,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 20 °C

Van'da “Soykırıma Hayır, Filistin’e Destek, Siyonizm’e Lanet” mitingi düzenlendi

Van'da “Soykırıma Hayır, Filistin’e Destek, Siyonizm’e Lanet” mitingi düzenlendi
Van SDİ tarafından düzenlenen “Soykırıma Hayır, Filistin’e Destek, Siyonizm’e Lanet” mitingine katılan binlerce kişi Gazze’ye destek çıktı.

 

Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Ali Muhyiddin el-Karadaği’nin de katıldığı mitingde, sık sık "katil israil" sloganları atıldı.

Siyonist işgal çetesinin Filistin’de yaptığı soykırıma tepkiler çığ gibi büyüyor.

Gazze’de yaşanan katliamlar, Van Sivil Dayanışma İnisiyatifi (Van SDİ) öncülüğünde düzenlenen “Filistin’e Destek, Siyonizm’e Lanet” mitinginde lanetlendi. Mitingde konuşan Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Ali Muhyiddin el-Karadaği, “Maddi ve manevi açıdan Filistin'e destek olmamız farzdır” dedi.

Mitinge katılan genç, yaşlı, çocuk binlerce Müslüman hep bir ağızdan işgal rejimine lanet okudu. Hazreti Ömer Camii önünde düzenlenen miting, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

“Gazze’de insanlık ölüyor!”

Mitingde basın metnini okuyan Van SDİ Dönem Başkanı Mehmet Ali Uca, “Bugün, Türkiye genelinde siyonist israil’in yaptığı soykırımı lanetlemek, Filistinli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu göstermek için alanlardayız. İkiyüzlülük, suskunluğa karşı insanlık onurunu haykırmak için buradayız. Bizler de Van'dan Siyonist katliamı lanetliyor, siyonizme karşı onurluca direnen kardeşlerimize omuz vermek, kutlu direnişi selamlamak için ve dünyanın tüm iyi insanlarına ‘zulmün ateşi insanlığı kuşatıyor’ uyarısında bulunmak için buradayız. Sözün bittiği yerdeyiz. İkiyüzlülüklerin zulmü azdırdığı zamandayız. Soykırımcı Siyonistler Filistin’de katliam yaparken, Susanların kıyameti zorladığı zamandayız. Evet, bugün Filistin’de mazlumların kanı üzerine kurulmuş bir rejim var. O şebekeye kimileri devlet diyor maalesef. Hayır, İsrail bir devlet değildir, İsrail, emperyalizm tarafından kurulmuş ve desteklenen bir terör örgütüdür. İsrail, bütün dünyaya kötülük yayan, soykırımcı bir organizasyondur. İşte bu rejime karşı direnen bir avuç insan... Bugün, bütün dünyanın onurunu tutmaya çalışan o halk katlediliyor, İnsanlık nerede? Onur nerede? Bugün Filistin’de can pazarı kurulmuş… Gazze’de çocuklar ölüyor! Gazze’de kadınlar ölüyor! Gazze’de ihtiyarlar ölüyor! Gazze’de insanlık ölüyor! Kan üzerine yükselmiş Batı Medeniyeti katille aynı safta Biz biliyoruz, Filistin’de kardeşlerimiz onurlarıyla şehit oluyor.  Dünyanın kötülüğü ise geride kalanların yakasına yapışıyor.” ifadelerini kullandı.

 “İsrail’le olan anlaşmalar iptal edilmeli”

İslam ülkelerinin yöneticilerine seslenen Uca “Kitlesel ölümleri gerçekleştirenler suçsuz, kendini savunanlar suçlu. Kimse başını kuma gömmesin… Bir ekran görüntüsüne kapılıp, kendini kurtaracağını da zannetmesin. Sırtını emperyalistlere dayamış bir terör örgütü aralıksız yetmiş beş-seksen yıldır katliam yapıyor Filistin topraklarında. Katil belli iken kimse güce yaslanıp maktulü taşlamasın. Bu köhne dünya yıkılır! Ancak adaletle yoğrulmuş insanlık ayakta kalır. Bizim tarafımız belli: Biz postallarıyla adaleti ezenlerin değil… Filistinli kardeşlerimizin yanındayız. Biz, Filistin’in haklı davasının yanındayız. Çünkü biz, insanız… Ve insanlık, adaleti tutup kaldıracak… Zalimden hesap soracak. Onun için zulümden korkmayacağız.  Onun için bir kere daha haykırıyoruz: İsrail soykırımcı bir terör örgütüdür. İsrail, kan ve irinden beslenen bu terör şebekesi- elbette yerle yeksan olacak. Bir önemli nokta da İslam ülkelerinin yöneticilerinedir. Bu konuya daha fazla eğilmeleri ve Filistin Halkına cesaret, güven ve umut verici girişimlerde bulunmalıdırlar. Bu anlamda ülkemiz de gerekli adımları atmaya başladı ve insani yardım malzemelerini Gazze'ye gönderimini sağlamaya başladı. Ancak bu adımların dışında devletimiz, İsrail’le olan anlaşmaları iptal etmeli, Büyükelçi geri çağrılmalı, buradaki elçileri gönderilmeli ve ticari ürünler boykot kapsamına alınmalıdır” şeklinde konuştu.

