,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 27 °C

Usame Hamdan: Filistin direnişi hile ve baskılara boyun eğmeyecektir

Usame Hamdan: Filistin direnişi hile ve baskılara boyun eğmeyecektir
İslami direniş hareketi HAMAS lideri Usame Hamdan, Filistin halkının maslahatı icabı müzakereleri esnek tuttuklarını ancak ABD ve siyonistlerin, sahada elde edemediği başarıyı siyasi entrikalarla da başaramayacağını vurguladı.

HAMAS lideri Usame Hamdan, Beyrut'ta düzenlenen Dünya Direniş Alimleri Birliği konferansında konuştu.

HAMAS'ın "Filistin halkının kaygılarından dolayı müzakere konusunda esnek olduğunu ve onları tamamen savunmaya hazır olduğunu" belirten Hamdan, "siyonistlerin ve ABD'nin, sahada elde edemediği başarıyı siyasi entrikalarla da başaramayacağını" vurguladı.

Hamdan, siyonist rejim ve ABD'nin hile ve baskıcı yöntemlerine boyun eğmeyeceklerini kaydetti.

Hamdan, "Hile ve baskı ne şekilde uygulanırsa uygulansın direniş, fedakarlıklarına sadık kalacak ve halkının ve milletinin sabitelerine bağlı kalacaktır." diye ekledi.

Filistin direnişinin Filistin davasını her zaman olduğu gibi kurtuluş davası olarak yeniden ortaya koymayı başardığını dile getiren Hamdan, direnişin ayrıca "ABD yönetiminin işgalle tam bir ortaklık içinde Filistin davasını tasfiye etme planlarını da bozduğunu" belirtti.

Hamdan, Arap ve İslam milletlerini ve "çevre ülkelerdeki kardeşlerini" Gazze Şeridi'ne ve özellikle de Kuzey Gazze'ye yönelik açlık komplosunu kırmak için inisiyatif almaya çağırdı ve bunu yapmanın görevleri olduğunu vurguladı.

Gazze halkının çektiği acıları sona erdirecek sürdürülebilir ve başarılı bir desteğin sağlanması gerektiğini vurgulayan Hamdan, "Siyonist rejime abluka uygulanması ve mal taşımak için kullanmaya çalıştığı, özellikle de ülkenin limanlarından ve topraklarından geçen yolların kesilmesi" çağrısında bulundu.

Hamdan, yaklaşan Ramazan ayı vesilesiyle Kudüs, Batı Şeria ve işgal altındaki topraklarda yaşayan Filistinlilere "Ramazan'ın ilk gününden itibaren Mescid-i Aksa'ya olan ziyaretlerini yoğunlaştırmaları ve Ramazan'ın her anını düşmanla bir direnişe dönüştürmeleri"çağrısında bulundu.

Hamdan, Aksa Tufanı harekatına katkıda bulunmanın ve Filistin halkı ve direnişinin yanında yer almanın da ümmetin görevi olduğunu kaydetti. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55