,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 24 °C

"Van Büyük Filistin Mitingi”ne binlerce kişi katıldı

"Van Büyük Filistin Mitingi”ne binlerce kişi katıldı
Peygamber Sevdalıları Vakfı ve Van SDİ öncülüğünde Van’da düzenlenen Aksa Tufanı’na destek mitingi, yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Binlerce kişi hep bir ağızdan Filistin’e destek siyonistlere lanet sloganları attı.

 

Peygamber Sevdalıları Vakfı ve Van Sivil Dayanışma İnsiyatifi (Van SDİ)’nin ortaklaşa düzenlediği programda binlerce kişi, Gazze'de işgalci siyonist rejiminin katliamlarını telin etmek ve Aksa Tufanı operasyonuna desteklerini bildirmek üzere Van Beşyol Meydanı'nda buluştu.

Boyalar Camii önünde başlayan yürüyüşün ardından miting alanında buluşan 7’den 70’e binlerce Vanlı, tekbirler eşliğinde Filistin’e destek siyonizme lanet sloganları attı.

Destek mitinginde, Kudüs ve Filistin için kaleme alınan eserleri seslendiren sanatçılara katılımcılar da eşlik etti.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Van SDİ Dönem Sözcüsü Mehmet Ali Uca’nın açılış konuşmasıyla sürdü. Başkan Uca, “Bu yol kısa bir yol değil, bu yol ömürlere biçilecek bir yol değil. Bu yol dünyanın ömrünü tamamlayacak bir yoldur. Dolayısıyla bugünkü Filistin davasını 70 yıllık bir dava olarak görmeyelim. Bu dava, insanoğlunun doğuşundan bugüne kadar süregelen bir davadır. Ve bu dava, yüce Rabb'imiz tarafından bizim imtihana alındığımız bir davadır. Bizler zannediyoruz ki dünyada yaşayacağımız süre içerisinde ne yaptıysak yaptık. Böyle değil. Kıymetli kardeşlerim, burada söyleyeceğimiz her söz, atacağımız her adım, haykıracağımız her söylem bizim imtihana geçeceğimiz durumlardır. Bizler bu mücadelemizi, kutsal bir mücadele olarak göreceğiz. Çünkü tarihte yaşanılan her şey yeniden yaşanacak. İsrail'in Filistinli kardeşlerimize saldırısı yeni bir süreç değil, tarihin ilk zamanlarından var olan bir süreç. Çünkü Gazze, çünkü Kudüs Müslümanların onurudur. Müslümanların onuruna, Müslüman olmayanlar saldıracaklar elbette. Ama biz ne yapacağız? Biz oturmayacağız. Biz ulaşabileceğimiz her noktaya ulaşacağız. Her türlü sesimizi yükselteceğiz. Gerekirse bizler son noktada buradaki bütün topluluk da dahil olmak üzere, Van halkı olarak sınıra dayayacağız. Çünkü bizler burada rahat değiliz” dedi.

Mitingde Şehitler Kervanı Platformu Başkanı Ömer Çelik Türkçe, İTTİHADUL Ulema üyesi Molla Abdulbari Çelik hoca ise Kürtçe bir konuşma gerçekleştirdi.

"Zaman, konuşma zamanı değildir"

Kürsüye gelen Şehitler Kervanı Platformu Başkanı Ömer Çelik, eyleme geçme zamanının çoktan geldiğini belirterek, “Zaman, söz zamanı değildir. Zaman konuşma zamanı değildir. Zaman eylem ve fiil zamanıdır. 21-22 gündür İsrail-Hamas savaşı diye bir savaş bize yutturuyorlar. Şimdi İsrail gerçekten Hamasla mı savaşıyor. İsrail bütün Müslümanlarla savaşıyor. Bakın ilk savaş Arap-İsrail savaşı, sonra İsrail-Filistin Savaşı, şimdi de tecrit ettiler İsrail-Hamas Savaşı. Bu savaş Medine'de başladı. Bu savaş Yahudi ve Hamas'ın savaşı değil. Allah Resulü Medine'ye hicret ettiği andan itibaren Yahudilerin İslam'la savaşı başladı. Bu savaş Hak ile batıl savaşıdır. Bu savaş Furkan Savaşı'dır. Sadece İsrail-Hamas savaşı değil. Peki, İsrail kimdir? Yahudiler kimdir? Düşmanımızı tanımadığımız müddetçe asla ona galip gelemeyeceğiz. Kur'an-ı Kerim'in nereden bakarsanız üçte bire yakını beni İsrail'den bahseder. Onların alçaklarından bahseder, Peygamberlerini nasıl katlettiklerinden bahseder. Faizi nasıl topluma yaydıklarından bahseder. Ahlaksızlıklarından bahseder. İhanetlerinden bahseder. Korkaklıklarından bahseder. Onlar İslam'dan nefret eden kim varsa efendimizi ortadan kaldırmak için hepsiyle birleştiler. Oysaki efendimiz onlara merhametle muamele ediyordu. Ama merhametle muameleden anlamadıkları zaman efendimiz ve onun kahraman arkadaşları Arap yarımadasından defedip onları gönderdiler” ifadelerini kullandı.

