,
  • BIST 9973.1
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 26 °C
  • Antalya 27 °C

Umut Kervanı, Ramazan çalışmalarında deprem bölgesine ağırlık verecek

Umut Kervanı, Ramazan çalışmalarında deprem bölgesine ağırlık verecek
"Ramazan Umut Olsun" temasıyla Ramazan ayı yardım çalışmalarına başlayan Umut Kervanı, bu sene çalışmalarını deprem bölgesinde yoğunlaştıracak.

Depremin yaşandığı illerde iftar çadırlarında hem sahur hem de iftar verecek olan Umut Kervanı, aynı zamanda farklı illere göç eden depremzedelere de ulaşarak ihtiyaçlarını gidermeye gayret edecek.

Yurt içinde yapacağı giyim, gıda, bayramlık elbise, iftar ve sahur gibi çalışmaların yanı sıra Filistin, Suriye, Yemen, Afganistan ve Afrika'nın birçok ülkesinde de on binlerce ihtiyaç sahibine ulaşacak olan Umut Kervanı, yapacağı yardım çalışmaları için hayırseverlerin bağışlayacağı, bayramlık elbise, kumanya, iftar ve sahur yemeklerinin yanı sıra zekât ve fitreleri de kabul edecek.

"Depremzedeler için hem sahur hem de iftar vereceğiz"

Ramazan ayında yapacakları yardım çalışmalarına ilişkin İLKHA muhabirine konuşan Umut Kervanı Genel Başkanı Cengiz Kurtaran, "Rahmet, bereket ve yardımlaşma ayı olan Ramazan'a bizleri ulaştıran rabbimize sonsuz hamd olsun. Özellikle içerisinde bulunduğumuz manevi mevsimde yaşanan 'Yüzyılın Felaketi' bizleri hüzünlendirdi. Umut Kervanı olarak deprem bölgelerindeki kardeşlerimizin yaralarını sarmak, onlara umut olmak adına ilk günden beri yanlarında olduk. İnşallah Ramazan ayında da kendilerine yardımcı olmak, ihtiyaçlarını gidermek, hem de iftar ve sahurlarını yapabilecekleri iftar çadırlarını kuracağız. İftar ve sahur hizmetimizi gerek çadır kentlerde gerekse konteyner kentlerde ve civar bölgelerde olan kardeşlerimize ulaştıracağız." dedi.

Yurt içi ve yurt dışında Ramazan çalışmaları yapılacak

Kurtaran, "Depremden dolayı illerini terk etmek zorunda kalan kardeşlerimiz Türkiye'nin he tarafına yayılmış durumdalar. Umut Kervanı olarak özellikle yerlerini terk etmek zorunda kalan kardeşlerimizin de tespitlerini gelen çok sayıda başvuru ile birlikte yaparak umut olmaya, ihtiyaçlarını gidermeye çalışacağız. Bununla birlikte sadece Türkiye'de değil yurt dışında da bizden beklentileri olan, kendilerine uzanacak bir umut eli arayan kardeşlerimiz var. Her sene olduğu gibi yine Yemen, Filistin, Suriye, Afganistan ve Afrika'nın birçok ülkesinde iftarlar verip gıda dağıtımında bulunacağız. Oradaki yetim ve ihtiyaç sahibi olan çocuklara da bayramlık hediye ederek bayrama sevinçli bir şekilde girmelerine vesile olacağız." diye konuştu.

"Hayırseverler çağrı: Kardeşlerimize ulaşma noktasında bize yardımcı olsunlar"

Yaptıkları yardım çalışmalarında kendilerini yalnız bırakmayan hayırseverlere de çağrıda bulunan Kurtaran, "Depremin ilk gününden itibaren ve yıl boyunca yaptığımız çalışmalarda ihtiyaç sahiplerine ulaşmada bizi yalnız bırakmayan hayırseverlerimizden isteğimiz, maneviyatın yüksek olduğu, yardımlaşma ve dayanışmanın zirveye ulaştığı Ramazan ayında da yardımlarını esirgememelerini, özellikle zekât, fitre ve sadakalarını bize ulaştırarak daha kapsamlı bir şekilde kardeşlerimize ulaşma noktasında bize yardımcı olsunlar. Ramazan ayının tüm ümmete hayırlar getirmesini, yaşamış olduğumuz felaketin ne ülkemizde ne de başka bir ülkede yaşanmaması temennisiyle Ramazanın hayırlara vesile olmasını diliyoruz." şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55