,
  • BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 16 °C

Yapıcıoğlu, bayram namazını Batman'da kıldı

Yapıcıoğlu, bayram namazını Batman'da kıldı
Hüda Par Genel Başkanı Yapıcoğlu bayram namazını memleketi Batman'da kılarak halka bayramlaştı.

foto-galeri.jpg

Batman’da sabahın erken saatlerinden itibaren bayram namazı için küçük-büyük herkes camilere akın etti. Bayram namazı öncesi camilerde tekbirler getirildi. Kılınan bayram namazının ardından halk camilerde bayramlaştı.

Bayram namazı öncesi Batman İl Müftüsü Turgut Erhan merkezi sistemle Batman’ın tüm camilerinde vaaz vererek, bayram namazın kılınışını ve niyetini anlatı.

Bayram namazına HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Genel Başkan Yardımcısı Aydın Gök, İl Başkanı Mehmet Emin Doğru, partililer ve cami cemaati katıldı. Kudret Camii İmam Hatibi M. Ali Sağdıç kıldırdığı bayram namazının ardından verdiği bayram hutbesinde, "bizleri bir Ramazan bayramına daha ulaştıran Allah’a hamdolsun." dedi.

Sağdıç, "Rahmet ve mağfiret ayı Ramazanı aziz bir misafir edasıyla uğurluyoruz. Onu uğurlarken hüzünleniyor, ancak bayram ile seviniyoruz. Ne büyük bahtiyarlıktır ki orucu, kötülüğe karşı kalkan edindik. Gecenin karanlığını sahurlarımızla, namazlarımızla aydınlattık. Tefekkürü, sabrı, şükrü bir kez daha öğrendik. Kardeşimizin derdiyle dertlenmeye adadık kendimizi. Ve bir aydır yaşadığımız iftar sevincimiz, bayram sevinciyle birleşti." ifadelerini kullandı.

"Gelin, bayram yapamayanlara da bayram yaptıralım"

"Bayram sevincimizi gönüllerden gönüllere, gözlerden gözlere, dillerden dillere, evlerden evlere dalga dalga yayalım." diyen Sağdıç hutbesine şöyle devam etti: "Bayramla sevinmeyen bir gönül, hüznü dinmeyen bir mahzun, başı okşanmamış bir yetim, eli öpülmemiş bir büyük bırakmayalım. Gelin, yüreklerimizin ağır yükü olan dargınlıkları, küskünlükleri, kin ve öfkeyi bir tarafa bırakalım. Af ve bağışlama yolunu tercih edelim. Gönlümüzü birbirimize açalım, muhabbetle kucaklaşalım ve bayramlaşalım. Varlık sebebimiz olan anne-babalarımıza, hayatın çilesini birlikte omuzladığımız eşlerimize, evlerimizin canlı bayramları olan çocuklarımıza bayramın coşkusunu tattıralım. Gelin, bayram yapamayanlara da bayram yaptıralım. Yaralı gönülleri, bitap düşmüş yürekleri onaralım. Evlat sevgisiyle yanıp tutuşan yaşlılarımızı unutmayalım, onları ziyaret edelim. Sevgiye ve merhamete aç yetim ve öksüzlerin başlarını okşayalım. Hastalara, garip ve kimsesizlere, yoksullara, muhtaçlara bayram sevinci taşıyalım. "

"Bizi birbirimize düşürmek isteyenlere fırsat vermeyelim"

Hutbesinin sonunda Sağdıç şunları kaydetti: "Gelin, bayramı, insanlık adına yaşayalım. Herkesin kardeşçe yaşadığı muhteşem bir medeniyetin mirasçıları olarak evvela ülkemizi gül gülistan edelim. Aynı sofrada sevindiğimiz, aynı kıblede buluştuğumuz, aynı Peygambere ümmet olduğumuz, aynı Kitab’a inandığımız bilinciyle kardeş olalım. Bizi birbirimize düşürmek isteyenlere fırsat vermeyelim, ayağımıza dolanan bütün tuzakları bozalım. Tüm dünyaya insanların hor görülmediği, kadınların ezilmediği, çocukların üzülmediği bir güzel medeniyet örneği olmaya devam edelim. Bu duygu ve düşüncelerle, ülkemizin, gönül coğrafyamızın ve İslâm âleminin mübarek Ramazan bayramını en kalbi duygularımla kutluyorum."

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'dan bayram mesajı

Bayram namazının ardından camide bulunanlar bayramlaştı. Cami çıkışında HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu bayram mesajı verdi. Mesajında Yapıcıoğlu, şunları kaydetti: "Yine İslam coğrafyasının farklı noktalarında pek çok Müslüman boynu bükük bir şekilde bayrama giriyor. Ama elhamdülillah hiç bir zaman bayramlarımızın boynu bükük olmadı. Yine bayramlarımızın boynu bükük değil bütün olumsuzluklara, işgal ve katliamlara rağmen İslam coğrafyasının her köşesinde büyük bir coşku ile bayram kutlanıyor.  Bu mübarek saatlerde darlık ve zorluk içinde olan bütün kardeşlerimizin huzura ve içinde bulundukları zorluklardan kurtuluşa bayramın vesile olmasını Rabbimden temenni ediyorum. Bütün İslam âleminin bayramı mübarek olsun." (İLKHA) 


 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55