,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 21 °C

Van Sağlık İl Müdürü Sünnetçioğlu'ndan "aşı olun" çağrısı

Van Sağlık İl Müdürü Sünnetçioğlu'ndan "aşı olun" çağrısı
Van'da yerel ve ulusal basın temsilcileriyle bir araya gelen Van İl Sağlık Müdürü Mahmut Sünnetçioğlu, Van genelinde aşılama oranının çok düşük olduğunu söyleyerek, herkesi aşı olmaya davet etti.

Van İl Sağlık Müdürü Mahmut Sünnetçioğlu, Van genelinde aşılama oranının çok düşük olduğunu söyleyerek, herkesi aşı olmaya davet etti.

İlde görev yapan yerel ve ulusal basınla kahvaltıda bir araya gelen Sünnetçioğlu, bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde ve ilimizde Covid-19 aşı çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Covid-19 hastalığından kurtulmanın en önemli yolunun aşı yaptırmak olduğunu belirten Sünnetçioğlu, "Bizler pandemi sürecinin başından itibaren il olarak önemli başarılara imza attık. 81 il içerisinde vaka anlamında en iyi iller arasında idik. Son zamanlarda vaka sayımızda bir artış oldu. Bunun en önemli nedeni aşı oranımızın düşük olması. Aşılamada iyi bir oran yakalayabilmek için herkesin desteğine ihtiyacımız var." dedi.

"Sağlık çalışanlarının tamamına yakınına aşı yaptık"

Van'da sağlık çalışanlarının aşılama oranının yüzde 98 civarında olduğuna dikkat çeken Sünnetçioğlu, Bu anlamda aşılamada çok iyi bir başarı yakaladık. Van'da görev yapan sağlık çalışanlarında yeni vakalar görülmüyor. Vaka görülenler, aşılarını yaptırmayanlardır. Aşının ne kadar önemli olduğunu sağlık çalışanlarının yaptırdığı aşı ile rahatlıkla söyleyebiliyoruz." ifadelerini kullandı.

Sünnetçioğlu, "İzmir ve bazı batı illerinde vaka görülme oranı bizden fazla iken aşılamada iyi bir oran yakaladıklarından dolayı vaka sayıları bize göre daha az orandadır. Bu hastalığı yenmemizin en kolay yolu iyi bir aşılama oranı yakalamamızdır." şekline konuştu.

"63 mobil ekibimiz aktif olarak çalışmaktadırlar"

Aşılama çalışmalarında 216 kişiden oluşan 63 mobil ekip ile beraber aktif olarak aşılama çalışmalarına devam ettiklerini ifade eden Sünnetçioğlu şunları söyledi:

"Sağlık ekiplerimiz sahada ciddi bir aşılama çalışması yapmaktadırlar. Bu aşılama çalışmalarında desteklere ihtiyacımız var. Vatandaşlarımızın, aşı yapan mobil ekiplerimizin yanına ya da bir sağlık kuruluşuna gidip aşılarını yaptırmalarını istiyoruz. Bütün sağlık kuruluşlarımızda aşılamalar yapılıyor.  Hastanelerimizde sabah 08.00 akşam 24.00, ilçe sağlık müdürlükleri ve aile sağlık merkezlerimizde sabah 08.00 akşam 17.00'a kadar aşı yapılıyor. Mobil ekiplerimiz geç saatlere kadar aşı yapıyorlar. Mobil ekiplerimizde herhangi bir saat kısıtlaması yok, yeterki vatandaşlarımız aşı olsun. Bizler sağlık ordusu olarak bir tane dahi vatandaşımızın hastanelere yatmasını, yoğun bakıma düşmesini istemiyoruz. Bu durumların yaşanmaması için herkesi aşı olmaya davet ediyoruz."

Toplantıda, Sağlık İl Müdürü Sünnetçioğlu'na, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Dr. Âdem Erginoğuz, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Şebnem Kartal, Destek Hizmetleri Başkanı Şahabettin Işık, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcıları Şemsettin Oflaz ve Büşra Tapan Soğanda eşlik etti.

Toplantı soru cevap şeklinde sona erdi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55