,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 20 °C

Umut Kervanı Adıyaman'da depremzedelerle bayramlaştı

Umut Kervanı Adıyaman'da depremzedelerle bayramlaştı
Kahramanmaraş merkezli depremlerin yaralarını sarmak için Adıyaman'a ilk andan itibaren yardıma koşan Umut Kervanı gönüllüleri vatandaşla bayramlaştı.

Adıyaman Demokrasi Parkı içinde salavatlar eşliğinde Adıyamanlı depremzedelerle bayramlaşan Umut Kervanı gönüllüleri, 75 gün süren sıcak aş pişirme işine on verdiklerini diğer yardımla devam edeceklerini belirtti.

Bayramlaşma esnasında vatandaşlardan helallik isteyen Umut Kervanı Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Karakaş, vatandaşlardan Umut Kervanını yalnız bırakmamasını istedi.

'Allah'tan geldik Allah'a döneceğiz'

Karakaş, "Adıyaman deprem felaketini en acı şekilde yaşayan şehirlerden biriydi. Sevdiklerimizi, yakınlarımızı kaybettik bu büyük felakette. Ama Allah'tan geldi biz Müslümanlar olarak Allah'tan gelene ancak 'Allah'tan geldik Allah'a döneceğiz.' diyebiliriz. İnanıyoruz ki vefat eden evlatlarımız, anne ve babalarımız bizler için Cennet'te şefaatçi olacaklardır. Biz depremde vefat eden kardeşlerimizin hükmen şehid olduklarına inanıyoruz. Mü'minlik zor zamanlardan geçtikten sonra bayramı bayram olarak idrak edebilmektir. Evet biliyorum yürekler kan ağlıyor fakat Rabbimizin bize ikram ettiği bayramımızı da inşallah yaşamaya çalışalım." dedi.

"Biz istiyoruz ki Allah'ın kendisinden razı olduğu kullar olalım"

6 Şubat'ta deprem olduğunda aynı gün saat 08.30'da Vakfını Genel Başkanı ve Genel Başkan yardımcılarının yola çıktığını hatırlatan Karakaş, "Ayrıca Adıyaman'daki kardeşlerimiz harekete geçtiler. Batman, Diyarbakır, Şırnak, Bingöl ve çevre illerdeki kardeşlerimiz yardım için harekete geçtiler. Adıyaman'da bine yakın kardeşlerimiz gelip burada gönüllü olarak hizmet ettiler. Çünkü bizler Peygamber Efendimizle Havz-ı Kevser'de buluşmak istiyoruz. Bizler Müslümanız ve bu dünyanın geçici olduğunu biliyoruz. Biz istiyoruz ki Allah'ın kendisinden razı olduğu kullar olalım, bunun için uğraşıyoruz. Bugün aş evimizi kaldırıyoruz fakat diğer yardımlarımız devam edecek. Buradaki yardım gönüllüsü kardeşlerime sesleniyorum, Adıyaman'ı size emanet ediyorum. Adıyamanlı kardeşlerimiz de Umut Kervanının elini bırakmasın çünkü yüzlerce, binlerce yetim kalan kardeşlerimiz var. Bu kardeşlerimize birilerinin sahip çıkması lazımdır. Deprem olsa da olmasa da Umut Kervanı yardımlarına devam edecektir. Umut Kervanı olarak hem İslami hem de insani sorumluluğumuz var." ifadelerini kullandı.

Umut Kervanı bünyesinde Batman'dan gönüllü olarak çalışmak için gelen Doğruhaber Gazetesi Yazarı Kenan Çaplık da depremzedelere baş sağlığı diledi.

"Bizler belki de küçük bir kıyamet ilan edilebilecek bir musibetle karşılaştık"

Çaplık, "Adıyaman ile beraber on ilimiz bu küçük kıyameti yaşadı. Bu Allah'ın taktir ettiği bir musibettir. Musibet insanın gücünün yetmediği durumlarda ortaya çıkan bir durumdur. O sarsıntı anında hangimiz bir çözüm bulabildik, hangimiz bunu durdurabildik. Bu durumda Allah'ın takdirine, şu ayeti kerimenin çerçevesinde bakmamız lazımdır. Bakara suresi 155'inci ayet-i kerimede Rabbimiz, 'Andolsun ki sizi biraz korku ve açlıkla; mallardan, canlardan ve ürünlerden eksiltmekle sınayacağız. Sabredenleri müjdele!' buyuruyor. Evet bir musibetle karşılaştık. Her evde acılar yaşandı. Bütün bu acıların bir musibet olduğunu bilmemiz ve sabır edersek karşılığını Allah'ın katında olacağını bilmemiz gerekir.  Bu deprem bizlere bir daha gösterdi ki bizler kardeşiz. Kardeş olmamızın gereği olarak sizlerin yardımına koşmaya çalıştık." şeklinde konuştu." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55