,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 25 °C

Van’da ‘Kur’an-ı Kerim’e Saygı’ mitingi düzenlendi

Van’da ‘Kur’an-ı Kerim’e Saygı’ mitingi düzenlendi
Van’da, Kur'an-ı Kerim'e yönelik düzenlenen saldırılar kitlesel basın açıklamasıyla tel'in edildi.

 

Van’da Kur’an’a Saygı Platformu öncülüğünde düzenlenen mitingle başta Danimarka ve İsveç olmak gibi bazı Avrupa ülkelerinde polis korumasında Kur'an-ı Kerim'e yönelik artan menfur saldırılar, kınandı.

İpekyolu ilçesi Mustafa Altay Parkı’nda düzenlenen basın açıklamasına Van’da faaliyet gösteren birçok STK temsilcisi, üye ve gönüllüleri ile vatandaşlar katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda yüzlerce kişi hep bir ağızdan Kur’an düşmanlarına lanet okudu.

"Kur’an’ın mushafına, ahkamına ve ahlakına sahip çıkmak için burada toplandık"

Fırat Toprak

Kur’an-ı Kerim’in önemine dair bir konuşma yapan Fırat Toprak, "Kur’an’ın mushafına, ahkamına ve ahlakına sahip çıkmak için burada toplandık. Danimarka’da, İsveç’te bir İslamafobik kampanya yürütülüyor. Bir Müslüman eğer Kur’an için yürümeyecekse bu ayaklar ne için yürüyecek? Eğer Kur’an için yumruğumuzu sıkmayacaksak ne zaman ve ne için sıkacağız? Eğer Allah için konuşmayacaksak, tekbir getirmeyeceksek ne zaman ne için konuşacağız?" ifadelerini kullandı.

"Kur’an karşıtlarıyla kutuplaşmayı şeref saymaktayız"

Doğukan Yardım

Platform adına basın açıklamasını okuyan Doğukan Yardım, "Son zamanlarda Danimarka, İsveç gibi Avrupa ülkelerinde Yüce Kitabımıza yönelik sistematik saldırılara şahit olmaktayız. Avrupa'nın İslamlaşma sürecini önlemek amacıyla İslamofobi denilen İslam'ın kutsallarına yönelik hakaret ve saldırıların bireysel girişimler olmadığı ortadadır. İktidarların açık desteği ve koruması altında İslam düşmanı kişi ve grupların Kutsallarımıza saldırıları, Müslümanların sinir uçlarına basma ve aşikar provokasyon anlamına gelmektedir. Yaşananlar Avrupa'nın bilinçaltını da yansıtan İslam düşmanlığı ve Müslüman korkusunun tarihten bugüne değişmediğini göstermektedir. Değişen tek şey alçaklıklarını, ürettikleri fikir özgürlüğü putunun arkasına gizlemeleridir. Kutsallara saldırı fikir özgürlüğü olamaz. Müslümanlar başkasının kutsalına hakaretten menedildikleri gibi başkalarının da kutsallarına yönelik hakaretlerini hangi gerekçe ve kılıf altında olursa olsun asla kabul etmezler." dedi.

"Müslümanlar için aziz Kur’an varlık sebebidir"

İslam ümmetinin her daim kutsal kitabına sahip çıkacağını söyleyen Yardım, "Biz bu zihniyeti Haçlı seferlerinden tanıyoruz. Yine biz Haçlılara karşı Selahattin projesini de hatırlıyoruz. Haçlıların ve mürted işbirlikçilerinin Müslümanları kriminalize etmeye çalıştıklarının farkındayız. Açıkça ifade edelim ki sürecin muhtemel sonuçlarında sorumluluk Haçlı ve mürtedlere aittir. Yüce Allah’ın kelamının iç ve dış siyasete alet edildiğinin de farkındayız. Değerlerimiz her türlü politik araçsallaştırmadan yücedir. Kur’an’ı savunmaya dönük duruşumuz politik çekişmelerin ötesinde İslami ve insani bir duruştur. Kuşkusuz tarih vahiy ehliyle karşıtlarının mücadelesinden ibarettir. Biz Müslümanlar, Kur’an karşıtlarıyla kutuplaşmayı şeref saymaktayız. Süreç batı paradigmasına yönelik en esaslı itirazın ve hayat bahşeden çağrının adresini de göstermektedir. Herkes iyi bilsin ki biz Müslümanlar için Aziz Kur’an varlık sebebimizdir. Temel değerimizdir. Dünya görüşümüzün esasıdır. Göz aydınlığımızdır. Kırmızı çizgimizdir. Canımızdan evladır. İslam ümmeti dün olduğu gibi bugünde yarında Kur’an’a sahip çıkacaktır. Kâfirlerin necis ellerinin uzandığı Kur’an’ın mushafına sahip çıkacağımız gibi cahili hükümlere karşı Kur’an’ın ahkâmına/şeriatına da, her türlü ahlaksızlığa karşı Kura’nı’n ahlakına da sahip çıkacağımızı belirtmekten şeref duyarız. Kur’ani ilkesel çerçevenin belirlediği bir hayata adanmışlara selam olsun." diye belirtti.

Sık sık tekbirlerle İsveç ve Danimarka’ya yönelik "Kur’an’a uzanan eller kırılsın, Müslüman uyuma Kur’an’a sahip çık" gibi sloganların atıldığı program okunan ezgi ve duanın ardından sona erdi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55