,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 20 °C
  • Antalya 23 °C

Vergisiz telefon desteğinin ayrıntıları bir sonraki Kabine Toplantısında belli olacak

Vergisiz telefon desteğinin ayrıntıları bir sonraki Kabine Toplantısında belli olacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan, yükseköğretim okuyanlara 10 GB internet desteği ve telefon indirimi konularıyla ilgili detayları, bir sonraki Kabine Toplantısında paylaşacaklarını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulundu.

1000 hakim ve savcı yardımcısı alacaklarını belirten Erdoğan, depremin etkilediği 9 ilde yeni adliye binaları için ihaleye çıkacaklarını söyledi.

Enflasyonla mücadele

Enflasyona değinen Erdoğan, "Enflasyonla mücadelemize zarar verenleri, bu zehirli iklim yoldan çıkarmaktadır. Sosyal medyadan etkilenip bu furyaya katılanların sayısı az değildir. Bu uzun zorlu ve sabır isteyen bir süreçtir. Ağustos ayı verileriyle birlikte yıllık enflasyonun yüzde 56'ya yükselmesi, hayat pahalılığıyla mücadelemizi daha sıkı yürütmemiz gerektiğine işaret ediyor. Allah'ın izniyle enflasyonu da dize getireceğimize tüm kalbimizle inanıyoruz. Döviz kuru enflasyondaki yükseliş fiyatları doğrudan etkiliyor. Etiketlerde ve ilanlarda yüksek oranda fiyat artışı yapılıyor. Çalışanların ücretlerine yapılan her artış cebe girmeden artışlar her hizmete yansıtılıyor. Aynı ürün ve hizmetin farklı yerlerdeki fiyat makasının çok açıldığı durumlar var. Demek ki bir fiyatlama güdüsüyle karşı karşıyayız. Bu da sorunun ekonomik değil psikolojik olduğuna işaret ediyor." dedi.

Irak ve Suriye'deki gelişmeler

Erdoğan, Irak ve Suriye'deki gelişmeler hakkında "Irak ve Suriye'yi de içine alan coğrafyanın bin yıllık gerçekliğini dikkate almayan hiçbir düşüncenin başarılı olma şansı yoktur. Sınırlarımızın güvenliğini sağlarken aynı zamanda bölgenin dengelerini gözeten bir anlayış izliyoruz. En doğru ve sağlıklı çözüm Kerkük başta olmak üzere bölgenin demografik gerçekliğini gözeten bir idari yönetim ile olacağını düşünüyoruz. Son günlerde yaşanan gelişmeler endişelerimizin haklılığını açıkça gösteriyor. Rejimin çözümün değil sorunun bir parçası olma inadı sorunlarını derinleştiriyor." değerlendirmesinde bulundu.

Yeni anayasa çalışmaları

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sivil bir anayasa için çabalarımızı Meclisimizin açılması ile birlikte ittifak ortaklarımızla istişare içinde yeniden başlatacağız." ifadesine dikkat çekti.

Bugünkü toplantıda yükseköğretimde okuyan öğrencilere taahhütleri olan 10 gigabayt internet ve cep telefonu desteği konusunu değerlendirdiklerini belirten Erdoğan, "İnşallah bir sonraki toplantımızda her iki konuyla ilgili detayları gençlerimizle paylaşacağız. Aile ve Gençlik Bankası ile evlenecek gençlerimize uygun şartlarda kredi meselesi de yakın takibimizdedir Aile yapımızın korunması ve istikbalimiz adına büyük önem verdiğimiz bu projemizi gerçeğe dönüştürmekte kararlıyız." diye konuştu.

Çiftçilere mazot desteği erkene çekildi

Tarımsal üretim ve kırsal kalkınmayı desteklemek amacıyla çiftçilere bugüne kadar toplam 40 milyar liralık ödeme yaptıklarını aktaran Erdoğan, "2024 yılında da bu desteklerimizi verimliliği esas alan bir yaklaşımla sürdüreceğiz. Buradan bir müjdemizi çiftçilerimizle paylaşmak istiyorum: 2024 yılı Mart ayında ödenecek olan 2023 üretim yılı buğday, arpa, yulaf, çavdar, tritikale, çeltik üreticilerimizin mazot ve gübre desteklerini 2023 Ekim ayından itibaren Ziraat Bankası hesaplarında tanımlayacağız." diye belirtti. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55