,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 18 °C

Umut Kervanı yetkililerinden deprem bölgesi Adıyaman'a ziyaret

Umut Kervanı yetkililerinden deprem bölgesi Adıyaman'a ziyaret
Umut Kervanı İnsanı Yardım Vakfı Genel Başkanı Cengiz Kurtaran ve beraberindeki heyet, deprem bölgesi Adıyaman'da kış mevsimi için depremzedelerin acil ihtiyaçlarının tespiti ve yapılacaklar hakkında ziyaretlerde bulundu.

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7.2 ve7.1 şiddetindeki depremlerin ardında deprem bölgelerinde yardım çalışmalarına devam eden Umut Kervanı İnsanı Yardım Vakfı, depremzedelerin kışı daha rahat geçirmesi için çalışmalarını sürdürüyor.

Umut Kervanı İnsanı Yardım Vakfı Genel Başkanı Cengiz Kurtaran, Başkan Yardımcısı Erdal Elibüyük ve Cafer Ökmen, Vakfın Mütevelli Üyesi İskan Kılıçaslan ve Adıyaman Umut Kervanı Sorumlusu Muharrem Koçuşağı  depremzedeleri, ildeki yerel ve ulusal basını ve bazı kurumları ziyaret etti.

Ziyaretler kapsamında Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, Muhtarlar Federasyonu ve ilde bulunan basın mensuplarına ziyaret gerçekleştiren heyet, depremzedelerin kış öncesi acil ihtiyaçlarının giderilmesine dair yapılması gerekenler hakkında görüşmeler gerçekleştirdi.

Deprem sonrası yapımına başlanan toplu konutları yerinde inceleyen heyet konutların durumu, yıkımı devam eden ağır hasarlı binaların yıkımı ve son durumu, şehrin imarı ve depremzedelerin acil çözülmesi gereken problemleri hakkında Belediye Başkanı Süleyman Kılınç'la görüştü.

Daha sonra basın mensuplarını ziyaret eden heyet, basından ildeki gelişmeler ve ilde çözülmesi gereken sorunlar hakkında bilgi aldı.

Umut Kervanı İnsanı Yardım Vakfı Genel Başkanı Cengiz Kurtaran, deprem konutları hakkında yaptığı açıklamada, "Umut Kervanı İnsanı Yardım Vakfı olarak deprem bölgesindeki ziyaretlerimize devam ediyoruz. Şu an Adıyaman Örenli bölgesinde yapımı deva eden toplu konut alanındayız. Burada 34 bin konut yapılacak. Yapımı devam eden konutlar İnşallah bu ay sonunda teslim edilmeye başlanacak ola konutlar var. İnşallah  kışın o zor günleri geleden depremzede bazı vatandaşlarımız evlerine kavuşacak diye yetkililerden bilgi aldık. Geri kalanlarsa en kısa zamanda biter inşallah." dedi.

Daha sonra Filistin'e destek için şehir merkezinde açılan standı ziyarete eden heyet, depremde vefat eden vatandaşların kabrini ziyaret ederek dua etti. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55