,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 26 °C
  • Antalya 23 °C

Yapıcıoğlu: Aldığımız her belediyeyi Gazze'deki belediyelerle kardeş belediye ilan edeceğiz

Yapıcıoğlu: Aldığımız her belediyeyi Gazze'deki belediyelerle kardeş belediye ilan edeceğiz
Batman'da partisinin belediye başkan adaylarının tanıtım programında konuşan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, aldıkları her bir belediyeyi Gazze'deki belediyelerle kardeş belediye ilan edip Filistinlilere bu manada destek vereceklerini söyledi.

 

Siyasi parti olarak yola çıkışlarının üzerinden 11 yıldan fazla bir zaman geçtiğini aktaran Yapıcıoğlu, 2012'nin sonunda "Dürüst Siyaset Gerçek Adalet" şiarı ile bismillah deyip yola çıktıklarını anımsattı.

"Dalga dalga büyüdük"

İlahi rızayı hedefe koyarak yola çıktıklarını belirten Yapıcıoğlu, "Siyasetimiz insan merkezlidir dedik, 'hedefimiz adaleti yeniden tesis etmektir' dedik. Bu hedefe doğru emin adımlarla yola çıktığımız günden beri durmaksızın ilerliyoruz. Birileri bizi durdurmaya, yürüyüşümüze ket vurmaya, önümüze engeller koymaya, bizi yolumuzdan saptırmaya gayret sarf ettiler. Hatta Bizi durduramayacaklarını anlayanlar bazen vites yükselttiler, kökümüzü kazımaktan falan bahseder oldular. Ama Allah'ın izniyle dalga dalga büyüdük, aşama aşama ilerledik, basamak basamak bu sancağı yükseklere çıkardık." dedi.

"Davamız hızla büyümeye başladı"

"Bize önce tepeden bakanlar ya da bizi yok farz edenler, biz görünür oldukça çaresizliğe düştüler" diyen Yapıcıoğlu, "Biz görünür oldukça daha fazla sayıda insan bizi tanıdıkça, davamız hızla büyümeye başladı. Biz inanıyoruz ki bizim kardeşlerimiz siyaseti dürüstçe ve menfaatsiz, aynı zamanda garazsız yaptıkları için, niyet hayır olduğu için, niyet Rıza-i İlahi olduğu için, Allah da bu işe bereketini kattı ve inşallah emin adımlarla ileriye, hep daha ileriye, daha güçlü adımlarla yürüdük ve yürümeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

"HÜDA PAR belediyeciliğini de halkımıza gösterme zamanı"

Bazı merhaleleri kat ettiklerini ifade eden Yapıcıoğlu, "Partimizin kuruluşundan hemen 15 ay sonra yani 2014 yerel seçimlerine katıldık. İlk katıldığımız seçim olmasına rağmen hatırı sayılır bir oy elde ettik. Seçime girdiğimiz yerlerin pek çoğunda ikinci veya üçüncü parti olduk. Belki o seçimde hiçbir yerde birinci parti olup belediye kazanamadık ama bir sonraki seçimde, 2019'da bir belediyemiz oldu ve bir sonraki parlamento seçimlerinde de 4 parlamenterimiz Meclis'te davamızı temsil etme konumuna geldi ve inşallah bu aşamadan sonra diyoruz ki önümüzdeki 31 Mart günü yapılacak olan yerel seçimlerde artık HÜDA PAR belediyeciliğini de halkımıza gösterme, fiilen bunu ortaya koyma zamanı olacaktır inşallah." diye konuştu.

"İnşallah doğrudan, Haktan ayrılmayacağız"

Siyasetlerinin merkezinde insan olduğunu belirten Yapıcıoğlu, şöyle devam etti:

"Biz inşallah doğrudan, Haktan ayrılmayacağız. Allah'ın izniyle doğru kimden gelirse gelsin biz doğrunun tarafında yer alacağız. Yanlışı da kim yaparsa yapsın o yanlışı eleştireceğiz. Bu siyaset anlayışımız görünür oldu. Dürüst belediyecilik ve gerçek hizmet dedik. Allah'ın izniyle bunu da fiilen göstermenin zamanının yaklaştığına inanıyoruz. Önce insan, öncelik adalet dedik. Merkezde insan, hedefte adalet. İnancımız adaletten bir milim bile ayrılmamamız gerektiğini söylüyor."

"Bizim belediyelerimizde rüşvet ve yolsuzluk asla olmayacaktır"

Belediyecilik anlayışlarında insan merkezli siyasetinde olduğunu herkese göstereceklerini vurgulayan Yapıcıoğlu, "Bizim belediyelerimizde Allah'ın izniyle rüşvet ve yolsuzluk asla olmayacaktır. Bizim belediyelerimizde Allah'ın izniyle hizmetler adil bir şekilde yapılacak. Bizim belediyelerimizde hiç kimseye zerre kadar haksızlık yapılmayacak, adam kayırmacılık olmayacak, hizmetler ihtiyaca göre dağıtılacak." dedi.

