,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 22 °C

Umut Kervanı Genel Başkanı Kurtaran Malatya’daki yardım çalışmalarını inceledi

Umut Kervanı Genel Başkanı Kurtaran Malatya’daki yardım çalışmalarını inceledi
Umut Kervanı Vakfı Genel Başkanı Cengiz Kurtaran, 5 aşevinin bulunduğu Malatya’da yapılan yardım çalışmalarını yerinde inceledi.

Ramazan ayında yapılacak yardımlar hakkında bilgi veren Kurtaran, işadamları ve hayırseverlere yardım çağrısında bulundu.

Kahramanmaraş merkezli depremin yıktığı ilerden biri olan Malatya’da açtıkları aşevlerinde incelemede bulunan Kurtaran, sıcak aş ile birlikte ihtiyaç duyulan muhtelif malzeme yardımında da bulunduklarını söyledi.

İLKHA muhabirine açıklamada bulunan Kurtaran, her gün ihtiyaçların artarak devam ettiğini söyledi.

Kurtaran, “Umut Kervanı olarak depremin iyi gününden itibaren gerek Malatya, Adıyaman, Kahramanmaraş ve diğer illerimizde kardeşlerimizle beraber yardımlaşma ve dayanışma içerisinde olduk. Hem çalışmaları yerinde görmek hem de uzun sürecek bu süreçte neler yapabiliriz diye kardeşlerimizle istişare etmek için Malatya'ya geldik.” dedi.

Malatya’da kurdukları 5 aşevinde binlerce depremzedeye sıcak aş ikramında bulunduklarını belirten Kurtaran, “Depremin ilk gününden itibaren yüz binlerce kişiye bu aş ikramı yapıldı. Günlük on binleri geçen sıcak aşımız da her gün buradaki kardeşlerimize bu hizmeti vereceğiz. Süreç uzun süreceği için yeni bir koordinasyon merkezi kurarak kardeşlerimizin ihtiyacı olan bu sıcak aşı karşılayacağız. Bunun yanında mobil ekiplerimizle evlerine kadar götürdüğümüz, ihtiyaçlarını giderdiğimiz gerek gıda, battaniye, soba, yakacak, çadır, bebek bezi, bebek maması, acil insani ihtiyaçları hemen her gün bu kardeşlerimize ulaştırıyoruz. Bu daha da devam edecek. Bu süreçte kardeşlerimizin yanında bulunmak istiyoruz. Ona göre hazırlık yapıyoruz. Hayırseverlerimizin desteğine ciddi manada ihtiyacımız var. Gıda konusunda ciddi şekilde sıkıntı yaşıyoruz. Bir tarafta 10 binlerce kişiye sıcak aşı yapacak kuru baklagillerden, diğer taraftan da özellikle çadırlara, konteyner kentlere, evlerine yerleşen insanların gıda ihtiyacını gidermek için de ciddi şekilde bir talep var. O talebi de karşılamak istiyoruz. Bu her geçen gün de artıyor. Ramazan'a doğru da gidiyoruz. Buradan bir daha hayırseverlere seslenmek istiyorum. Bu konuda bizi desteklesinler, bizi yalnız bırakmasınlar. Biz de burada depremzede kardeşlerimize dayanışma içerisinde olacağız. Onların ihtiyaçlarını gidereceğiz.” diye konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55