,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 27 °C

Van’da mukabele sünneti radyolardan evlere ve iş yerlerine ulaşıyor

Van’da mukabele sünneti radyolardan evlere ve iş yerlerine ulaşıyor
Her sene Ramazan ayının gelmesi ile radyolardan yayınlanan ve Müslümanlar tarafından büyük bir şevkle katılım sağlanan mukabele sünneti, bu yılda devam ediyor.

Her sene Ramazan ayının gelmesi ile Müslümanlar tarafından büyük bir şevkle katılım sağlanan mukabele sünneti, Van’da İslami yayın yapan Serhad FM stüdyosundan Hafız Nasrullah Yavuz’un tilaveti ile her gün canlı olarak yapılıyor.

2020 yılında Coronavirus salgını nedeniyle Serhad FM’de başlattıkları mukabele sünnetini 3 yıldır sürdürdüklerini hatırlatan Hafız Nasrullah Yavuz, Serhad FM aracılığıyla mukabeleye katılan ve takip eden dinleyicilerden çok güzel geri dönütler aldıklarını söyledi.

2020 yılında Coronavirus hastalığı ile karşı karşıya kalındığını ve bu vesile ile çok sıkıntılar yaşandığını hatırlatan Yavuz, “Dolayısıyla bu durum sıla-i rahmi, camilerimizi, birliğimizi, beraberliğimizi etkiledi ve 2020 yılında Ramazan ayında insanlar camiye gidemez oldu. Cuma namazları, belli yerlerde ve dışarıda eda edildi. Mukabeleler okunmadı. Teravih namazları kılınmadı. 2020-2021 yılları bu şekilde geçti.” dedi.

“Çok güzel geri dönüşler alıyoruz”

2020 yılında Serhad FM aracılığıyla dinleyicilerine, takipçilerine ulaşmak için bir adım attıklarını ifade eden Yavuz, şunları söyledi:

“Cemaatimiz, sosyal medyadan ve diğer mecralardan ulaşıp mukabele sünnetini ihya etmemizi istedi. Biz de ‘Ümmetin sesi’ olan 103.0 frekansında yayın yapan Serhad FM ile bunu görüştük, konuştuk, istişare yaptık ve mukabelelerimizi Serhad FM’de okumaya karar verdik. 2020 yılından itibaren Ramazan aylarında her gün bir cüz olmak üzere mukabelemizi devam ettiriyoruz. Bu yıl 3’üncü yıl oldu. Allah nasip ederse devam edecek. Çünkü bizi dinleyenler bize çokça dua ediyorlar, memnundurlar ve bunun çok önemli bir geri dönüşü var. Bunu Allah rızası için dinleyicilerimize ulaştırmaya çalışıyoruz ve Ramazan ayını bu şekilde geçiriyoruz.”

“Sosyal mecralar hayırda kullanılırsa çok büyük bir nimettir”

Sosyal medyanın günümüzde çok önemli bir yere sahip olduğuna dikkat çeken Yavuz, “İnsanlar internet vasıtasıyla her şeye ulaşabiliyorlar. Sosyal medya ve internet ile insanlara ulaşmak büyük bir nimettir. Peygamber Efendimiz, ‘İnsanların hayırlısı, insanlara faydalı olandır.’ diye buyuruyor. Sosyal medya, radyo ve TV aracılığıyla insanlara ulaşmak, onlara faydalı şeyler sunmak, faydalı bilgiler vermek çok önemli bir vazifedir. Allah katında da mükâfatı çok büyüktür ama doğru kullanmak şartıyla.” İfadelerini kullandı.

“Birçok ilde dinleyicilerimiz var ve bize dua ediyorlar”

Yavuz, “Serhad FM aracılığıyla sadece şehrimize değil, diğer şehirlere de rahat şekilde ulaşabiliyoruz. 3 yıldır bizi İstanbul, Adana, Bursa, İzmir, Ankara illerinden takip eden kardeşlerimiz var. Çok memnunlar ve dua ediyorlar. İşe bu taraftan baktığımızda büyük bir nimettir. Bu nimeti çok iyi değerlendirmek gerekiyor.” şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55