“Salihlerin tembelliği, fasıkların hâkimiyetini sağlar”

Programda konuşan Van İl Müftüsü Dr. Mehmet Sırrı Şık ise, “Gazze'ye atılan her bir bombanın ıstırabını yaşıyoruz. Oradaki her bir çocuğun ölümü yüreğimizi dağlıyor. Oradaki her bir annenin feryadı bizim annelerimizin feryadıyla karışıyor. Dolayısıyla ümmetin bir parçası olduğumuzu hissediyoruz elhamdülillah. Allah, Müslümanlar zalimlerin zulmü altında inleyince bile hiçbir şekilde duyarlılık ortaya koymayanlardan bizi eylemesin inşallah. Zalimlerin şanındandır, onlar bozarlar, onlar ifsat ederler. Onlar cinayet işlerler. Salihlerin tembelliği fasıkların hâkimiyetini sağlar. Dolayısıyla eğer onlar bütün Müslümanların göz önünde bu cürmü işliyorlarsa bu fasıklığı, bu zulmü icra etmekten çekinmiyorlarsa onların gücünden değil, bizim kendi hassasiyetimizi kaybetmiş olmamızdan kaynaklanıyor. Onlar birbirleri içerisinde dayanışma halindedirler. Dolayısıyla onlar sizi ezmek için sizi yok etmek için asla ve asla geri durmazlar. Unutmayınız ki sizin kalbinizin yumuşaklığı, onlara karşı herhangi bir ürpertinin meydana gelmesi onlara cesaret verir. Sizin zihninizde eğer zalimlere karşı bir bilinç, bir şuur olmadıysa bu onlara cesaret verir. Sizin onların mallarından almış olduğu her hangi bir mal kurşuna dönüşür, bombaya dönüşür ve o mazlum Filistin halkının üzerine yağar. Onun için bu günlük bir mesele değil, bunun bir politika haline gelmesi lazım. İslami bir şuura nail olması lazımdır ki onlar artık Müslümanların kolay bir lokma olmayacağını bilsinler.” dedi.

“Filistin direnişinin göstermiş olduğu tepki kutlanmalıdır”

Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Ali Muhyiddin el-Karadaği de mitingde halka seslendi. Karadaği, “İsrail, son 2 ayda bütün dünya Müslümanlarını kışkırtmaya çalıştı. Dolayısıyla Filistin direnişinin göstermiş olduğu tepki ve ortaya koymuş olduğu bu karşılık İslami açıdan bakılırsa bir fariza, meşru bir savunma hakkıdır. Aynı şekilde uluslararası hukukunda onayladığı nefsi müdafaa çerçevesine girmektedir. Özellikle Hamas ve diğer Filistin örgütlerinin ortaya koymuş oldukları bu direniş ve mücadele meşru bir mücadeledir. Filistin topraklarını İsrail işgalinden kurtarmaya yönelik bu cesurca girişimlerin kutlanması gerekir. İsrail’in buna vermiş olduğu tepki ise korkakça bir tepkidir, herhangi bir meşru dayanağı söz konusu değildir. Şeref ve onurdan yoksun bir tepkidir. Bu Siyonist rejim, bugün Gazze’yi toprağıyla, mescitleriyle, evleriyle, kadın, erkek ve çocuklarıyla soykırıma uğratmak istemektedir. Onları yok etmek istemektedir. Bu saldırılar sonucunda çok sayıda erkek, kadın ve çocuk şehid olmuştur. Resmi verilere göre, 600’e yakın çocuk bu savaşta şehid edilmiştir” diye konuştu.

“Maddi, manevi, lojistik ve medya açısından onlara destek olmamız farzdır”

Müslüman hükümetlerine seslenen Karadaği, “Dünya ülkelerinin çoğu Siyonist İsrail’i desteklemektedir. Ve maalesef birçok Arap ülkesi de yine bu zalim icraatları benimseyen İsrail’in yanında yer almaktadır. Buradan tüm dünyaya seslenmek ve bir mesaj vermek istiyorum. Ey dünya ülkeleri, nerede insanlık kanunları, nerede çocuk hakları bunu size sormak istiyorum. İslam ümmetine yönelik mesajım ise, Filistin halkına bilhassa Gazze halkına her türlü destek, yardım ve koruma şer-i naslara dayanmaktadır. İmkânları onlara sarf etmemek, destek çıkmamak günahkarlıktır. Müslüman yöneticilerinin, özellikle Müslüman hükümetlerinin bu konuda mesuliyeti daha büyüktür. Zira onların sahip olduğu imkânlar daha çoktur. Maddi, manevi, lojistik ve medya açısından onlara destek olmamız farzdır” diyerek sözlerini tamamladı.

Miting, yapılan dua ile sona erdi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55