,
  • BIST 10045.74
  • Altın 2412.19
  • Dolar 32.2444
  • Euro 34.5848
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 19 °C

Yapıcıoğlu: CHP milletin gözüne şirin görünmek için 'değiştik' diyor

Yapıcıoğlu: CHP milletin gözüne şirin görünmek için 'değiştik' diyor
HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, CHP zihniyetinin kendisinden başkasına hayat hakkını tanımadığını belirterek, "Bugün 'değiştik' diyorlar ama bunu demelerinin sebebi milletin bu halleriyle kendi geçitlerini vermeyeceğini korumak içindir.." ded.

HÜDA PAR Genel Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Adayı Zekeriya Yapıcıoğlu, Esenyurt'ta Köyiçi Meydanı'nda halk ile buluşarak burada bir konuşma yaptı.

"Bu zihniyet halkın kültürüne yabancı ve inancına düşman bir zihniyet"

Şubat ayında yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle buruk bir bayram yaşadıklarını söyleyen HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, 14 Mayıs'taki seçime işaret etti.

İkinci yüzyılın başında olduklarını belirten Yapıcıoğlu, "Birinci yüzyılın kayıp bir yüzyıl olduğunu söylemek belki abartı olmaz. İkinci bir yüzyılın da kayıp olmaması için bu zihniyetin önüne bir set çekmek gerekir. Bu zihniyet halka tepeden bakan, halkın inancıyla kavgalı, halkın cami kültürüne yabancı ve inancına düşman bir zihniyet. Bu zihniyet bahsettiğim sıfatları taşıdığı için yine bir 14 Mayıs günü 1950'de milletin iradesinden okkalı bir tokat yedi ve bir daha da kendine gelmedi." dedi.

Yapıcıoğlu, "Şimdi bu zihniyetin 70-80 yıl boyunca millete çektirdiklerini anlatmaya kalksam vakit yetmeyecek. İnancıyla kavgalı derken gözlerimizin önünde kapatılan, bazen ahıra çevrilen, alkollü mekanlara çevrilerek içinde dansöz oynatılan camileri göz önüne getirin. Bu zihniyet sadece tesettürlü olduğu için üniversite kapılarını kapatıp kamuda görev alma haklarının olmadığını söylediği bacılarımızı hatırlayın. 'Değiştik' diyorlar ve bunu demelerinin sebebi 14 Mayıs 1950'de yedikleri silleden bu yana halkın kendi iradesiyle iktidarı onlara teslim etmeyeceğini gördü. Bu nedenle bu zihniyet yüzde 20 bandına sıkışmıştı." ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Adıyaman'da tepki çeken ziyaretine değinen Yapıcıoğlu, "Birkaç gün önce bayram sevincini memleketin her bir yerinde yaşarken Adıyaman'da hoş olmayan bazı olaylar yaşandı. Deprem zamanında orada görünmeyen ana muhalefetin lideri oraya gittiğinde o acılı insanlar tarafından bir tepkiyle karşılaştı. Bu tepki dolayısıyla onların yandaşları oradaki depremzedelere hakaret etmede bir beis görmediler." şeklinde konuştu.

"Kendileri haricinde başkasına hayat hakkı tanımama konusunda kararlılar"

HÜDA PAR'a yönelik saldırılara tepki gösteren Yapıcıoğlu, "Onlar özgürlükçü olduğunu ve herkesin siyaset yapma hakkının olduğunu söylüyorlar. Peki özellikle son zamanda HÜDA PAR üzerinden başlattıkları iftira kampanyasına ne demeli? Profesör lakaplı bazı insanlar HÜDA PAR'ın parti programını referans göstererek 'bu parti derhal kapatılmalı, siyaset hakkı tanınmamalı' diyerek TV ekranlarından bas bas bağırıyorlar.  Bu zihniyet kendisi haricinde başkasına hayat hakkı tanımama konusunda kararlıdır. Bugün 'değiştik' diyorlar ama bunu demelerinin sebebi milletin bu halleriyle kendilerine geçit vermeyeceğini bildikleri için şirin görünme çabalarıdır. Saldırıyor, saldırmaya devam edecekler çünkü dengeleri bozuldu." dedi.

"HÜDA PAR dengeyi bozdu, kaybedecekler"

Yapıcıoğlu, şöyle devam etti:

"Yüzyıldır taş üstüne taş koyma adına bir şey yaptıkları yok ama karşı çıkmayı itiraz etmeyi çok iyi bilirler. Bize saldırmalarının sebebi bir projelerinin olmayışındandır. Halka vaat edebilecekleri bir şey yok. Her gün gazetelerinin manşetlerinde HÜDA PAR, televizyon kanallarında sabahtan akşama kadar HÜDA PAR'ı tartışırlar. Bize karşılar, çünkü hatırlanacağı üzere HÜDA PAR'ın destek açıklamasından önce şöyle bir tablo çiziyorlardı. Diyorlardı ki biz seçimi yüzde 65 ile alıyoruz. Diğer blok da yüzde 35. Arada 30 puan fark var. Şu kadar gün kaldı diyerek mevcut iktidara ömür biçiyorlardı. HÜDA PAR sahneye çıktıktan sonra dediler ki 'Bunların 50-100 bin oyu var, bir ehemmiyeti yok.' Önce küçümsediler sonra baktılar ki HÜDA PAR dengeyi bozdu, kaybedecekler.

