,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 20 °C
  • Antalya 23 °C

Umut Kervanı Afganistan'da binlerce aileye ekmek dağıttı

Umut Kervanı Afganistan'da binlerce aileye ekmek dağıttı
Bir dizi yardım çalışmaları için Afganistan'da bulunan Umut Kervanı İnsani Yardım Vakfı yetkilileri, Mezar-ı Şerif şehrinde bulunan bir kamptaki binlerce aileye ekmek yardımında bulundu.

 

Ülkelerinde yaşanan savaş sebebiyle evleri yıkılan on binlerce insan, kendi ülkelerinde muhacir durumuna düştü. İmkânı olan veya farklı ülkelerde yakınları olanlar bir şekilde göç ederken binlercesi de Mezar-ı Şerif şehrinde bulunan kampta zor şartlar altında yaşam mücadelesi veriyor.

Yaklaşık bin 200 aile, on bine yakın insanın bulunduğu kampta her yaştan insanın yanı sıra çok sayıda yetim ve öksüz de bulunuyor. Bir kuru ekmeğe dahi muhtaç durumda olan insanlar, kendi ülkeleri ve İslam ülkelerindeki hayırseverlerden yardım bekliyor.

Derme çatma çadırlarda tuvalet ve banyo ihtiyaçlarını dahi karşılamakta güçlük çeken kamp sakinleri, zorlu kış şartlarında yaşam mücadelesi vererek hayata tutunmaya çalışıyorlar. Yaşadıkları çadırlardan biraz daha büyük bir çadırı ise hem okul hem de mescit olarak kullanıyorlar.

Umut Kervanı Afganistan'da binlerce aileye ekmek dağıttı

Mağduriyetin her türlüsünü aynı anda yaşayan Afganistan halkına Türkiye'deki hayırseverlerin çeşitli yardımlarını ulaştıran Umut Kervanı yetkilileri, sabahın erken saatlerinde on binlerce ekmeğin pişirildiği fırına bizzat giderek çalışmaları yerinde gözlemledi.

Umut Kervanı Afganistan'da binlerce aileye ekmek dağıttı

Fırında kısa bir açıklama yapan Umut Kervanı Genel Sekreteri Mehmet Nurullah Günaydın, "Şu anda Afganistan'ın Mezar-ı Şerif vilayetinde bir fırındayız. Ekmeklerimizi hazırladık ve biraz sonra araçlara bindirip kamplara götürüp ihtiyaç sahibi insanlara dağıtacağız. Katkı sunan tüm hayırseverlerimizden Allah razı olsun." dedi.

Kasalı motosikletlere bindirdikleri ekmekleri kampa götüren ve yüzlerce kişi tarafından sevinçle karşılanan vakıf yetkilileri, çadırları tek tek gezerek hazırlanan ekmek poşetlerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı.

Umut Kervanı Afganistan'da binlerce aileye ekmek dağıttı

Kampta kısa bir konuşma yapan Umut Kervanı Genel Başkan Yardımcısı Molla Cemal Çınar ise hayırseverlerin bağışlarıyla alınan ekmekleri dağıttıklarını belirterek hayırseverlere tek tek teşekkür etti. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55