,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 18 °C
  • Antalya 18 °C

Uzman eğitimciden öğrenci ve velilerine tatil tavsiyeleri

Uzman eğitimciden öğrenci ve velilerine tatil tavsiyeleri
Batman Erdemli Eğitimciler Cemiyeti Başkanı Hamdin Aslan, öğrencilerin hem okul ve hem de tatil zamanlarında daha verimli hale gelebilmeleri için önemli tavsiyelerde bulundu.

 

2023-2024 eğitim öğretim yılının birinci yarıyıl tatili 19 Ocak'ta başlıyor. 19 milyonu aşkın öğrenci için okullar iki hafta gibi bir süre tatile girerken, karnelerini alacak öğrenciler ise ikinci dönem için kısa bir süre mola verecek.

Batman Erdemli Eğitimciler Cemiyeti Başkanı Hamdin Aslan, İLKHA muhabirine yaptığı açıklamada, yarın karnelerini alarak tatile girecek öğrenci ve ailelerine önemli tavsiyelerde bulundu.

Yarıyıl tatilinin öğrenciler açısından çok önemli bir süreç olduğunu belirten Aslan, özellikle bu süreçte öğrencilerin okul süreci içerisinde fırsat bulamadıkları etkinlikler için bolca zamanlarının olacağını söyledi.

Ailelerin de yarıyıl tatilinde planlı ve programlı olmaları gerektiğini ifade eden Aslan, ailelerin çocuklarını asla bir başka öğrencinin karne notlarına göre değerlendirmemeleri gerektiğini kaydetti.

"Karnedeki olumlu tarafı görelim"

Öğrencileri birbirleriyle kıyas etmenin onların üzerinde ciddi olumsuzluğa neden olduğunu vurgulayan Aslan, "O olumsuz etkinin olmaması adına, öğrencinin karnesindeki olumlu olan taraflara bakmak lazım. O olumlu tarafları daha olumlu geliştirmek ve o öğrenciye o olumsuz tarafların neden ve niçinleriyle ilgili beraber neler yapılacağını yine beraber belirlemek lazım. Bu şekildeki bir yaklaşım tarzıyla öğrencilerimizi motive edebiliriz." dedi.

"Suçlayıcı tavır öğrencilerde olumsuz etki bırakır"

Öğrencilerin eksik notları yüzünden azarlanmaması gerektiğini dile getiren Aslan, "Suçlayıcı bir dil kullanarak 'Bu dersler neden böyle? Sınıfta kalacaksın, böyle olmaz, okuyamazsın ve adam olamazsın' şeklindeki suçlayıcı tavırlar öğrenci psikolojisi üzerinde oldukça olumsuz bir etki bırakacaktır. Özellikle velilerimizin, değerli anne ve babalarımızın buna dikkat etmesi gerekiyor. " ifadelerini kullandı.

"Çocukla zaman geçirmek gerekiyor"

Ailelerin çocuklarıyla beraber okul zamanlarında yapamadıkları programları hayata geçirmesini isteyen Aslan, şu tavsiyelerde bulundu:

"Öncelikli bir şekilde öğrencilerimizin yapamadığı, fırsat bulamadığı akraba ziyaretleri bu süreçte yapılmalıdır. Çocukla biraz zaman geçirmek gerekiyor. Özellikle çocuğun hoşlandığı sanatsal ve sportif etkinliklerde beraber zaman geçirmek lazım. Peki, sürekli ziyaretle, sportif ve sanatsal etkinliklerle mi zaman geçirmek lazım? Değil. Burada aile karne ile beraber çocuğun eksik ve güçlendirilmesi gereken taraflarını tespit edip, burada özellikle işlemiş olduğu derslerin konu tekrarıyla ilgili belli bir takvim hazırlaması lazım."

"Çocuklara kitap okumayı sevdirelim"

Ancak yarıyıl tatilin en büyük kısmının özellikle kitap okumaya ayrılması gerektiğine dikkat çeken Aslan, "Çocuklarımıza kitap okumayı sevdirmemiz lazım. Eğer çocuklarımıza kitap okumayı sevdirirsek, çocuklarımız matematiği de, fenni de ve diğer dersleri de yapacaktır. Yeni soru tipleri, tümüyle okuduğunu anlama ve anladığını yorumlama üzerinedir. Buna özellikle dikkat etmek lazım. Velilerimizin çocuklarının plan ve programlarını yaparken, sabah kalkış saati ve akşam yatış saatine de dikkat etmeleri lazım. Sırf çocuk yaramazlık yapmasın veya sıkıntı çıkarmasın diye telefon, televizyon ve internet başında zaman geçirtmek, oldukça verimsiz bir hale ve çocuğu daha da geriye götürecek bir durumdur. Velilerimizin özellikle bu konuya dikkat etmeleri gerekmektedir." dedi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55