,
  • BIST 10045.74
  • Altın 2386.395
  • Dolar 32.3785
  • Euro 34.5298
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 19 °C

Umut Kervanı Malatya'da depremzedelere ulaşmaya devam ediyor

Umut Kervanı Malatya'da depremzedelere ulaşmaya devam ediyor
Malatya'da depremzedelere yönelik yardım çalışmalarına başladıklarını söyleyen Umut Kervanı Elazığ Derneği Başkanı Nihat Bağşi, 5 farklı noktada kurdukları aşevlerinde günlük 25-30 bin kişiye sıcak yemek ulaştırdıklarını kaydetti.

Depremin yaşandığı ilk günden beri Malatya'da depremzedelere yönelik yardım çalışmalarına başladıklarını söyleyen Umut Kervanı Elazığ Derneği Başkanı Nihat Bağşi, 5 farklı noktada kurdukları aşevlerinde günlük 25-30 bin kişiye sıcak yemek ulaştırdıklarını, hayırseverlerin ayni ve nakdi yardımlarını depremzedelere ulaştırmaya devam ettiklerini ifade etti.

İlk günden beri fedakârca çalışan üye ve gönüllülerine teşekkür eden Bağşi, nu süreçten sora gıda ve nakdi yardıma olan ihtiyacın daha da artacağını belirterek hayırseverlere desteklerini sürdürme çağrısında bulundu.

Bağşi, "Elazığ depreminde tecrübe edindik. Bu tecrübelerimiz Malatya'da değerlendirdik. Rabbim bu tür bela ve musibetleri kimseye göstermesin, ümmeti Muhammed'i her türlü belalardan muhafaza eylesin. Depremi yaşayan, gören ve duyan farlıdır. Biz hem Elazığ hem de Malatya'da depreme şahit olduk. 6 Şubat'ta Pazarcık ve Elbistan merkezli 2 büyük deprem yaşandı. Bu depremde binlerce vatandaşımız vefat etti ve binlercesi yaralandı. 11 ili etkileyen bu deprem sonrasında tüm hayırseverler seferber oldu. Biz de Umut Kervanı Elâzığ Derneği olarak ilk günden beri Malatya'dayız. Kardeş derneklerimizle birlikte dışarıda kalan vatandaşlarımıza battaniye ulaştırdık. Ardından acilen 5 noktada sıcak yemek dağıtımı yapmak için aşevlerimizi kurduk. Toplamda günlük 25-30 bin kişiye sıcak yemek veriyoruz. Gerçekten depremzedelere, Malatyalı kardeşlerimize umut olduk, umut olmaya devam edeceğiz inşallah." dedi.

Hayırseverlerin bağışladığı ayni ve nakdi yarımları depremzedelere ulaştırmaya devam ettiklerini belirten Bağşi, "Bizi yalnız bırakmayan dernek üyesi ve gönüllülerimize teşekkür ediyoruz. Bizi yalnız bırakmayıp canla başla çalıştılar. Bundan sonra depremzedelerin ihtiyaçları daha da artacak. Çünkü kalmak için ev kiralayacaklar. Onun için nakdi yardım ve gıdaya ihtiyaç var. Hayırseverlere buradan çağrı yaparak fedakârlıklarına devam etmelerini, depremzedeleri yalnız bırakmamalarını istiyoruz." diye konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55