"Milletin malını son kuruşuna kadar milletin hizmetinde kullanacağız"

Aldıkları her belediyenin girişine 'rüşvet alan da veren de melundur' hadisi şerifini asacaklarını ifade eden Yapıcıoğlu, şunları söyledi:

"Biz Müslümanız, Allah'a ve ahiret gününe inanan insanlarız. Bu dünya hayatının her şey olduğuna inanmıyoruz. Bu dünya hayatı sona erdiğinde yok olup gideceğimize inanmıyoruz. Bu hayattan sonra bir hayatın varlığına inanıyoruz. Burası imtihan meydanıdır. Burası çalışma, çabalama yeridir. Biz öbür taraftaki ücrete, nimete talibiz. O yüzden bu dünya hayatının ve bu dünya hayatında sahil olacağımız her şeyin bize emanet olduğuna inanıyoruz. Biz Allah'tan başkasının önünde eğilmedik, eğilmeyeceğiz. Biz Allah'ın mutlak emri olan adaleti gerçekleştirmek için elimizden gelen bütün çabayı ortaya koyacağız ve bizim aleyhimize göründüğünde bile adaletten milim ayrılmayacağız. Eğer milletimiz 31 Mart günü şehirlerin idaresini, belediyelerin yönetimini emanet olarak bize tevdi ederse bu yönetimi adaletle gerçekleştireceğimizi ve milletin malını son kuruşuna kadar milletin hizmetinde kullanmaya ahdetmişiz."

Daimi ve değişmez gündemlerinin birinin de Gazze olduğuna vurgu yapan Yapıcıoğlu, enkaz altındakilerle birlikte Gazze'de şehid sayısının 30 bini geçtiğini aktardı.

Gazze'de katliam, vahşet ortaya konduğunu belirten Yapıcıoğlu, 121 gündür Gazze'deki katliamın devam ettiğine dikkat çekti.

"Biz asla içimizden birilerini bazı makamlara oturtmak için siyaset yapmıyoruz"

Kimi zaman Filistinli Müslümanlarla yüz yüze geldiklerini dile getiren Yapıcıoğlu, Filistinli yetkililerle yaptıkları görüşmeden şu şekilde kısa bir kesit aktardı:

"Filistinli kardeşlerimize diyoruz ki; Gazze daimi gündemimiz ama seçimler yaklaştı. İster istemez seçimlerle de uğraşıyoruz. Ne diyorlar bize biliyor musun? 'Tabi ki seçimlerle uğraşın. Seçimlerle uğraşmanız, daha fazla ona zaman ayırmanız önemlidir. Çünkü biz gerçekten Filistin'e yardım eden kardeşlerimizin siyasetten daha güçlü olmasını istiyoruz' diyorlar. Eğer oradaki kardeşlerimize daha fazla yardım edebilmek istiyorsak siyasi gücümüzü arttırmak için gece gündüz çalışmamız gerekiyor. Biz asla içimizden birilerini bazı makamlara oturtmak için siyaset yapmıyoruz. Bizim asıl hedefimiz o değil. O makamlar bizim için sadece bir araçtan ibarettir."

"Aldığımız her bir belediyeyi Gazze şeridinde bir belediye ile kardeş belediye ilan edeceğiz"

Konuşmasının devamında partililere seslenen HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Var gücümüzle çalışalım, siyasi gücümüzü olabildiğince arttıralım. Biz belediyeleri alalım ve aldığımız her bir belediyeyi Gazze şeridindeki bir belediye ile kardeş belediye ilan edelim ve inşallah araya bir köprü kuralım. Elimizdeki bütün imkanı oradaki kardeşlerimizi kullanalım.

O yüzden Bu önümüzdeki 31 Mart yerel seçimleri sadece bir belediye başkanlığı seçimi değildir. Allah'ın izniyle çok iyi bir sıçrama yaparak güzel bir sonuç elde edersek, bu sadece belediyeleri kazandığımız şehirleri değil, bütün bir memlekete tesir edecek. Hatta sınırlarının ötesine, İslam coğrafyasına da olumlu manada etkileri olacaktır. Gazze'nin daha fazla yardım alabilmesi, Aksa'nın bir an önce hürriyetine kavuşabilmesi için gecemizi gündüzümüze katarak ve bu işi başarabileceğimize inanarak sokağa inip her bir vatandaşımıza dokunacağız." (İLKHA)







  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55