın. Evet konumuz, gündemimiz, memleketin gündemi önümüzdeki yerel seçimler. Ama gittiğimiz her yerde söylüyoruz, burada bir kez daha söyleyeceğim, bizim bir numaralı gündemimiz Gazze’dir. Seçim günü de olsa, seçimden sonra oylar sayılırken de olsa Gazze’yi unutmayacağız, unutturmayacağız. Her fırsatta oradaki zulme dikkat çekeceğiz. Oradaki zulüm sona erinceye kadar kimin elinden ne geliyorsa yapması için insanları teşvik edeceğiz. Belki harekete geçmesi gerekenleri harekete geçmeye zorlayacağız. Ama şunu yapmayacağız; Gazze üzerinden, Filistin üzerinde siyasi bir rant devşirmek üzere birilerini karalama ya da birilerini zor durumda bırakma gibi bir niyetimiz yok. Bizim niyetimiz sadece Allah rızası için oradaki kardeşlerimize yardım etsin diye, oradaki soykırım dursun diye, harekete geçmesi gerekenleri harekete geçmeye zorlamaktır. Zorlamak ile zor durumda bırakmak arasındaki farkı iyi biliyoruz ve onu muhafaza etmek için elimizden gelen gayreti sarf ediyoruz. Evet kardeşlerim, 160 günü geride bıraktık, soykırım devam ediyor, bebekler ölmeye devam ediyor, kadınlar ölmeye devam ediyor. Altmış bin hamile kadın, ilaç yokluğundan dolayı risk altında, şehitlerin sayısı 40 bine yaklaştı. Yetmiş binden fazla yaralı var. Rabbim hayır kapıları açsın. İnşallah birliğimizi, beraberliğimizi sağlarsak, gücümüzü bir araya toplarsak, siyonistler bitecektir. Hep söyledik bir daha söylüyoruz; onların gücünün çok olması, teknolojik silah sahibi olmaları ya da süper güçlerin onların arkasında olmalarından ziyade bizim dağınıklığımızdır.  İslam ümmetinin parçalanmışlığıdır ya da herkesin kendi menfaatini düşünerek kendi siyasi çıkarlarını düşünerek kendi ekonomik çıkarlarını düşünerek bu meseleye mesafeli davranması ve küresel zulüm sistemine çomak sokmaktan çekinmeleridir.” ifadelerini kullandı.

“Sandık önümüze gelecek inşallah! Diyoruz ki; bu sefer adalet kazansın, insanlık kazansın”

Vatandaşlardan partisi HÜDA PAR’a yerel seçimlerde destek vermelerini talep eden Yapıcıoğlu, “Kardeşlerim, evet 15 gün sonra seçim var. Dedik ki, bizim siyasetimizin merkezinde insan vardır, insan merkezli bir siyaset yapıyoruz. Bingöl'ün sorunlarına, özel sorunlara değinmeme gerek yok, bu yağmurun altında sizi daha fazla bekletmeyelim. Ama bizim temel olarak bakışımızı izah etmek için sürekli kullandığınız 4 kavramla ilgili birkaç cümle söyleyeyim. Bizim yönetim anlayışımızı en iyi anlatan 4 kavram. Birincisi adalettir. Bizim aleyhimize olsa da, anne, babamızın, akrabalarımızın aleyhine olsa da bir milim adaletten ayrılmamak gerektiğini Rabbimiz bize ikaz ediyor. Bugün Cuma biraz önce şu camilerdeki minberlerde bütün hocalar memleketin her tarafında camilerde minberden inmeden önce Nahl suresinin 90. ayetini okudu, ‘Allah size muhakkak surette adaleti, ihsanı ve akrabaya yardım etmeyi emreder’. Adalet Allah'ın emridir. Biz diyoruz ki, her işimizde inşallah adil olacağız. Bir diğer kavramımız ise emanettir. Rabbimiz bize bir emanet yükledi, bizi dünyaya gönderirken. Bütün insanlar, insanoğlu o emaneti yüklendi. Rabbimiz teklif etti emaneti, dağların yüklenmekten çekindiği emaneti yüklendi. Bu hayat bize emanettir. Sahip olduğumuz her şey bize emanettir ve inşallah talip olduğumuz bugün belediye başkanlığı, yarın belki başka bir makam, bu kardeşlerimizi aday gösterdiğimiz makamlar, eğer milletimiz tarafından bize emanet edilirse onun da emanet olduğunu ve asıl emaneti canımızı asıl sahibine teslim ettiğimiz gün, bize emanet edilen her şeyin hesabını vereceğimiz bilinciyle bu kardeşlerimiz inşallah o belediyeleri adalet ile yönetecekler. Bir diğer kavram ehliyet ve liyakattir. Emanetleri ehline veriniz, Allah ü Teâla'nın emridir. Evet, Bingöllü kardeşlerimiz, ellerini herkes vicdanına koysun, bu işe ehil kim? Ona göre davransın. Biz öyle inanıyoruz! Biz adaylarımızı tespit ederken, biz kardeşlerimizi aday gösterirken kim üç beş oy fazla getirecek diye bir hesap yapmadık. Bundan sonra da yapmayacağız.” dedi.

