,
  • BIST 10045.74
  • Altın 2412.19
  • Dolar 32.2444
  • Euro 34.5848
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 20 °C

Yapıcıoğlu, Adana'da kanaat önderi ve gençlerle buluştu

Yapıcıoğlu, Adana'da kanaat önderi ve gençlerle buluştu
Aday tanıtım programa katılmak üzere kente gelen HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, kanaat önderleri ve Milli Türk Talebe Birliği gençleriyle bir araya geldi.

Yaklaşan yerel seçimlere girecek HÜDA PAR Adaylarının tanıtım programına katılmak için Adana'ya gelen HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, beraberindeki heyetle birlikte kanaat önderleri ve gençlerle buluştu.

MEKTEB Konferans Salonu'nda gerçekleşen kanaat önderleri buluşmasında, seçime dair görüş alışverişinde bulunuldu. Toplantı, basına kapalı bir şekilde devam etti. 

Daha sonra tarihi ulu camii yanında Milli Türk Talebe Birliği'ne üye gençlerle bir araya gelen Yapıcıoğlu, burada gençler tarafından çiçekle karşılandı.

"Niyetinizi hayreyleyin ve Allahın rızasını hedefinize koyun"

Gençlerle sohbet eden Yapıcıoğlu, şunları kaydetti: "Niyet, insanoğlunun amelin üzerine kondu, otutturuldu. Bir şey yaptığınızda ne niyetle yapmışsınız, Rabbinizin huzuruna çıktığımızda niyetimizin karşılığını bulacaksınız. Niyetinizi hayreyleyin ve Allahın rızasını hedefinize koyun. Bazen çok küçük bir şey yaparsınız, onunla Rabbinizin sizden razı olmasını dilersiniz, sadece onun rızasını gözeterek. Kötü hareketler yaparsınız belki de sadece o hareketten dolayı, tam ihlas ile yapıldığı için sadece ondan dolayı Allah rızasına kavuşabilirsiniz. Bu öyle çok zor ulaşılmaz bir şey değil isterseniz. Bir kardeşimize tebessüm etmek olsun, isterseniz bir garibi sevindirmek olsun, isterseniz bir yetimin başını okşamak olsun, isterseniz de anne-babanızın gönlünü hoş edecek bir cümle olsun hiç fark etmez."

"En değerli sermayeniz zamanınızdır"

Allahın müminlerden cennet karşılığında canlarını ve mallarını satın aldığına vurgu yapan Yapıcıoğlu, "Karşılığında cenneti satın alabileceğiniz bir sermaye var sizin elinizde, onu dünyalık üç beş kuruş etmeyen şeylerle değiştirmeyin. Sermayeyi batırmayın; sizin en değerli sermayeniz zamanınızdır. Zamanınızı iyi kullanın, madem o sermaye ile sonsuz bir hayat almak mümkün, o zaman onu da çarçur etmeyin. Öte tarafta nimet var, nimet var. Öte tarafa giden herkes eyvah diyecek! Zararda ve azaba müstahak olan eyvah diyecek, 'Ben ne ettim, ben ne yaptım? Nimet içerisine giren de eyvah diyecek! Derece derece daha yüksek insanları görecek, 'Eyvah diyecek, ben ne için daha fazlasını yapmadım? Bunun yolu da ihlastan sonra zamanımızı iyi değerlendirmektir. Elinizden çıkan her şeyin yerini bir daha doldurma imkanı bulabilirsiniz. Para kaybedersiniz yine kazanabilirsiniz ama zaman kaybedersiniz onu asla geri getiremezsiniz. Bir tek saniyesini bile, o yüzden yeri doldurulamayacak ve geri getirilemeyecek şey zamandır. Zamanın kıymetini iyi bilin ve aslında onun sahibi olmadığımızıda bilin.  Sahip olduğumuz mal-mülk, servet hepsi bize emanettir. Allah bütün bekarlara hayırlı izdivaçlar, evlilere de hayırlı nesiller, hayırlı evlatlar nasip etsin. Çocuklarda bize emanettir, anne-babamız bizim elimizde yaşlanırsa, onlarda bize emanettir" diyerek sözlerini tamamladı.

Buluşma gençlerin isteği üzerine toplu fotoğraf çekimi ile son buldu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55