,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C
  • Antalya 28 °C

Umut Kervanı Gaziantep'te ihtiyaç sahiplerine kışlık yakacak yardımında bulundu

Umut Kervanı Gaziantep'te ihtiyaç sahiplerine kışlık yakacak yardımında bulundu
İhtiyaç sahibi ailelere hayırseverlerin bağışladığı yardımları ulaştırmaya devam eden Gaziantep Umut Kervanı, kış mevsiminin etkisini iyice gösterdiği bugünlerde onlarca aileye odun ve kömür yardımında bulundu.

 

Umut Kervanı Gaziantep Derneği, yürüttüğü hayır çalışmalarına devam ediyor.

Yılın her ayı hayırseverlerin ayni ve nakdi bağışlarını ihtiyaç sahibi ailelere ulaştıran Umut Kervanı, ihtiyaç sahibi ailelere bu kez odun ve kömür yardımı yaptı.

Tespit ettikleri evlere tek tek giderek hayırseverlerin kendilerine emanet ettiği yardımları ulaştıran Umut Kervanı'nın gönüllü çalışanları, özverili çalışmalarıyla takdir toplarken araçların giremediği sokaklarda, sırtlarında taşıdıkları odun ve kömürleri hak sahiplerine teslim ederek yapılan hayra canlı bir köprü oluyor.

Yaptıkları yardımlar hakkında bilgi veren Umut Kervanı Gaziantep Derneği Başkanı Mustafa Özaslan, hayırseverler ile ihtiyaç sahibi aileler arasında köprü vazifesi gördüklerini belirtti.

Umut Kervanı olarak aralarında yetim ve öksüz ailelerin de bulunduğu ihtiyaç sahibi ailelere odun ve kömür yardımı yaptıklarını ifade eden Özaslan, "Hemen hemen her ay bu rutin yardım çalışmalarımız devam ediyor. Allah-u Teala hayır sahiplerinden razı olsun. Onların verdiği hayırlara aracılık edip ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Fakir ve zengin arasında köprü vazifesi görüyoruz." dedi.

Ulaşamadıkları ihtiyaç sahibi ailenin çok fazla olduğunu ve bu konuda hayır sahiplerine daha fazla görev düştüğünü hatırlatan Özaslan, "Yardım ulaştırdığımız kadar daha yardım ulaştıramadığımız çok sayıda ihtiyaç sahibimiz, ayağına giyecek ayakkabısı olmayan, evinde yakacağı bulunmayan vatandaşlarımız var. Hayır sahiplerine her zaman şunu söylüyoruz; yardım dağıtımı esnasında gelip bizimle ihtiyaç sahibi aileleri gezebilirler, insanların mağduriyetlerine gözleri ile şahit olabilirler. Bize yardım talebinde bulunan ailelere ziyarete gittiğimizde yakacağı bulunmayan, serecek bir halısı bulunmayan ailelerimiz var. Biz sıcak evimizde rahat edemezken 'bu insanlar ne yapıyor acaba?' diye düşünmeliyiz. Kış etkisini göstermeye başladı. Soğuklar daha da artacaktır. Hayırseverlere sesleniyoruz; gelin bu çağrımıza kulak verin. İhtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarını karşılayalım." şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55