,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 25 °C

Umut Kervanı Kahramanmaraş Koordinatörü Tufan'dan hayırseverlere desteklerini sürdürme çağrısı

Umut Kervanı Kahramanmaraş Koordinatörü Tufan'dan hayırseverlere desteklerini sürdürme çağrısı
Umut Kervanı Kahramanmaraş Koordinatörü Mustafa Tufan, kurdukları 4 aşevi ile günlük 10 bin kişiye sıcak yemek ulaştırdıklarını belirterek uzun soluklu devam edecek çalışmalar için hayırseverlere yardımlarını sürdürme çağrısında bulundu.

Kahramanmaraş'ta devam eden yardım çalışmaları hakkında konuşan Umut Kervanı Kahramanmaraş Koordinatörü Mustafa Tufan, kurdukları 4 aşevi ile günlük 10 bin kişiye sıcak yemek ulaştırdıklarını, mobil ekiplerle ulaşılamayan bölgelere giderek yardım ulaştırdıklarını belirterek uzun soluklu devam edecek çalışmalar için hayırseverlere yardımlarını sürdürme çağrısında bulundu.

Depremin yaşandığı ilk andan beri gönüllü ekipleriyle sahada çalışmaya başlayan Umut Kervanı, yıkımın yaşandığı tüm bölgelerde yardım faaliyetlerini aralıksız olarak sürdürmeye devam ediyor.

"4 aşevimiz ile günlük 10 bin kişiye sıcak yemek ulaştırıyoruz"

Yaptıkları çalışmalar ve ihtiyaç duydukları ürünlerle ilgili İLKHA muhabirine konuşan Umut Kervanı Kahramanmaraş Koordinatörü Mustafa Tufan, "Umut Kervanı Kahramanmaraş Koordinasyon Merkezi olarak depremin yaşandığı ilk saatlerden itibaren tüm üye ve gönüllülerimizde depremin yaşandığı alanlarda sahadaydık. Halkımızın deprem bölgelerine gönderdiği yardımları kurduğumuz merkezlerde koordine ettik. Depolardaki malzemeleri gönüllülerimizle birlikte ihtiyaca göre ayrıştırarak paketleyip depremzedelere ulaştırdık. Şu anda Kahramanmaraş'ta 4 noktada aşevi kurduk. Bunun haricinde mobil aşevi hizmeti de sunuyoruz. Ulaşımda sıkıntı yaşanan bölgelere bu mobil aşevleri ile ulaşıyoruz. Yine mobil ekipler üzerinden hazırlanan kumanyaları ulaştırıyoruz. Mevcut aşevlerimizde günlük 10 bin kişiye yemek ulaştırıyoruz." dedi.

"Hayırseverlerin uzun soluklu olan bu çalışmalara destek vermeye devam etmesini talep ediyoruz"

Kahramanmaraş'ta acil ihtiyaçlardan birisinin çadır, diğerinin ise gıda olduğunu aktaran Tufan, "Aşevimizin yemek çıkarabilmesi, vatandaşların ihtiyaçlarının giderilmesi için kuru gıdaya ihtiyaç var. bunun yanında hijyen ürünlerine ihtiyaç var. Mobil banyo ve tuvaletlere de ihtiyaç var. Ulaşımın daha rahat yapılası için yolardaki molozların temizlenmesi de acil ihtiyaçlardandır. Bu uzun soluklu bir iş. Depremin yaşandığı ilk anlarda ciddi bir refleks gösterildi. Ancak bu iş uzun soluklu olduğu için hayırseverlerin yardımlarını sürdürmesini talep ediyoruz. Çünkü yıkım çok ve mağdur olan insan sayısı çok fazla. Bu ihtiyaçların karşılanması halinde vatandaşlarımızı bir nebze de olsun sıkıntılarını gidermiş olacağız." diye konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55