,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 20 °C
  • Antalya 21 °C

Umut Kervanı Vakfı'ndan Berat Gecesi mesajı

Umut Kervanı Vakfı'ndan Berat Gecesi mesajı
​Berat Gecesi münasebetiyle bir mesaj yayımlayan Umut Kervanı İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Cengiz Kurtaran, bu anlamlı günde yardıma muhtaç birçok insana yardım ulaştıracaklarını ve Ramazan ayı yardım çalışmalarını başlattıklarını belirtti.

 

Türkiye başta olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde ihtiyaç sahiplerine yönelik yardım faaliyetleri yürüten Umut Kervanı Vakfı, mübarek Berat Gecesi'nde yayınladığı mesajda; Berat Gecesi vesilesiyle mazlum ve mağdurları sevindireceklerini belirtti.

Umut Kervanı İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Cengiz Kurtaran, Berat Gecesi'nde "Umut ayı Ramazan" temasıyla Ramazan ayı çalışmalarının başladığını duyurdu. 

"Böylesine mübarek bir gecenin öncesinde Resulullah'ın Sallallahu Aleyhi Vesellem bu müjdelerine mazhar olmak adına büyük bir gayret sarf etmemiz gerekiyor"

Manevi havası teneffüs edilen 3 aylarda bulunulduğunu hatırlatan Kurtaran, "Bizler Umut Kervanı olarak mübarek 3 ayların başlamasıyla beraber faaliyetlerimizi daha da çoğaltarak muhtaç olan aileleri ve yetim olan ailelerimize ulaşma noktasında daha fazla gayret sarf ettik. İdrak edeceğimiz Şaban ayının 15'inci gecesi hakkında Sallallahu Aleyhi Vesellem şöyle buyurmaktadır; 'Şaban ayının 15'inci gecesi olduğunda gecesini ibadetle, gündüzü de oruç tutarak geçirin. O gece Allah dünya semasına rahmetiyle tecelli ederek tövbe eden yok mu tövbesini kabul edeyim, rızık isteyen yok mu ona rızık vereyim, şifa isteyen yok mu ona şifa vereyim, yok mu başka isteği olan ona istediğini vereyim?' buyurmaktadır. Böylesine mübarek bir gecenin öncesinde Resulullah Sallallahu Aleyhi Vesellem bu müjdelerine de mazhar olmak adına büyük bir gayret sarf etmemiz gerekiyor. Umut Kervanı olarak yurdumuzun dört bir tarafında ihtiyaç sahibi olan ailelere bu gece vesilesiyle gıda dağıtımı yaparak onların bir nebze de olsun mutlu olmalarına, tebessüm etmelerine vesile olacağız." dedi.

"Ramazan ayının startını, 'Umut ayı Ramazan' temasıyla vermiş bulunmaktayız"

Umut Kervanı Vakfı'ndan Berat Gecesi mesajı

Şaban ayının 15'inci gecesinden sonra Ramazan'ın gölgesinin insanlığın üzerinde olduğuna dikkat çeken Kurtaran, "Bizlerde Ramazan ayının startını, 'Umut ayı Ramazan' temasıyla vermiş bulunmaktayız. Yüz binlerce aileye ulaşmanın gayreti içerisinde olacağız ki; evinde bir tabak yemek, bir dilim ekmek bulamayan yüz binlerce yetim, mağdur ve mazlum var. Bizlerde hayırseverlerimiz ile ihtiyaç sahibi olan ailelerimiz arasında köprü vazifesi görerek onların ihtiyaçlarını giderme noktasında üzerimize düşeni yapacağız. Şüphesiz Allah mübarek Üç aylar ve özellikle Ramazan'da hayır yapanların karşılığını kat kat vermektedir. 1'e 700'ün ve hatta umulmayacak derecede kat kat sevabını verdiği amellerin bu ayda yapıldığının bizler farkındayız." diye belirtti.

 Hayırseverlere seslenen Kurtaran, "Gerek zekât, fitre, gıda kolisi ve iftar yemekleri ile Umut Kervanını köprü yaparak ihtiyaç sahiplerine ulaşmaları noktasına kendilerine çağrıda bulunuyoruz. Bu gecenin tüm insanlığa hayırlar getirmesini, kurtuluşa vesile olmasını Rabbimiz'den niyaz ediyoruz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55