,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 29 °C

Yapıcıoğlu Adıyaman'da depremzedelerle bir araya geldi

Yapıcıoğlu Adıyaman'da depremzedelerle bir araya geldi
Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Adıyaman'a gelen HÜDA PAR Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Zekeriya Yapıcıoğlu, Geçici Yaşam Merkezi'nde ikamet eden depremzedeleri ziyaret ederek sorunlarını dinledi.

 

Adıyaman'da Geçici Yaşam Merkezi'ni ziyaret eden HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, depremzedelerle bir araya gelerek sorun ve sıkıntılarını dinledi, sorunları ilgili makamlara ileteceğini söyledi.deprem bölgesi,

Adıyaman'da ilk olarak 12 bin 500 nüfuslu Vartana Prefabrik Evler'de yaşamını sürdüren depremzedeleri ziyaret eden Yapıcıoğlu, Vartana Prefabrik Evler'den Sorumlu Kaymakam Adnan Ayte'den bilgi aldı. Ardından prefabrik kentte kalan depremzedelerin sorun ve sıkıntılarını dinleyen Yapıcıoğlu, kendisine iletilen sorunları not aldırdı.

Depremzede ziyaretlerinin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Yapıcıoğlu, Geçici Yaşam Merkezi'ndeki altyapı sorunlarına ilişki şikayetlerin devam ettiğini belirterek sorunun çözümü için yerel yöneticilerle görüşmenin yanı sıra ilgili üst makamlara ileteceklerini ifade etti.

"Konteyner kentte su sıkıntısı var, kalıcı tedbirler gerekiyor"

Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerde en çok yara illerden biri olan Adıyaman'ın durumunu özetleyen Yapıcıoğlu, "6 Şubat'ta yani yaklaşık 6 ay önce bu bölge, 11 vilayetimiz çok şiddetli peş peşe 2 depremle sarsıldı. Bu 2 depremde 50 bini aşkın can kaybımız var maalesef. Çok geniş bir alanı etkileyen bir depremdi. İlk günden itibaren yaraları sarmak üzere milletçe seferber olduk. Biz de depremin ilk gününden bu yana sık sık deprem bölgelerini gezdik, buradaki vatandaşlarımızı dinledik, sorunları dile getirme ve o sorunlara çözüm bulma konusunda elimizden gelen gayreti sarf ettik, çabamızı ortaya koyduk." dedi.

Altyapı yetersizliğinden kaynaklı oluşan sıkıntılara değinen Yapıcıoğlu, "Bugün de yani depremden 6 ay sonra da yine Adıyaman'daki Geçici Yaşam Merkezi'nde konteyner kentin kurulduğu yerdeyiz. Burada hem yetkililerle hem de vatandaşlarla konuştuk, görüştük ve sorunlarını dinledik. Yetkililer sorunların farkında. Özellikle burada ciddi bir su sıkıntısı var, su yetersiz. 4 kuyu açılmış ama suyun devresinin düşmesi suyun yetersiz hale gelmesine neden olmuş. Şu anda vatandaş suyun yetersiz olduğunu söylüyor. Kaymakam Bey'le de görüştük, bunun için çözüm olarak tankerlerle su taşınıyor buraya, tabi bunlar pansuman tedbirler, kalıcı bir tedbir gerekiyor buraya. Bunun için de barajdan su getirme ile ilgili olarak bir proje üzerinde çalıştıklarını bize dile getirdiler." ifadelerini kullandı.

"Altyapının tamamlanması konusunda elimizden gelen çabayı sarf edeceğiz"

Mevcut sorun ve sıkıntıların yanı sıra bazı prefabrik ev ve konteynerlerin altyapı sorunlarıyla ilgili sıkıntıların dile getirildiğini belirten Yapıcıoğlu, bunların çözümü için de sorunları takipçisi olacaklarını söyledi.

Yapıcıoğlu, "Ferdi bazı talepler var, öğrencilerimizin özellikle ders çalışmak için internet talepleri var. İnternet altyapısı burada yeterince yok. Burası orta halli bir ilçe büyüklüğünde, 12 bin 500 nüfus var burada. 2 bin 588 ayrı bölüm var ve burada vatandaşlarımız yaşıyor. Sorunların çözümü için hem buradaki yetkililerle görüştük hem de inşallah Ankara'ya sorunları götürüp özellikle yüklenici firmaların eksik bıraktığı bazı altyapının tamamlanması konusunda elimizden gelen çabayı sarf edeceğiz." şeklinde konuştu.

Yapıcıoğlu, "Bu vesileyle depremde hayatını kaybetmiş olan bütün kardeşlerimize bir kez daha Allah'tan rahmet diliyorum, geride kalanlara sabır diliyorum. Evet, buralar sürekli olarak yaşanabilecek yerler değil, geçici yerlerdir. İnşallah bir an önce kalıcı konutlar yapılır ve buradaki vatandaşlarımız bu konteynerlerden, bu birkaç metrekareye sıkışmış hayattan normal düzenlerine geçerler. Konuyu takip ediyoruz, temennimiz bir daha böyle acıların yaşanmaması. Ama yaşandığında da milletçe elbirliğiyle yaraları sarmak konusunda herkes elinden gelen çabayı sarf etmeli." diye belirtti.

Yapıcıoğlu, Vartana Prefabrik Evler'de yaptığı ziyaretler sonrasında Adıyaman Muhtarlar Federasyonu'nda kentteki muhtarlarla bir araya geldi. Adıyamanlı muhtarlarından sorun ve sıkıntıları dinleyen Yapıcıoğlu'nun Adıyaman'daki temaslarının devam edeceği öğrenildi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55