,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 21 °C

Umut Kervanı Gazze'ye insani yardım tırları gönderiyor

Umut Kervanı Gazze'ye insani yardım tırları gönderiyor
Umut Kervanı Genel Başkanı Cengiz Kurtaran beraberindeki heyetle birlikte Gazze'ye gidecek insani yardım tırlarını uğurlamak üzere Mısır'a gidiyor.

Siyonist işgalcilerin Gazze'de uyguladığı soykırım devam ederken, kuşatma altındaki Gazze'de yaşayanların yaşamı çok zor ve dayanılmaz hale getiriliyor.

Kuşatma altındaki Gazze'ye işgal rejimince giriş izni verilmemesi nedeniyle Mısır'da bulunan Refah Sınır Kapısı üzerinden kısıtlı şartlarda yardım ulaştırılabiliyor.

Dünyanın dört bir yanında insani yardım çalışmalarına devam eden Umut Kervanı, Gazze'ye insani yardım ulaştırmak için olağanüstü çaba sarf ediyor.

Umut Kervanı Genel Başkanı Cengiz Kurtaran ve Genel Başkan Yardımcısı Erdal Elibüyük, bu gece Türkiye'den Mısır'a hareket edecek. Umut Kervanı heyeti, Mısır'da tedarik noktalarından temin edeceği insani yardım malzemelerini TIR'larla Gazze'ye ulaştıracak.

"Her daim Gazze'deki kardeşlerimizin yanındayız, Filistin'deki kardeşlerimizin yanındayız"

yapılacak çalışmayla ilgili İLKHA muhabirine konuşan Umut Kervanı Genel Başkanı Cengiz Kurtaran, "Bu gece Mısır'a hareket edeceklerini belirten Kurtaran, "Özellikle almış olduğumuz bilgiler doğrultusunda oradaki insani yaşam malzemelerini tedarik ederek tırlarımıza yükleyerek Gazze'deki kardeşlerimize göndereceğiz. Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor; her daim Gazze'deki kardeşlerimizin yanındayız, Filistin'deki kardeşlerimizin yanındayız. Onların ihtiyaçlarımızın giderilmesi için elimizden ne geliyorsa bu gayreti hep sarf edeceğiz. Orada özellikle şu an ihtiyaç duyulanlar; kışın gelmesi ile birlikte battaniye, gıda, ilaç ve hijyen malzemesinin çok elzem olduğu söyleniyor. Bizlerde inşallah tırlarımızı Mısır'da tedarik edeceğimiz noktalarda yüklemelerimizi yaparak oraya göndereceğiz. Şunu hatırlatmakta fayda var; özellikle hayırseverlerimizden gelen bilgiler doğrultusunda malzemeler Türkiye'den yüklenerek götürülebilir mi? Şu an öyle bir imkânımız yok, ancak tedarik noktalarımızı Mısır'da oluşturduk. Mısır'da bulunan tedarik noktalarından tırlarımızı yükleyeceğiz ve oradan kardeşlerimize göndereceğiz. Şimdiden tüm hayırseverlerimize teşekkür ediyoruz, Allah'u Teala ecirlerini kat kat versin." dedi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55