,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 29 °C

Uşaklı şehit aileleri Güneydoğu gezisine uğurlandı

Uşaklı şehit aileleri Güneydoğu gezisine uğurlandı
Uşak Belediyesi tarafından şehit ve gazi aileleri için Güneydoğu Anadolu turu düzenlendi. Bölgedeki şehit ailelerini de ziyaret edecek olan Uşaklı şehit ailelerini Belediye Başkanı Nurullah Cahan, karanfiller ile uğurladı.

Uşak Belediyesi tarafından şehit ve gazi aileleri için Güneydoğu Anadolu turu düzenlendi. Diyarbakır, Gaziantep, Mardin ve Urfa’daki şehit ailelerini ziyaret edecek olan Uşaklı şehit ailelerini Belediye Başkanı Nurullah Cahan, karanfiller ile uğurladı. Her yıl farklı bir bölge gezisi ile hem aileler için moral olması hem de milletin emanetine sahip çıkılması amaçlanıyor

Şehit ve Gazi aileleri için her yıl farklı bir program gerçekleştiren Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, bu yıl da Güneydoğu Anadolu gezisi gerçekleştirdi. Vatanı için canını ortaya koyan şehitlerin ailelerine moral olması amaçlanan gezilerde hem bölgenin doğal ve kültürel özellikleri tanıtılıyor hem de gidilen şehirdeki şehit aileleriyle tanışılmasıması sağlanarak gönül köprüleri kuruluyor.

 

Geziye katılanlar için hayırlı yolculuklar temennisinde bulunan ve her zaman dayanışma içerisinde olacaklarını kaydeden Başkan Cahan, "Onlar bizim baş tacımız. Onlar bizlere şehitlerimizin kutsal emaneti ve başımızın üstünde yerleri var. Geçtiğimiz yıl Karadeniz turuna göndermiştik. Şimdi de istedik ki Güneydoğu Anadolu’da hem şehit ailelerimizle bir araya gelsinler hem de bölgenin kültürel ve doğal zenginliklerini gezme fırsatı bulsunlar. Kendilerine hayırlı yolculuklar diliyoruz. Onları memnun edebilirsek, gönüllerini alabilirsek bu her şeyden daha önemli. Uşaklı hemşerilerimiz adına düzenlediğimiz bu tur ile şehit ve gazi aileleri bir hafta boyunca Güneydoğu Anadolu’da olacaklar. Tek beklentimiz hayır dualarıdır.” dedi.

 

Uşak Belediyesi’nin Diyarbakır Yenişehir Belediyesi’ni kardeş belediye ilan ettiğini ve daha önce 22 Nisan günü Uşak’a şehit aileleri ve gazilerin ziyarete geldiğini hatırlatan Uşak Şehit Aileleri Dayanışma ve İnsan Hakları Derneği Başkanı Şakir Çakır, “Bunun akabinde Belediyemiz bu aileleri Uşak’ta misafir etti. Onları gönderdikten sonra Belediye Başkanımız Sayın Nurullah Cahan ile görüştük ve Doğuya, Güneydoğu’ya giderek bu muhabbetimizi pekiştirmek istedik. Sayın Başkanımız da sıcak karşıladılar ve hem Uşaklı hem de Güneydoğu’daki şehit ailelerimizi memnun edecek bir tur düzenledi. Kendisine çok çok teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

 

ŞEHİT BABASI İSMAİL BOZKUŞ: CAHAN, HİÇBİR TALEBİMİZİ GERİ ÇEVİRMEDİ

Hakkâri Yüksekova’da askeri birliğe düzenlenen hain saldırı sonucu şehit düşen Şehit Asteğmen Mehmet Bozkuş’un babası İsmail Bozkuş ise Uşak Belediyesi tarafından taleplerin daima kabul gördüğünü belirterek şöyle konuştu: “Başkanımızdan ne istediysek bizleri kırmadı ve gerçekleştirdi. Allah Razı olsun. Bizim bir dediğimizi iki yapmıyor. Şehit ailelerine verdiği önemden dolayı çok teşekkür ediyorum.”

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55