“Bizim gayemiz memlekete hizmettir, insanımıza hizmettir, adaleti yeniden tesis etmektir”

Partisinin tabanına ve vatandaşlara seslenen HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, seçim gününe kadar çabalarını artırmalarını isteyerek şunları kaydetti:

“Hatırlarsınız 2014 Belediye seçimlerinde söylemiştim; ‘Biz yanlış adaylarla kazanmaktansa doğru adaylarla kaybetmeyi tercih ederiz’. Bundan Allah’ın izni ile biz doğru adaylarla kazanmak için bu yarışta varız. Yunus kardeşim güzel söyledi, biz kimseye kazandırmak ya da kaybettirmek başka bir partiye ya da başka bir adaya kazandırmak ya da kaybettirmek için bu yola çıkmadık. Biz Bingöl’e kazandırmak istiyoruz, biz Bingöl kazansın istiyoruz. Biz Bingöl ehil ve layık adaylar, layık belediye başkanları tarafından idare edilsin istiyoruz. Biz ehliyet ve liyakat sahibi olduğuna inandığımız emanet bilinci ile milletin malına sahip çıkacak kardeşlerimizi aday gösterdik. Gördük ki elhamdülillah biz istikamet üzere yolumuza devam ettikçe her gün milletimiz bizi biraz daha yakından tanıyor, tanıdıkça bağrına basıyor. Bingöl bizim adaylarımızı bağrına bastı. 1 Nisan günü belki birileri şu anda burada sürpriz oldu, kimse beklemiyordu, diyecek, HÜDA PAR kazanmış diyecek, ama bu 1 Nisan şakası olmayacak. Allah'ın izniyle milletimizin teveccüh göstermesiyle Bingöl'ün kaderi değişecek, bu kaderin değişmesinde katkısı olan herkes, inşallah bu iyilik kervanına katılan herkes, bundan hissesini alacaktır. Ben yağmurdan dolayı sözü çok fazla uzatmak istemiyorum. Evet unutmayın kardeşler adalet, emanet, ehliyet ve liyakat bizim şiarımızdır.  Gittiğimiz yerlerde lütfen duyanlar duymayanlara söylesin. Bütün kardeşlerimizi şu önümüzdeki 2 hafta içerisinde çabalarını artırmaya devam etirmeli. Dediğim gibi inşallah sadece HÜDA PAR kazanmayacak, bizim gayemiz birilerini; Ali’yi, Ahmet'i, Mehmet’i, Yunus’u, Yusuf'u ya da başka birini bir koltuğa oturtmak davası değildir. Bizim gayemiz memlekete hizmettir, insanımıza hizmettir, adaleti yeniden tesis etmektir. Bu çorbada hepinizin tuzu olsun." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55