,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 28 °C
  • Antalya 24 °C

Ürdün halkı Gazze için yine meydanlara aktı

Ürdün halkı Gazze için yine meydanlara aktı
Binlerce Ürdünlü, Amerikan Büyükelçiliği yakınlarında toplanarak hükümetten işgalcilerle ve ABD'yle varılan tüm anlaşmalardan çekilmesi ve boykota devam edilmesi çağrısında bulundu.

Ürdün'ün başkenti Amman'da halk, Washington Büyükelçiliği'ne 2 kilometre uzaklıktaki Prenses Alia Caddesi'ndeki "Ebad Al-Rahman" Camii önünde toplandı.

Direnişi Destekleme ve Vatanı Koruma Ulusal İttifakı'nın "Soykırımı Durdurun" sloganıyla düzenlediği yürüyüşte katılımcılar, işgalin ve Batılı ülkelerin saldırılarına karşı Batı Şeria ve Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilerin silahlı direnişe desteklerini bildirdi.

Protestoya katılanlar, Gazze'deki direniş gruplarını destekleyen sloganlar atarken ABD ve işgal rejimini telin etti.

Protestoya katılanlar ayrıca "Soykırımı durdurun", "Saldırganlığın başı Amerika'dır", "Amman'dan Şucaiyye'nin kahramanlarına selamlar", "Ürdün topraklarına Amerikan elçiliğinin yeri yoktur" ve benzer sloganlar attı.

Katılımcılar Ürdün hükümetine siyonist varlıkla tüm ilişkileri kesmesi ve Vadi Arabe ile gaz anlaşmalarını iptal etmesi çağrısında bulundu. Ayrıca Katılımcılar, hükümete Amerika ile ilişkileri kesmesi, Umman büyükelçisini sınır dışı etmesi ve karşılıklı savunma anlaşması başta olmak üzere ABD ile olan tüm anlaşmaları iptal etmesi çağrısında bulundu.

Protestoya katılanlar, hükümetten Batı Şeria halkına destek vermesi ve Mescid-i Aksa'ya yönelik devam eden baskın ve işgallere karşı durmasını istedi.

Katılımcılar, Ürdün halkının Siyonist ve Amerikan ürünlerini, Gazze'ye yönelik işgali ve saldırganlığı destekleyen ülkelerdeki şirketlerin ürettiği tüm marka ve ürünleri boykot etmeye devam etmesinin önemini vurguladı.

Ayrıca Mısır hükümetine Refah Sınır Kapısı'nı açması ve Gazze halkına insani yardım ulaştırılması yönünde baskı yapması çağrısında da bulunuldu.

Ürdün'de benzer bir miting İrbid şehrinde de yapıldı.

Gazze Şeridi'nde halkın uğradığı soykırımı kınamak amacıyla İrbid'in merkezindeki El Haşimi Camii önünden Şehit Vasfi El Tall Meydanı'na doğru Cuma öğle namazının ardından başlayan yürüyüşe binlerce kişi katıldı.

Katılımcılar, siyonist oluşumun "terörist bir varlık" olduğunu ve ABD'nin terörizmin başı ve temeli olduğunu vurgulayarak, düşman kuvvetleri caydırmanın ve işgali yenmenin tek yolunun silahlı direniş olduğuna dikkat çekti. (İLKHA)



  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55