"Siyonistlerin anladığı tek dil, şiddettir"

İşgalci siyonistlerin anladığı dilin şiddet olduğunun altını çizen Çelik, “Yahudilerin ve siyonistlerin anladığı tek dil şiddettir. Bakın değerli kardeşlerim, bacıların, biz şiddettir derken, şiddet yanlısı değiliz fakat tam 1350 yıldır, Yahudiler bütün İslam topraklarında sulh içinde, güven içinde, huzur içinde yaşamadılar mı? Müslümanlar onlara zulüm mü etti? Müslümanlar onları öldürdü mü? Hayır, İspanya Hristiyanları onları öldürdüğünde Müslümanlar onlara kucak açtı. Osmanlı onlara kucak açtı fakat Osmanlı'yı yıkan Yahudilerdir. Ne zaman ki İslam'ın son kalesi Osmanlı'da yıkıldı, hilafet kaldırıldı, hüküm bunların eline Amerika'nın ve Batı'nın eline geçti. Ve yeryüzünde büyük bir fitne çıkardılar. Yeryüzünü kan gölüne çevirdiler. Atom bombasına atan kim? Amerika. İslam ülkelerini, Afrika'yı, Asya'yı sömüren kim? Avrupa. Şimdi bunlar kalkmış İslami terörden bahsediyorlar, Müslümanlar teröristtir diyorlar. Şimdi kim terörist? Bir bombayla üç yüz bin insanı Hiroşima’da öldürdüler. Bunların anladığı tek dil onlara şiddetle mukavemet etmektir. Şiddetin dışında bunların hizaya geleceği yok. Son yüz elli yıldır dünya huzur görmedi. Özellikle İslam alemi huzur görmedi. Bu gidişe bir dur demek lazım. Bu gidiş için mücadele etmek lazım” diye konuştu.

"Bu savaş, İslam'ın kurtuluş savaşıdır"

İşgal rejiminin son yüzyılın savaş fitilini yaktığını vurgulayan Ömer Çelik, “Aksa benim imanım var diyen, ben Müslümanım diyen herkesin bu savaşta yerinin olması lazım. Ama maddi ama manevi. Bu savaş sadece Hamas’ın savaşı değildir. Bizi böyle aldatmasınlar. Kudüs Arapların değil, Arapların olsaydı bugün Kudüs özgür olacaktı. Bakın Arap liderlerine bakın, Suudi'den tutun imalat ülkelerinin liderlerine bakın. Hepsi İsrail'in köpeği, hepsi İsrail’in uşağı. 22 yıldır Gazze bombardıman altında ama bir tek Arap liderinden ses çıktı mı? Bir tek Arap askerinden ses çıktı mı? Hayır. Birkaç tane ses çıktı, o da Hamas’ı eleştirdi. Hamas böyle yapmasaydı. Hamas vurmasaymış İsrail vurmayacaktı. İsrail 70 yıldır vuruyor. İsrail yetmiş yıldır oradan toprak alıyor. Dünyanın hiçbir yerinde Yahudi rahat görmemesi lazım. Huzur görmemeleri lazım. Çünkü onlar dünyanın en korkak insanlarıdırlar. Son yüzyılın savaşı başladı. Bu İslam'ın Kurtuluş Savaşı'dır. Bu imanın Kurtuluş Savaşıdır, bu Müslümanların coğrafya sınırlarını aşan bir kurtuluş savaşıdır. Her Müslümanın kendi ülkesinde başkaldırması lazım. Yahudilere, siyonistlere, siyonist Yahudilere huzur vermemesi lazım. Bu savaş ancak böyle biter. Bunun dışında bitmez. Zafer yakındır. Allah'ın iz zafer yakındır” şeklinde sözlerini sonlandırdı.

Programda katılımcılara Kürtçe seslenen İTTİHADUL Ulema üyesi Molla Abdulbari Çelik hoca ise; “Elhamdulillah, kardeşlerimiz olan Kassam Mücahidleri, Kudüs’ün fedaileri hiçbir zaman Yahudilerden korkmadı. Mücadelelerinden bir tek adım bile geri atmamışlardır. Zaman, mekan ve tarih tekerrür ediyor. Hendek’te olduğu gibi bugün de Gazze’de Allah’ın yardımı tecelli ediyor” dedi.

Mitingin sonunda, Van İl Müftüsü Mehmet Sırrı Şık’ın okuduğu duaya katılımcılar ellerini semaya açarak hep bir ağızdan "amin" diyerek iştirak etti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55