,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 20 °C

Umut Kervanı: Üç aylarda daha çok muhtaca ulaşmak için bağış ve sadakalarımızı arttırmalıyız

Umut Kervanı: Üç aylarda daha çok muhtaca ulaşmak için bağış ve sadakalarımızı arttırmalıyız
Rahmet, merhamet ve yardımlaşma iklimi olan üç aylar münasebetiyle hayırseverlere çağrıda bulunan Umut Kervanı Vakfı Genel Başkanı Cengiz Kurtaran, fakir ve muhtaçların daha fazla hatırlanması, bağış ve sadakların arttırılması gerektiğini söyledi.

2 Şubat Çarşamba günü başlayacak olan mübarek üç ayla münasebetiyle İLKHA muhabirine verdiği demeçle hayırseverlere çağrıda bulunan Kurtaran, Suriye, Filistin, Yemen, Afganistan, Afrika ve dünyanın birçok noktasında yardıma muhtaç olanlara daha fazla ulaşabilmek adına bu aylarda sadaka ve bağışların daha da arttırılması gerektiğini ifade etti.

Kurtaran, "Üç aylara girmemiz münasebetiyle yaptığımız yardım çalışmalarımızı arttırarak daha fazla sahada olacağız. Müslümanlar genellikle üç aylarda, bu mübarek iklimin yaşandığı ortamda hayır ve hasenatlarını arttırarak daha çok hayır yapıyorlar. Özellikle Recep ve Şaban ayı ile girdiğimiz bu manevi atmosferde artan hayır ve hasenatlar Ramazan'da zirveye ulaşıyor. Hayırseverlerimiz, zekât, sadaka, fitre, bağış, hayır ve hasenatlarını bu aya denk getirerek yapıyorlar ki, Allah kendilerine daha fazla sevap versin." dedi.

video

"Manevi iklim olan üç ayları ibadetle geçirmekle birlikte bağış ve sadakalarımızı daha da arttırmalıyız"

Sahada olmaları hasebiyle tespit ettikleri ve yanlarında kayıtlı bulunan on binlerce insana ulaşmak için üç ayları fırsat bilerek daha fazla hayır ve hasenat yapılması çağrısından bulunan Kurtaran, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

"Bizler de üç aylar münasebetiyle sahada olmamız hasebiyle de şu anda bizde kayıtlı olan on binlerce aileye gıda ulaştırarak yaşanan ekonomik sıkıntıdan dolayı bir nebze de olsun rahatlamalarına vesile olmak istiyoruz. Sofralarında bir aş olmasını istiyoruz. Bu konuda da inşallah gıda kampanyası için bir çağrı yaparak halkımıza ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması için bir çağrı yapacağız. Yanı başımızda bulunan Suriyeli kardeşlerimize, Yemen'e, Afganistan'a, Filistin'deki kardeşlerimize yardım ulaştıracağız. Afrika'da bizi bekleyen kardeşlerimiz var. Onlar da Türkiye'deki Müslümanlardan bir şeyler bekliyorlar. İnşallah Umut Kervanı olarak İslam coğrafyasındaki ihtiyaç sahibi olan kardeşlerimize umut olmak adına elimizi uzatacağız. İhtiyaçlarının giderilmesi, noktasında elimizden geleni yapacağız. Manevi iklim olan üç ayları ibadetle geçirmekle birlikte bağış ve sadakalarımızı daha da arttırmalıyız. Bunun için hayırseverlere ve halkımıza çağrıda bulunuyorum. Bu münasebetle üç ayların ümmet için hayırlara vesile olmasını rabbimden niyaz ediyorum." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55