,
  • BIST 10218.58
  • Altın 2444.587
  • Dolar 32.193
  • Euro 34.7877
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 13 °C
  • Antalya 16 °C

Umut Kervanının Malatya ve Adıyaman’da depremzedelere sıcak aş hizmeti devam ediyor

Umut Kervanının Malatya ve Adıyaman’da depremzedelere sıcak aş hizmeti devam ediyor
Umut Kervanı Vakfı Başkanı Cengiz Kurtaran ve bölge koordinatörlükleri Malatya ve Adıyaman'da depremzedelere için yemek hizmetine devam ediyor.

Depremden etkilenen 10 ilde faaliyet yürüten Umut Kervanı Vakfı ve bağlı temsilcilikleri hummalı bir çalışma yürütüyor. Biryandan temel yaşam malzemeleri dağıtımı yapılırken diğer yandan ısıtıcı odun kömür battaniye gibi ihtiyaçları da depremzedelere ulaştırıyorlar. Umut Kervanı Vakfı tüm temsilcilik ve üyeleriyle deprem bölgesinde yoğun ve çok yönlü çalışmalarını sürdürüyor. Diğer deprem bölgeleri ile beraber Adıyaman ve Malatya'da da aktif bir şekilde 3 öğün yemek dağıtımı yapılmakta.  

"Buradaki kardeşlerimizin yardım ve ilgiye ihtiyacı var"

Konuyla ilgili Umut Kervanı Vakfı başkanı Cengiz Kurtaran yaptığı açıklamada, "Depremin yaşandığı ilk andan itibaren Umut kervanı olarak sahadayız. Çevre illerimizdeki kardeşlerimiz de durmadan yorulmadan buradaki kardeşlerimizin yardımına koştular. Bugün de Bingöl'den gelen kardeşlerimizi malzeme tedarik ederek bölgeye geldiler ve yaklaşık bin 500, 2 bin kişiye döner ikramından bulundurlar. Allah kendilerinden, hayırseverlerden ve sponsorlardan razı olsun. İnşaallah hep beraber bu yaraları sarmaya çalışacağız. Buradaki kardeşlerimizin yardım ve ilgiye ihtiyacı var ve inşaallah bizler onların yanında olacağız." ifadelerini kullandı.

"Nerede eksiklik varsa oraya koşacağız"

Bingöl'den Adıyaman'a giden Umut Kervanı gönüllüsü Şefik Börü ise, "Bingöl'den 5-6 ekip geldik. Vardiyalı olarak çalışmaktayız. Bir ekip çalışıyor, yorulanları değiştiriyoruz, yeni ekipler geliyor. Önemli olan yardımları muhtaçlara yetiştirmektir. Bugün buradayız, dün Diyarbakır'daydık, önceki gün Malatya'daydık. Nerede bir ihtiyaç varsa orada olacağız inşaallah. Yarın Hatay'a gitme durumumuz var. Nerede eksiklik varsa oraya koşacağız. Birkaç ekibimiz de enkazda çalışanlara yardım etmekteler." şeklinde konuştu.

Bingöl umut Kervanı koordinesinde Malatya'da yemek organizasyonunda görevli Mustafa Kömürateş ise, "Bingöl Umut kervanı olarak Malatya'da Eğitim ve araştırma Hastanesi önündeki aş evindeyiz. Günlük 3 öğün yemek çıkıyor burada. Allah hayırseverlerden razı olsun. Dışarda kurduğumuz tezgâhımız ile burada özellikle hastane personeli, sağlıkçılar, hastalar ve bölgede araçlarında kalan depremzedelere günlük üç öğün yemek vermekteyiz. Allah herkesten razı olsun. Bölgeye yardımlarınızı bekliyoruz." şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55