Çok uzun süredir iktidar rüyası görüyorlar ama o rüyadan uyanacak, gerçeklerle yüzleşecekler. Bu kez başladılar saldırmaya.  Onlar sadece bu nedenle HÜDA PAR'a düşmanlık yapmıyorlar. Aslında bir yönüyle HÜDA PAR'ın mensup olduğu ya da temsil etmeye çalıştığı kimliğe, tesettüre, inancımıza düşmanlar. Onlar elitist, seçkincidirler. Onlara göre belli bir zümre vardır ve kıyamete kadar Türkiye'yi onlar idare etmelidir. Halkın arasından çıkıp onlar gibi giyinen, onlarla saf tutan, inanan, yiyip içen birileri bu memleketi idare edemez. Bu nedenle milletin değerlerini siyasetin merkezine taşımaya çalışan HÜDA PAR'a karşıdırlar.

HÜDA PAR aynı zamanda antiemperyalisttir. Şu anda iktidara gelmek için emperyalizm ile iş tutmayı göze alanlar, onlara şirin gözükmeye çalışanlar, vaatlerde bulunanlar küresel emperyalizmin oyunlarını bozduğu için de HÜDA PAR' karşıdırlar.

Onların bir özelliği de gerçeği ters-düz etmektir. Ağızları kalabalık, çok laf yapar. Gerçeklerin ortaya çıkmasından ve bunu dile getirenlerden rahatsızdırlar. İnşallah onların bu rahatsız oldukları gerçekler bundan sonra mecliste onların kulağının dibinde dillendirilecektir. Onlar bunu daha yakın ve gür bir sesle duymaya başlayacaklar Allah'ın izniyle."

"Anketleri bile onları birinci parti göstermiyor"

Millet İttifakının, parlamenter sisteme geri dönmek istediğini hatırlatan Yapıcığoğlu, "Parlamenter sisteme geri dönmek için anayasayı değiştirecek bir çoğunluk lazım. Bırakın anayasayı değiştirecek çoğunluğu inşallah kanunları değiştirip yeni bir kanun koyacak çoğunluğu dahi bulamayacaklar. Ama Allah korusun Kemal Bey'i cumhurbaşkanı seçtirdiler, çoğunluk yok. Peki parlamenter sisteme nasıl dönecekler? Dönemeyecekler. Onlar diyorlar ki 'biz seçimi kazanır ve anayasayı değiştirirsek parlamento ve mevcut cumhurbaşkanı görev yapmaya devam edecek'. Şimdi anketleri bile onları birinci parti göstermiyor. Tüm anketlerde birinci parti AK Parti gösteriyor. Cumhurbaşkanı seçildi  ve anayasayı değiştirecek bir çoğunluk kazanmaları durumunda geri gelecek olan başbakanlık sisteminde bu görevi kime verecekler? Birinci partiye mi yoksa 'Ben cumhurbaşkanı adayı değilim, başbakan olacağım' diyene mi? Bu sorunun cevabını bu millet bekliyor. Bir buçuk ay önce sordum halen cevabını veremediler, çünkü bunun cevabı yok." diye konuştu.

"Aile yıkılır, kadın korumasız kalırsa çok daha fazla şiddete maruz kalır"

HÜDA PAR'ın kadına yönelik bakış açısına muhalefetten saldırıların yapıldığına işaret eden Yapıcıoğlu, "Bilindiği üzere aileye düşman bir İstanbul sözleşmesi vardı. Ahlakı çökertmeye yönelik hazırlanmış bir sözleşme ama milletin gözünün önüne perde olsun diye 'kadına yönelik şiddeti önlemek için yapılmış' gibi gösterdiler. Yoğun bir çaba gösterdik, bu sözleşmeden imza geri çekildi. Bundan dolayı bize 'kadın düşmanı' deniliyor. Biz diyoruz ki kadına yönelik şiddeti durduralım ama bunun için aileyi yıkmayalım. Aileyi yıkarak bu işi yapamayız. Aile yıkılır, kadın korumasız kalırsa çok daha fazla şiddete maruz kalır. Biz kadınla beraber aileyi de koruyalım diyoruz. Onlar 'aileyi koruyalım' lafını duyunca hemen bize 'kadın düşmanı' etiketi yapıştırıyorlar. Çünkü onlar kadını koruma adı altında yaptıklarıyla aslında aileyi yıkmaya çalıştıklarını çok iyi biliyorlar. İnşallah biz aileyi yıktırmayacak, kadına da el uzattırmayacağız. Kadına yönelik şiddeti durdurmak için Avrupa'dan kanun ithal etmek zorunda değiliz." ifadelerini kullandı.

Yapıcıoğlu, "Aileyi koruyacağız derken bir önerimiz oldu. '25 yıl evli kalan kadına emeklilik hakkı istiyoruz, gençlerin evliliğinin önünü açacağız, evlilik için bir fon oluşturacağız' dedik. Allah razı olsun Cumhurbaşkanımız bu müjdeyi verdi. Karadeniz gazı çıktı. Dün bir müjde daha geldi. Gabar dağında gravitesi çok yüksek bir petrol çıktı. Zaten çıkıyordu. Yeni kuyular açıldı ve buradan gelecek olan gelirin bir kısmı aile ve gençlik bankasına aktarılacak ve inşallah gençlerimizin yuva kurmalarının önündeki ekonomik engeller kalkacak." diye ekledi.

Allah'ın izniyle seçimlerden zaferle çıkacaklarını ve memleketin gündemine adil ve sivil bir anayasa geleceğini kaydeden Yapıcıoğlu, "Onun için kolları sıvayacağız ve memleketin en büyük meselelerinin altında yatan nedenin bu cunta anayasa olduğunu biliyoruz. Bunu değiştirmek için bir çaba ve gayret başlayacaktır Allah'ın izniyle. Kader gayrete aşıktır, gayretlerimizi arttıralım. Rabbim ceht ve gayretimiz arttırsın." dedi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55