,
  • BIST 9997
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 30 °C

Umut Kervanı'ndan "Ramazan Bayramı" mesajı

Umut Kervanı'ndan "Ramazan Bayramı" mesajı
Yarın idrak edilecek olan Ramazan Bayramı" münasebetiyle bir mesaj yayımlayan Umut Kervanı Genel Başkanı Cengiz Kurtaran, Ramazan boyunca yaptıkları yardım çalışmalarına değinerek bayramın ümmet için hayır, bereket ve huzur getirmesi temennisinde bulundu.

Yüzyılın felaketi olarak nitelendirilen depremin gölgesinde Ramazan ayına girildiğini belirten Kurtaran, depremzedelerin yaralarının sarılması için gönüllüleriyle yoğun bir çalışma yaptıklarını kaydetti.

"Depremzedelerin Ramazan ayını rahat geçirmeleri için gayret ettik"

Kurtaran, "Ramazanı dolu dolu geçirmenin yanı sıra özellikle deprem bölgesinde ve ülkemizin birçok yerinde mazlumlarla ihtiyaç sahipleriyle beraber olmaya, deprem bölgesinde yaraları sarmaya çalıştık. Deprem bölgesinde, 11 ilde kurduğumuz aşevleri ile çadır kentlerde, konteyner kentlerde yaşayan depremzedelerin iftar ve sahur ihtiyaçlarını giderip diğer ihtiyaçlarını da gidermek için kardeşlerimizle, gönüllerimizle gayret içerisinde olduk. Ramazan ayı boyunca oradaki halka bu hizmeti verdik. Deprem bölgesi haricinde deprem nedeniyle farklı şehirlere göç eden on binlerce vatandaşımıza birebir evlerine kadar hizmeti götürerek Ramazanı da rahat bir şekilde geçirmeleri için gayret ettik. Gıda başta olmak üzere nakdi yardım, bayramlık giyim ve ev eşyası tedarik ederek ihtiyacı olan kardeşlerimizin ihtiyaçlarını hayırseverlerin katkılarıyla gidermeye çalıştık." dedi.

Ramazan ayında dünya mazlumları da unutulmadı

Umut Kervanı olarak dünyadaki mazlumları da unutmadıklarını hatırlatan Kurtaran, "Filistin, Afganistan, Suriye, Yemen, Bangladeş, Nepal ve Afrika'nın birçok ülkesinde Ramazan faaliyetlerimizi oradaki kardeşlerimize umut elimizi uzatarak iftar sofraları kurduk. Nakdi yardım, gıda ve diğer yardımlarla ihtiyaçlarını gidermeye çalıştık." diye konuştu.

"Ramazan Bayramı'nın tüm ümmete huzur, güven ve bereket getirmesini temenni ediyoruz"

Kurtaran, "Rasulullah (Sallalahu Aleyhi Vesellem)'in buyurduğu gibi başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennemde kurtuluş olan bu ayda müjdeye mazhar olabilmek duasıyla ümmetin Ramazan Bayramı'nı tebrik ediyoruz. Ne ülkemizde ne de farklı bir yerde böylesine bir acının yaşanmamasını temenni ediyoruz. Ramazan Bayramı'nın tüm ümmete huzur, güven ve bereket getirmesini rabbimizden temenni ediyoruz." şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55