,
  • BIST 10082.77
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 26 °C

Umut Kervanı Vakfı İstanbul’da toplu kurban kesimi gerçekleştirdi

Umut Kervanı Vakfı İstanbul’da toplu kurban kesimi gerçekleştirdi
Türkiye ve dünyanın birçok ülkesinde kurban organizasyonu gerçekleştiren Umut Kervanı Vakfı, İstanbul'da da yüzlerce gönüllüsüyle birlikte kurban kesimi gerçekleştirdi.

Adını hayırlı faaliyetlerle duyuran Umut Kervanı Vakfı, her yıl olduğu gibi bu yıl da İstanbul’da, kendilerine vekâlet yoluyla verilen kurbanlıkları ihtiyaç sahibi muhtaç ve yetim ailelere ulaştırmak üzere toplu kesim gerçekleştirdi.

Yüzlerce gönüllüsüyle birlikte sabahın erken saatlerinde kurban kesim alanında hazır bulunan vakıf yetkilileri, kurban sahipleriyle birlikte kıldıkları bayram namazı sonrasında kurban kesim işlemlerine başladı.

Hummalı bir çalışmayla hijyen kurallarına dikkat edilerek kesilen kurbanlar hızla parçalanıp kurban sahiplerine teslim edilmek üzere hazırlandı.

“Bizleri Kurban bayramına ulaştıran Allah’a hamdolsun”

Kurban kesim organizasyonu ve çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunan Umut Kervanı Vakfı Genel Başkanı Cengiz Kurtaran “Bizleri Kurban Bayramı'na ulaştıran Rabbimize sonsuz hamdu senalar olsun. İstanbul’da hayırseverlerden almış olduğumuz kurban vekâletlerini yerine getiriyoruz. Şu an kesimhanemizde kurbanlıklarımız kesiliyor. İnşaallah en kısa sürede bunlar paketlenip, ihtiyaç sahibi yetim ve muhtaç ailelere dağıtılacak." dedi.

“Arkadaşlarımız gönüllü olarak çalışıyorlar”

Organizasyonda görev alanların gönüllü olduğunu vurgulayan Kurtaran “Umut Kervanı Vakfı olarak Türkiye geneli birçok yerde kurban organizasyonumuz var ve bu kurban organizasyonumuzda tüm arkadaşlarımız sahadalar. Gönüllü olarak çalışıyorlar. Allah’u Teâla kendilerinden razı olsun. Öncelikle kurban vekâletlerinin yerine getirilmesi ve sonrasında da bunların pay edilip ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılması için inşaallah büyük bir gayret sarf edeceğiz.” dedi.

Kurban sahibi hayırseverlere ve çalışanlara teşekkür eden Kurtaran “Hayırseverlere çok teşekkür ediyorum, Allah kendilerinden razı olsun. Kurbanlarını kabul eylesin. Ve onlara sıratta hayırlı bir binek ve cennete götüren hayırlı bir amel kılsın inşaallah. Bununla beraber çalışan tüm üye ve gönüllülerimize de canı gönülden teşekkür ediyorum. Bu güzel günde kendi işlerinden vazgeçerek gelip Allah rızası için kurbanlıkların kesilmesi ve dağıtılması konusunda gayret sarf ediyorlar. Buradan tüm İslam ümmetinin kurban bayramını tebrik ediyoruz. Rabbim bu bayramı ümmete hayırlara vesile kılsın. Rabbim tüm hayırseverimizden ve çalışanlarımızdan razı olsun." şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55