,
  • BIST 10052.95
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 27 °C

Umut Kervanı Gaziantep’te Ramazan yardımlarını sürdürüyor

Umut Kervanı Gaziantep’te Ramazan yardımlarını sürdürüyor
Umut Kervanı Gaziantep, Ramazan ayında ihtiyaç sahibi, depremzede, muhtaç ve yetim ailelere ulaştırmak üzere başlattığı gıda yardımlarını aralıksız sürdürüyor.

Kurulduğu günden beri ihtiyaç sahibi ailelere düzenli olarak yardımda bulunan Umut Kervanı Gaziantep, Ramazan ayı münasebetiyle aralarında depremzedelerin de bulunduğu birçok aileye gıda yardımında bulundu.

Yardım kampanyasına Ramazan ayında hız veren Umut Kervanı Gaziantep, binlerce aileye ulaştırdığı koli ve paketlerle ihtiyaç sahiplerinin temel ihtiyaçlarını gideriyor.

Her ay düzenli olarak kentteki fakir, mülteci ve depremzedelere yardımda bulunan Umut Kervanı Gaziantep, aylık yardımlarına ek olarak Ramazan’a özel yaptığı yardım faaliyetleriyle de ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürdü.

İhtiyaç sahiplerine yapılan gıda yardımının ardından yaptıkları yardımlarla ilgili bilgi veren Umut Kervanı Gaziantep Başkanı Mustafa Özaslan, İLKHA muhabirine, Ramazan ayı münasebetiyle kentte bulunan ihtiyaç sahibi ailelere gıda yardımında bulunduklarını söyledi.

‘’Depremzedelere ve ihtiyaç sahiplerine ulaşıyoruz’’

Gaziantep’in çeşitli bölgelerine mobil araçlarla ulaştıklarını belirten Özaslan, ‘’Umut Kervanı olarak her yıl yaptığımız gibi bu sene de Ramazan içerisinde daha önceden tespit etmiş olduğumuz ailelere gıda kolilerimizi hazırladık. Kolileri araçlarımıza yükleyip Gaziantep’in dört bir köşesinde tespit edilen ailelere ulaştırıyoruz. Umut Kervanı olarak hem Ramazan'da hem Ramazan dışındaki aylarda ihtiyaç sahibi ailelere yardım ulaştırmaya gayret ediyoruz. Ramazan öncesi hazırlıklarımızı yapmıştık. Gaziantep’in çeşitli bölgelerine araçlarımız çıkıyor. Umut Kervanı olarak hayırseverlerimizin bize ulaştırmış olduğu yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştırmada aracı oluyoruz. Biz vesileyiz. Asıl hayrı kazananlar hayırseverlerdir. Bizler de vesile oluyoruz. Peygamberimiz ‘hayra vesile olan hayrı işlemiş gibidir’ buyuruyor. Bizler de bu vesileyle bu hayrı kazanmak için elimizden geldiği kadar gayret ediyoruz. Şehrimizde ihtiyaç sahibi ailelerin sayısı fazla. Özellikle bölgemizde yaşanan depremden dolayı şehrimiz göç alıyor. Dışarıdan gelen depremzedelere ve daha önce tespit edilen ailelere hayır sahiplerimizin ulaştırmış olduğu kolileri ulaştırmaya çalışıyoruz. Hayır sahiplerimiz ihtiyaç sahiplerini unutmasınlar. Hayırseverlerimizin gelip kolileri kimlere ulaştırdığımızı ihtiyaç sahiplerini görmelerini de isteriz. Hayırseverlerimizin katkıları olmasa biz bu konuda çalışma yaparken çok zorlanacağız.” şeklinde konuştu.

‘’Ramazan ihtiyaçların çoğaldığı bir aydır’’

Ramazan’da ihtiyaçların arttığını belirten Özaslan, “Ramazan günleri ihtiyaçların çok olduğu bir aydır. Hayır ve hasenatın da bol olduğu bir aydır. Ramazan ayında halkımızın kültüründe zekât ve sadakalar bu ayda verilir. Ramazan’ı bir nimet biliyoruz. Rahmeti ve bereketi bol olan bir aydır. İhtiyaç sahipleri özellikle Ramazan geldiği zaman bir beklenti içerisine giriyorlar. Biz de hayır sahiplerimizin bizlere ulaştırmış oldukları yardımları onlara ulaştırdığımız zaman sevinçlerini yüzlerinde görebiliyoruz. Tebessümlerini görebiliyoruz. Hayır sahiplerimize dua etmelerini söylüyoruz. Umut Kervanı aracılığıyla hayır sahiplerinin hayırlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırırken, ihtiyaç sahiplerinin dualarını da hayır sahiplerine iletiyoruz. Kolileri verdiğimiz aileler hayır sahiplerine iftar vakitlerinde dua ediyorlar. Biz de bu vesileyle Allah hepsinden razı olsun diyoruz. Bu Ramazan’ın ümmeti Muhammed'e hayırlar getirmesini Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyoruz.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55