,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 14 °C

Umut Kervanı'ndan "Eğitime Destek Paketi" için hayırseverlere çağrı

Umut Kervanı'ndan "Eğitime Destek Paketi" için hayırseverlere çağrı
Umut Kervanı İnsani Yardım Vakfı, 2023-2024 eğitim-öğretim yılı başlangıcında hem yurt içi hem de yurt dışında "Yarınlara Umutla" sloganı ile başlattıkları kırtasiye yardımı için hayırseverlere destek çağrısında bulundu.

 

"Eğitime Destek Paketi" adı altında yapılacak olan kırtasiye yardımı için 500 liralık bir ücret belirlenirken ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için ayrı ayrı paketler hazırlanacak. Vakıf, deprem bölgesi başta olmak üzere ülke genelinde ve yurt dışında on binlerce yetim ve ihtiyaç sahibi öğrenciye kırtasiye yardımı ulaştıracak.

"Okullar başlamadan önce yurt içi ve yurt dışında kırtasiye yardımlarımızı yapacağız"

Başlattıkları kırtasiye yardımı ile ilgili İLKHA muhabirine konuşan Umut Kervanı Genel Başkanı Cengiz Kurtaran, "Eğitime destek paketi adıyla yaptığımız kırtasiye yardımı projesi, Umut Kervanı olarak her yıl yapmış olduğumuz projelerdendir. İnşallah 2023-2024 eğitim-öğretim döneminde de hem yetim hem de ihtiyaç sahibi öğrencilere yönelik kırtasiye yardımı yapacağız. "Yarınlara Umutla" teması ile hayırseverlerimize bir çağrıda bulunuyoruz. İnşallah önümüzdeki eylül ayında daha okullar başlamadan deprem bölgesindeki ihtiyaç sahibi öğrenciler başta olmak üzere Türkiye genelinde kırtasiye yardımı yapacağız. Bununla beraber her sene yaptığımız yurt dışı yardımlarımız da olacak. Afrika'da, Yemen'de, Filistin'de ve diğer bölgelerde gençlerimize umut olmak istiyoruz. Bu nedenle de hayırseverlerimize sesleniyoruz! Bize yardımcı olsunlar ki daha fazla öğrenciye ulaşıp ihtiyaçlarını giderelim." dedi.

500 TL'lik bir fiyat belirlenerek oluşturulacak havuz sistemi ile ihtiyaca göre yardım ulaştırılacak

Eğitime destek paketi için 500 TL'lik bir meblağ belirlendiğini ve okul başlamadan destek paketlerinin öğrencilere ulaştırılacağını belirten Kurtaran, "İlkokul, ortaokul ve lise olmak üzere yardımlarımızı kategorize edeceğiz. İlkokul için ihtiyaç duyulan çantanın içerisinde defter, kalem, boya, açacak, silgi ve diğer gereçler bulunacak. Ortaokul ve liseye yönelik de daha çok büyük defterlere ihtiyaç duyuluyor, bunların yardımını yapacağız. Afrika'da, Yemen'de müfredat farklı olduğu için ona göre yardım yapıyoruz. Ancak 500 TL'lik bir fiyat belirledik ve bir havuz sistemi oluşturarak yardımlarımızı hem yurt içinde hem de yurt dışında ulaştıracağız." diye konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55