,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 20 °C

Üniversite adaylarının ayları süren YKS maratonunu sona erdi

Üniversite adaylarının ayları süren YKS maratonunu sona erdi
Milyonlarca YKS öğrencisinin aylar süren maratonu, bugün gerçekleşen ikinci kayıt AYT 2023 ile tamamlandı.

YKS 2023 (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) sınavının ikinci oturumu olan AYT 2023 bugün tamamlandı.

Üniversite Sınavı 2023 YKS'nin ikinci oturumu AYT bugün saat 10.15'te başlamıştı.

Sınava giren öğrencilerin sınav salonlarında ter dökerken, öğrencilerin yakınları dışarıda büyük bir heyecanla giren aile fertlerini bekledi.

Sınava ilk kez giren öğrenciler sınavların genel olarak iyi geçtiğini ve olmazsa da seneye bir daha sınava gireceklerini söyledi.

"Hayalim veterinerlik"

Saliha Başak Demir

Sınavına ilk defa girdiğini ve sınavını normal geçtiğini söyleyen Saliha Başak Demir, "TYT olarak matematik kolaydı. AYT'nin matematiği bana göre biraz zor geldi, fen kolaydı. Onun dışında TYT fizik ve sosyal biraz zordu. Hayalim veterinerlik. Hayalim için sınav, tam bilmiyorum ama biraz yetiyor sanki fakat mezuna da kalabilirim." diye konuştu.

"Doktor olmak istiyorum"

Demir Dağgüllü

Sınavın kendisi için rahat geçtiğini vurgulayan Demir Dağgülü, "Dışarıda girdiğimiz denemelere göre daha kolay olduğunu söyleyebilirim çünkü dışarıda daha zor denemeler oluyor. Ben matematik ve fen olarak beğendim, kolaydı. Onun dışında, dün TYT'de Türkçe çok zorladı, herkes zorlanmış. Türkçe'yi yetiştiremedim, iki kat sürede çözdüm. Bunun dışında sıkıntı yoktu, sınav güzeldi. Heyecanım yoktu bundan dolayı şanslıydım. Doktor olmak istiyorum ama dün dünkü TYT'ye göre hiçbir şey diyemiyorum. Bugünkü sınavın güzel geçti ama dünkü sınavla alakalı bir şey ön göremiyorum." dedi.

"Hedefim Paramedik"

Arda Özdemir

Edebiyat dersinde zorlandığını ifade eden Arda Özdemir, "Sınava ilk defa girdim. Edebiyat beklediğimiz gibi değildi, çok fazla kafa karıştırıcı soru vardı ve neredeyse hepsi birbirine benziyordu. Matematik zor diye beklerken, edebiyatın zor olup matematiğin kolay olduğunu gördüm. İkinci oturum normal bir sınav olarak geldi. Hedefim Paramedik ya da polislik. Hedefimi yakalayabileceğimi düşünüyorum. Sağlık meslek lisesinde okuduğum için ekstradan puan da alacağımdan kazanacağımı düşünüyorum." şeklinde konuştu.

"Avukat olmak istiyorum"

Mehmet Canik

Sınavda sayısal bölümde çok zorlandığını kaydeden Mehmet Canik, "Sınava ilk kez giriyorum. Sorular çok güzeldi ama sayısal aşırı zordu. Sözel olarak çok kolaydı, yaptım diye düşünüyorum. Eğer olursa, inşallah avukat olmak istiyorum." dedi.

"Beklediğimden güzel geçti"

Ahmet Güneş

Sınavının güzel geçtiğini söyleyen Ahmet güneş, "Bildiğin yerden gelen sorular da oldu, bilmediğim yerden gelen sorularda. Beklediğimden güzel geçti. Tarih soruları biraz zorlayıcı oldu, coğrafya kolaydı, sınav güzel geçti. Türkçe soruları da güzeldi ancak Eşit Ağırlık Bölümü okuduğum için matematik ve Fen fazla çözmedim, sınav güzeldi." ifadelerini kullandı.

"Diş hekimliği istiyorum"

Mustafa Berke Deniz

Sınavın beklediğinden kolay gerçekleştiğini belirten Mustafa Berke Deniz ise, şunları kaydetti:

"İlk girişim. Sınav beklediğimden kolaydı. TYT'de dün Türkçe'de biraz zorlandık ama AYT kısmında sorular fena değildi. Bence güzel bir sınavdı. Diş hekimliği istiyorum, olmazsa da bilgisayar mühendisliği.  İkisi arasındayım, sınavım yakın geçti inşallah gelecek gibi."

"Hayırlısı olsun"

Necati Çiftçi

Sınavdan istediği sonucu alamadığını söyleyen Necati Çiftçi, sözlerini şöyle tamamladı:

"Sınava ilk girişim. Sınavım fena değildi. Bugün babalar günü, babama hediye etmek isterdim ama baba artık bir dahakine hediye ederim sana. Hayırlısı olsun. Meslek olarak hedeflerim yüksekti ama şu an hedeflerime biraz uzağım. Ne olacağını sınav açıklanınca öğreneceğiz."  (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55