,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 27 °C

Yapıcıoğlu: Gazze küllenmiş ruhlarımızı yeniden açığa çıkardı

Yapıcıoğlu: Gazze küllenmiş ruhlarımızı yeniden açığa çıkardı
Gazze'deki direnişe ve dirilişe değinen HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, "Bütün dünya karşılarında birleşmiş iken tevekkülün, imanın, cihadın ve teslimiyetin ne olduğunu bize gösterdiler." dedi.

 

Seçim çalışmaları kapsamında Isparta'da bulunan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, STK'lar tarafından kurulan Gazze nöbet çadırını ziyaret etti.

Gazze nöbet çadırında STK temsilcileri ile bir araya gelen Yapıcıoğlu Gazze ile alakalı bir konuşma gerçekleştirdi.

Konuşmasında Gazze'deki direnişe değinen Yapıcıoğlu, Gazze direnişinin, üzeri küllenmiş ruhları yeniden açığa çıkardığını söyledi.

Yapıcıoğlu, Gazze'de yaşanan vahşetle batının ve siyonistlerin karanlık ve çirkin yüzünün bir günde ortaya çıktığını belirtti.

"Çiğnenmeyen hiçbir kırmızı çizgi ve hiçbir ahlak kuralı bırakmadılar"

Siyonist işgal çetelerinin hiçbir kural, kaide ve ölçü tanımadan katliam ve soykırım işlediğini belirten Yapıcıoğlu, "Çiğnenmeyen hiçbir kırmızı çizgi, hiçbir ahlak kuralı bırakmadılar. Aslında bu Aksa Tufanı ve akabinde ortaya konan cürümler, soykırımlar bir anlamda bize okul oldu. Bir halkın birbirine kenetlendiğinde iradesinin ne kadar güçlenebileceğini bize gösterdi. Kendi vatanını savunan insanların, kendi mukaddesatını savunan insanların, bütün dünya karşılarında birleşmiş iken ve dünyanın geri kalanı onlar için ağlayan, onlar için dua edenler, fiilen onlar için hiçbir şey yapamıyorken nasıl bir direniş ortaya koyabilecekleri, tevekkülün ne olduğunu, imanın ne olduğunu, cihadın ne olduğunu, teslimiyetin ne olduğunu bize gösterdiler." ifadelerini kullandı.

"Onlar ölürken, bizi dirilttiler"

Gazze'deki direnişin, tüm vicdan sahiplerine diriliş ruhunu verdiğini belirten Yapıcıoğlu, "O anlamda belki bize bir ruh pompaladılar, belki bize can verdiler. Onlar ölürken, bizi dirilttiler. Belki üzeri küllenmiş şu ruhlarımızı yeniden açığa çıkardılar. Ama maalesef aynı zamanda bir ayna oldu yüzümüze, bir ayna tuttu. Gazze bizim ne halde olduğumuzu, İslam Ümmeti olarak ne durumda olduğumuzu bize gösterdi, o aynaya bakınca biz kendimizi gördük. Ne kadar aciz olduğumuzu gördük. Kardeşlerimiz orada soğuktan, açlıktan, ilaçsızlıktan, susuzluktan ve bombaların altında can verirken duadan başka elimizden bir şeyin gelmediğini, zayıf bırakılmışlığı, küresel sistemin elimizi kolumuzu nasıl bağladığını gördük orada." dedi.

"Bu küresel sistem mutlak surette değişmek zorundadır"

Gazze'deki soykırımla birlikte Batının çirkin yüzünün ortaya çıktığını belirten HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, küresel sistemin mutlaka değişmesi gerektiğini belirterek şunları kaydetti:

"Gazze bir ışık oldu, ışık tuttu, içimizden birilerinin medeni zannettiği Batının yüzüne. Onların nasıl barbar olduklarını, nasıl vahşi olduklarını, eğer zarar kendilerine dokunmuyorsa, ölen kendi insanı değilse, nasıl kayıtsız kaldıklarını, hatta zulmü nasıl alkışladıklarını gösterdi bize. O karanlıktaki çirkin yüzler bir günde açığa çıktı. Ve bize bir şey daha gösterdi, aslında sözüm ona barışı korumak için kurulan uluslararası sistemin, uluslararası kuruluşların barışık olmak için değil dünyayı sömüren, sömürmeye alışmış dünya müstekbirlerinin çıkarlarını korumaya yaradığını gösterdi. Onların elinde zayıf bırakılmış, geri bırakılmış, sömürülmüş insanları hizaya çekmek, yeri geldiğinde onları tepesinden vurmak için nasıl bir aparat olarak kullanıldığını da gördük. Yıllardır söylüyoruz, bu son olay çok açık ve net bir şekilde bize gösterdi ki; bu küresel sistem mutlak surette değişmek zorundadır. Bu asla sürdürülebilir bir şey değildir. Öyleyse şimdi biz zaaflarımızı görmüş bir şekilde, Gazze'nin bize öğrettikleri ile, oradaki direnişin bize gösterdikleri ile, bizim silkinip ayağa kalkmamız lazım."

Konuşmasının ardından Yapıcıoğlu, çadırın önünde kurulan deftere Gazze ile ilgili not düştü. Düştüğü notta Yapıcıoğlu, şu ifadelere yer verdi:

"Gazze ateş altında can vermeye devam ettiği halde gündemden düşmeye yüz tutmuşken Gazze'yi ve oradaki mazlum kardeşlerimizi unutturmamak için nöbet tutan, unutmayan kardeşlerimi tebrik ediyorum. İşgal devam ettiği müddetçe mücadeleyi sürdürme azim ve kararlığında olanlara selam olsun."

Yapıcıoğlu, Gazze çadırı ziyaretinin ardından Isparta'da Bediüzzaman Said-i Nursi Hazretlerinin 1953'ten 1960'a kadar ikamet ettiği evi ziyaret etti.

Burada Nur talebeleri ile bir araya gelen Yapıcıoğlu, talebelerle samimi ve sıcak bir atmosferde bir süre sohbet etti.

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nun seçim çalışmaları kapsamında, memleket gezilerine devam edeceği öğrenildi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55