,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 27 °C
  • Antalya 24 °C

Umut Kervanından deprem bölgesi için Ramazan yardımı çağrısı

Umut Kervanından deprem bölgesi için Ramazan yardımı çağrısı
Bu gece kılınacak ilk teravihle Ramazan ayına girileceğine dikkat çeken Umut Kervanı Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Karakaş, sahurda verilecek kahvaltılık sıkıntısı çektiklerini hatırlatarak hayırseverlere çağrıda bulundu.

6 Şubat’ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremin yaraları sarılıyor. İlk günden itibaren depremin etkili olduğu illerde aş evlerini açan Umut Kervanı, günlük ortalama 100 bin depremzedeye 3 öğün sıcak aş ikramında bulunuyor. 

Bu gece verilecek ilk sahurla birlikte Ramazan ayına girilecek. Ramazan ayı için hazırlıklarını tamamladıklarını belirten Karakaş, sahurda verilecek kahvaltılık ihtiyacının olduğunu belirtti.

Ramazan ayı boyunca Adıyaman’da farklı etkinlik için çalışmaların olduğunu ancak Vakıflar Bölge Müdürlüğünün yapacağı etkinlikler nedeniyle ihtiyaç halinde insan gücü desteği sağlayacaklarını söyledi.

Ramazan ayı boyunca camilerde oluşturulacak mukabele halkalarına katılmak için depremzedelere de çağrıda bulundu.

Karakaş, “6 Şubat'tan itibaren deprem bölgesindeyiz. Ramazan ayına saatler kaldı. Ramazan ayında bu yardım faaliyetlerinin sürdürülmesi gerekiyor. Bu da insanların yardımlarıyla oluyor Bütün gücümüzle sahur hazırlamaya çalışıyoruz. Sahur konusunda sıkıntılarımız var. Kahvaltılık malzeme konusunda sorunlarımız var. Bunu bir şekilde çözmeye çalışıyoruz. İftarları vereceğiz, iftar vermek konusunda herhangi bir sıkıntımız yok. Sahuru da vermeye çalışacağız.” dedi.

Açıklamasının devamında Karakaş, çalışmalar hakkında şu bilgileri paylaştı:

“Vakıflar Bölge Müdürlüğü bulunduğumuz yerde etkinlik yapacağı için çakışmasın diye personel desteğine ihtiyacı varsa, biz o ihtiyacı karşılayacağız. Alim ve hocalarımızdan faydalanmak isteseler bu noktada yardımcı olacağız. Adıyaman'da hem depremzede kardeşlerimizin rehabilitasyonu hem de mübarek ayı daha iyi geçirmeleri için elimizden geleni yapmaya çalışacağız. Eğer sahurda kahvaltılık halletmezsek, çorba vermeye çalışacağız. Şu anda biz kahvaltılık malzeme temin etmenin çalışmasını yapmaktayız. Öncelik olarak eğer sahur kahvaltılık ihtiyacını karşılayabilirsek, temin edebilirsek, buradaki kardeşlerimizin hem iftar hem sahurdaki o yoğun çalışmadan dolayı sahur için kahvaltılıkları, ekmekleri, surlarını depremzede kardeşlerimize verip, onlar çadırlarda, evlerinde sahur yapmalarını sağlamaya çalışıyoruz. Adıyaman camilerinde mukabele halkalarını oluşturacağız. Bütün depremzede kardeşlerimizi mukabele halkalarına katılım sağlamalarını istiyoruz.” (İLKHA)







  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55