,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 21 °C

Üniversiteliler: Kudüs ve Mescid–i Aksa davasını gündemimizden düşürmeyelim

Üniversiteliler: Kudüs ve Mescid–i Aksa davasını gündemimizden düşürmeyelim
Malatya'daki üniversite öğrencileri siyonist işgal rejiminin Gazze'de 112 gündür uyguladığı soykırıma tepki gösterdiler.

 

Malatya İnönü Üniversitesi Söz ve Kalem Gençlik Topluluğu tarafından düzenlenen ve Düşünce Akademisi Topluluğu ve İnsan Hakları ve Sosyal İlişkiler Topluluğu'nun da destek verdiği basın açıklamasının 12'ncisi düzenlendi.

"Emperyalistler, kendi siyasi ve ideolojik menfaatleri için suni gündemler oluşturmakta!"

Cuma namazı çıkışı İlahiyat Camii yanında düzenlenen basın açıklamasını topluluk adına okuyan Abdüsselam Yakut, "Değerli Müslümanlar! Baş döndürücü hızda gelişmelerin yaşandığı bir zaman sürecinden geçiyoruz. Her gün çok ve çeşitli gündemlerle karşı karşıya kalıyoruz. Ancak şunu bilelim ki, bunların tümü tabii ve masumane değildir. İslam’a ve Müslümanlara düşmanlık yapan emperyalist güçler, kendi siyasi ve ideolojik menfaatleri için suni gündemler oluşturmakta, bir yandan toplumun dikkatini istedikleri tarafa yöneltmekte diğer yandan İslam’ı ve Müslümanları karalamaya, kötülemeye ve Müslümanlara zarar vermeye çalışmaktadırlar. Bunlara karşı dikkatli ve duyarlı olmamız gerekir. Tahriklere kapılmayalım, oyunlara gelmeyelim ve oluşturdukları gündemlerle sürüklenmeyelim. Bizim kendi gündemlerimiz ve meşgul olduğumuz önemli işlerimiz vardır, bunlara odaklanalım." dedi.

"Daha önce açık bir cezaevine çevirdikleri Gazze’yi, tamamen bir harabeye çevirdiler!"

Siyonist işgalcilerin yüz yıldan fazladır Filistin topraklarını işgal etmeye devam ettiğini anımsatan Yakut, "Kesintisiz bir şekilde oradaki Müslüman halka her türlü zulmü yapıyorlar. Evlerini yıkıyor, kadın-çocuk, genç-yaşlı ayrımı yapmadan vahşice şehit ediyorlar. Özellikle 7 Ekim 2023 tarihindeki 'Aksa Tufanı' operasyonundan sonra, tarihte eşine az rastlanan tarzda katliamda bulunuyorlar. Daha önce açık bir cezaevine çevirdikleri Gazze’yi, tamamen bir harabeye çevirdiler. Ne yazık ki bunları dünyanın gözleri önünde yapıyorlar ve dünya da buna karşı tepkisiz kalıyor" açıklamasını yaptı.

"Kudüs ve Mescid–i Aksa davasını gündemimizden düşürmeyelim"

Yakut, "Biz, Kudüs ve Mescid–i Aksa davasını, imanımız gereği kendi davamız bildik, bunu hep gündemimizde tutmaya çalıştık. Elimizden gelen her türlü imkânı sunmaya çaba sarf ettik. Bu uğurda yapılan her türlü meşru çabayı da şartsız bir şekilde destekledik. Bugün de aynı inanç ve bakış açısıyla hareket ediyor ve elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. İnşallah yapmaya da devam edeceğiz. Bu cümleden olmak üzere; Kudüs ve Mescid-i Aksa davasını gündemimizden düşürmeyelim. Başka gündemler oluşturmaya çalışanlara fırsat vermeyelim. Meydanlarda olalım ve meydanları boş bırakmayalım. Kudüs davasını her platformda anlatalım, halkımızı bilgilendirelim, özellikle yeni yetişen nesillere bu bilinci vermeye çalışalım. Bunun için kesintisiz bir şekilde etkinlik ve programlar icra edelim. Filistin’de, özellikle de Gazze’de fiili olarak cihad eden HAMAS, İslami Cihad ve diğer mücahitlere bol bol dua edelim. Siyonist rejimin operasyonlarının durması, uluslararası platformda yalnızlaşması için çaba harcayalım. Siyonistlerin ve onlara maddi kaynak sağlayan unsurların piyasaya sundukları mallara yönelik ciddi ve kesintisiz bir boykot uygulayalım. Ümmet olarak sadece bununla da yetinmemeliyiz. Filistin ile sınırdaş olan Müslüman ülkelerin halkları, sınırları zorlamalı ve cihada fiili katılım için çabalamalıdırlar. Sınırdaş olmayan ve daha uzak coğrafyalarda yaşayanlar da gösteri, boykot, nakdi ve ayni yardımlarını kesintisiz olarak sürdürmekle beraber, madden ve ruhen fiili cihada hazır olmalıdırlar." ifadelerini kullandı.

