,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 26 °C

​Umut Kervanı Ramazan öncesi Diyarbakır'da muhtaçlara yardım ulaştırdı

​Umut Kervanı Ramazan öncesi Diyarbakır'da muhtaçlara yardım ulaştırdı
​Diyarbakır Umut Kervanı, "Umut Ayı Ramazan Ayı" sloganıyla mağdur ve ihtiyaç sahibi ailelere gıda paketi ve kırmızı et yardımında bulunurken yardımların Ramazan ayında artacağı belirtildi.

Diyarbakır Umut Kervanı Başkanı Şahin Elelçi, yaptığı açıklamada Ramazan öncesi yüzlerce muhtaç aileye ulaşarak yardımlarda bulunduklarını söyledi.

Elelçi, "'Umut Ayı Ramazan Ayı' sloganıyla yola çıktığımız sayılı günler kalan Ramazan ayının öncesinde Diyarbakır merkez ilçeleri ve taşra ilçelerinde mağdur ve çaresiz olan ailelerimize kolilerimizi dağıtmış bulunmaktayız. Allah'a hamdolsun mübarek Ramazan ayının iklimini adeta yaşıyor durumundayız. Bu sebeple Diyarbakır Umut Kervanı olarak hazırlanmış olduğumuz 700 gıda paketi ve kesilen kurban etleriyle birlikte bizlerde kayıtlı olan muhtaç, çaresiz ve umutla bekleyen mağdurlara ulaştırdık. Ramazan ayının öncesinde sahurlarında ve iftarlarında yemekleri hazır olarak bulundurmayı temenni ediyorduk. Bundan dolayı onların aşına, mutluluğuna ve sevincine ortak olmak amacıyla gıda paketi ve kurban etini ulaştırdık." ifadelerini kullandı.  

Elelçi, "Bugün itibariyle hazırlanmış olan 700 paketi inşallah muhtaç, çaresiz ve kimsesiz ailelerimize ulaştırmak için seferber olduk.

Ramazan ayında ayrıca 2 bin aileye gıda paketi dağıtmaya hazırlandıklarını ifade eden Elelçi, "Bizler isteriz ki Ramazan ayında 10 bin aileye ulaşalım ancak bunun için hayırseverlerimizin daha fazla bağışına ihtiyacımız var. Allah'ın izniyle hayırseverler bu hususta bizleri yalnız bırakmayacaktır. Gerek zekatlarıyla ve gerekse de fitre ve sadakalarıyla umutla yolları gözleyen mağdurların, umutlarına bir ışık ve yüreklerine bir sürur olmak amacıyla inşallah muhtaçlara gıda paketlerini ulaştıracağız." şeklinde konuştu.         

Diyarbakır başta olmak üzere Türkiye ve dünyadaki bütün hayırsever bağışçılara seslenen Elelçi, "Gelin bu mübarek ayda da muhtaç, çaresiz ve mağdur ailelerin sevincine, iftarlarında dualarına ve sahurda onların bereketlerine ortak olalım. Dolaysıyla Diyarbakır Umut Kervanı olarak hazırladığımız gıda paketlerini verdik ve geride kalmış binlerce mağdur olan aileler içinde elimizde gıda paketleri kalmamış bulunmaktadır. Tüm hayırseverlere çağrım sevinçle, hayırla, selametle ve en önemlisi yardımlaşarak, paylaşarak ve dayanışarak bu mübarek ayı tamamlamaktır. Bu çabalarımızı Rabbimizin rahmetini, meleklerin dualarını ve yeryüzündeki bütün mazlumlarının dualarını celbetmek ve ortak olma adınadır." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55