,
  • BIST 10045.74
  • Altın 2412.19
  • Dolar 32.2444
  • Euro 34.5848
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 19 °C

Vali Karaloğlu, İzmir'e giden arama kurtarma ekibini makamında ağırladı

Vali Karaloğlu, İzmir'e giden arama kurtarma ekibini  makamında ağırladı
Merkez üssü İzmir Seferihisar'da meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki depremde arama-kurtarma çalışmalarına katılmak amacıyla Diyarbakır'dan giden 37 kişilik ekibi İzmir dönüşü Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu tarafından ağırlandı.

Valilik Hevsel Toplantı Salonunda 37 kişilik arama kurtarma ekibiyle bir araya gelen Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, depremde arama-kurtarma faaliyetlerinde bulunan ekibe hem kendi hem de İzmirliler adına teşekkür etti.

30 Ekim günü İzmir Seferihisar'da meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki depremde vefat eden 115 kişi için taziyelerini bildiren Karaloğlu, hastanelerde halen tedavileri devam eden yaralılara acil şifalar diledi.

Yaşanan felaketlerde millet olarak birlik olduklarını belirten Karaloğlu, "Bizler millet olarak ülkenin neresinde olursak olalım bir felaketle karşılaştığımızda beraber olmayı, birbirimize yardıma koşmayı bilen özelliğimiz devam ediyor. 2011 yılında nasıl Van'a ve geçen sene de Elâzığ'a koştuysak bu kez de İzmir depreminde millet olarak yine kenetlendik. İzmirli kardeşlerimizin yaralarını sarabilmek adına Diyarbakır'ımızdan da imkanlarımız ölçüsünde İzmirli kardeşlerimizin yanında olduk." ifadelerini kullandı.

"Deprem sonrası ilk saatler çok kıymetli ve değerlidir"

Meydana gelen depremlerde arama kurtarma ekiplerinin çalışmalarına değinen Karaloğlu, "Depremlerde en önemli konulardan biri de arama kurtarma ekipleridir. Yaşanan depremlerde ilk 72 saat çok önemlidir. Maalesef bu depremde 91 saat sürdü. Tabi burada bir rekordu kırıldı. 91'inci saatte Ayda bebeğimizi, yavrumuzu ve canımızı canlı olarak enkazın altından ekiplerimiz sağ salim çıkarmış oldu. Onun için deprem sonrası ilk saatler, ilk günler çok kıymetli ve değerlidir. Çünkü enkaz altında yaşam mücadelesi veren insanlar vardır ve onları oradan sağ çıkarmak çok kıymetlidir." şeklinde konuştu.

İzmir depreminde donanımlı araçlarla ve ekiplerle çalıştıklarını söyleyen Karaloğlu, "Diyarbakır olarak İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğümüzdeki 27 personelimiz ile Büyükşehir Belediyemizden 10 arama kurtarma personelimizi 6 araçla beraber İzmir'e gönderdik. Tam donanımlı arama kurtarma araçları olup içerisinde her türlü teknik ekipmanın olduğu, dinleme ve görüntüleme aparatları bulunduğu araçlarımız ekiplerimizle beraber buradan bir askeri uçakla İzmir havaalanına indirildi." dedi.

"İzmir'deki çadır kentte çalışmalarımız devam ediyor"

Karaloğlu, "Oradaki sorumlu ekip amirlerinin emrinde ve kontrolünde arama kurtarma faaliyetlerine iştirak ettiler. Diyarbakır'dan gönderdiğimiz arama kurtarma ekiplerimiz, enkaz altında 3 vatandaşımızı sağ, 8'ini de cansız bedenini enkaz altından çıkardılar." ifadelerini kullandı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi olarak deprem sonrası İzmir'de faaliyetlerini sürdürdüklerini ifade eden Karaloğlu, "AFAD'ın kurmuş olduğu çadır kentte, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin seyyar aş evi her gün 5 bin depremzedeye sıcak yemek çıkarmaya devam ediyor. İhtiyaç olduğu müddetçe İzmir'de var olmaya devam edeceğiz. Vatandaşlarımız tarafından gelen yardımlar oluyor. Ramazan kolilerine benzer ayni yardımları kabul ediyoruz. Şu anda elimizde bir miktar yardımda var. Bugün veya yarın inşallah deprem bölgesine göndermiş olacağız." dedi.(İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55