"Kudüs fatihi Ebu Ubeyde, Selahaddin–i Eyyubi ve kıyam önderi Şeyh Said’i iyi okuyalım"

Kudüs’ü yeniden fethetmenin ve siyonizm’i bir daha ayağa kalkamayacak şekilde hezimete uğratmanın imkânsız olmadığını belirten Yakut, "Bu, geçmişte olduğu gibi Allah’ın izni ile istikbalde de olacaktır. Çok çalışalım. Bize mücahede, cesaret ve fethi öğreten büyükleri iyi tanıyalım, onlara sahip çıkalım. Kudüs fatihi Ebu Ubeyde, Selahaddin–i Eyyubi ve kıyam önderi Şeyh Said’i iyi okuyalım. Çocuklarımıza tanıtalım, adlarını yaşatalım. Yeni doğan ve doğacak olan çocuklarımıza Selahaddin, Said ve Ubeyde adını verelim ve her birini adına layık bir şekilde yetiştirelim." diye belirtti. 

"Ümmet vahdet içinde olsaydı, bu yaşananlar söz konusu olmazdı"

Dünyanın her yerinde Müslümanların başına gelen zulümlerin ve onlara yapılan saldırıların en önemli sebebinin, ümmetin dağınık halinden kaynaklandığını belirten Yakut, şöyle devam etti:

"Şayet ümmet vahdet içinde bulunsaydı, bu yaşananlar söz konusu olmazdı. Maalesef halkı Müslüman ülke liderleri aralarındaki basit meseleleri dahi sorun yapıyorlar, 'ulusal çıkar ve menfaat' diyerek birbirleriyle çekişmeye devam ediyorlar, bir araya gelip kendi meselelerini konuşmuyorlar. Müslüman ülkeler tüm ayrılıklara rağmen birleşmezlerse, emperyalistler her bir Müslüman ülkeyi ya bölüp parçalayacak ya da yönetimlerini kendilerine kul köle yapacaklardır. Bundan dolayıdır ki Gazze, Müslüman ülkelerin gözleri önünde yok edilirken, devlet liderlerinden kimileri suskun kalıyor, kimileri de sadece konuşmakla kifayet ediyor, fiili katkı vermiyor. Bu suskunluk ve bir şey yapmama ABD ve Siyonistlerin iştahını kabartıyor. Müslüman ülkeler ve halkları sıranın kendilerine de geleceğini bilerek hazır ve nazır olmalıdırlar."

"İslam ümmetinin izzete kavuşmasının tek yolu Kuran ve Sünnet etrafında birleşmeleri ile olur"

Yakut, "İslam ümmetinin içinde bulunduğu zilletten kurtulup izzete kavuşması için tek yolun tüm kimliklerden, isim ve etiketlerden sıyrılıp Müminler ancak kardeştirler şiarıyla Kuran ve Sünnet etrafında birleşmesi gerektiğine inanıyoruz. 'Hep birlikte Allah’ın ipine (Kur’an’a) sımsıkı sarılın. Parçalanıp bölünmeyin. Allah’ın size olan nimetini hatırlayın. Hani sizler birbirinize düşmanlar idiniz de O, kalplerinizi birleştirmişti. İşte O’nun bu nimeti sayesinde kardeşler olmuştunuz. Yine siz, bir ateş çukurunun tam kenarında idiniz de O sizi oradan kurtarmıştı. İşte Allah size ayetlerini böyle apaçık bildiriyor ki doğru yola eresiniz.' Müslümanların ilk kıblesi olan Mescidi Aksa, Müslümanların ortak davasıdır. Müslümanlar bu meselede birleşmeyecekse ne zaman birleşecektir?" diye sordu.

"Siyonist işgalci çetelerin burunlarını yere sürten, izzetli mücahitlere destek olalım"

"Gözümüzün önünde olan bu vahşete seyirci kalıyorsak günü geldiğinde hem Allah'ın indinde hem de insanların vicdanında yargılanacağız ve biliyoruz ki asla beraat edemeyeceğiz." dyerek açıklamasına devam eden Yakut, "Çağrımızı yineliyoruz. siyonist rejim tarafından yıllardır adım adım işgal edilen Gazze’ye ve Mescid-i Aksa’ya baskın düzenleyen terör şebekesine dünyayı dar eden kardeşlerimize yardım edelim. Filistinli gençlerin direnişine sahip çıkalım ve mücahitlerin direnişini destekleyelim. Siyonist işgalci çetelerin burunlarını yere sürten, korkaklıklarını bir kez daha ortaya çıkaran izzetli mücahitlere destek olalım." çağrısı yaptı.

"Gazze’nin sesi olmak adına her Cuma günü burada olacağız"

Yakut son olarak, "İslam’ın mukaddes topraklarından olan, Allah’ın bizzat ayetiyle çevresini bereketli kıldığını ilan ettiği, Müslümanların onuru ve namusu olan mübarek belde Kudüs… O mübarek beldenin muhafızları olan, canlarını, mallarını ve evlatlarını gözlerini kırpmadan veren ve şu saatlerde dahi feda etmeye devam eden şerefli, asil, cesur Filistinli kardeşlerimize selam olsun. Hakla batılı keskin bir çizgiyle birbirinden ayıran Gazze’nin sesi olmak adına her cuma günü burada toplanmaya devam edeceğimizi duyuruyor, Hepinizi Allah’ın selamıyla selamlıyorum." dedi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55