,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 20 °C
  • Antalya 23 °C

Umut Kervanı Adana'dan ihtiyaç sahibi öğrenciler için kırtasiye yardımı çağrısı

Umut Kervanı Adana'dan ihtiyaç sahibi öğrenciler için kırtasiye yardımı çağrısı
Okulların açılmasına kısa bir sürenin kaldığı bugünlerde Umut Kervanı Adana, kırtasiye malzemelerini alamayan yetim, muhtaç ve depremzede öğrenciler için kırtasiye yardımı çağrısında bulundu.

İhtiyaç sahiplerine yönelik yardım çalışmalarını devam ettiren Umut Kervanı, 2023-2024 eğitim öğretim yılı öncesinde ihtiyaç sahibi öğrencilere kırtasiye yardımında bulunmak üzere hayırseverlere seslendi.

Her bir öğrenci için hazırlanan kırtasiye paketi 500 TL olarak belirlenirken hayırseverlere çağrıda bulunan Umut Kervanı Adana Dernek Başkanı Abidin Serin, yüzlerce aileye yardım yapmayı hedeflediklerini belirtti.

Açıklamada bulunan Umut Kervanı Adana Dernek Başkanı Serin, kent merkeziyle birlikte İskenderun ve Hatay gibi depremden etkilenen yerlerde de ihtiyaç sahibi öğrencilere kırtasiye yardımı faaliyetlerine devam ettiklerini kaydetti.

Serin, "Her sene yapmakta olduğumuz kırtasiye yardımına bu sene de devam edeceğiz inşallah. Yüzlerce aileye yardım yapmayı hedefledik. Bu aileler içerisinde yetim ve ihtiyaç sahipleri olduğu gibi gerek şehrimize gelen gerekse de en yakınımızda olan İskenderun ve Hatay’daki depremzedeler olacak. İnşallah biz onlara kırtasiye yardımında bulunacağız." dedi.

Allah ve Resulünün (Sallahu Aleyhi Vesellem) ilme çok büyük önem verdiğini vurgulayan Serin, şunları kaydetti:

"Bir kişinin yetişmesine vesile olursanız, bu sizin için sadakayı cariyedir"

"Kur'an'ın ilk emri oku'dur. Yine peygamber efendimiz (Sallahu Aleyhi Vesellem), 'İim Çin'de de olsa arayıp bulunuz' buyurmaktadır. Bu İslam’ın ilme ne kadar büyük önem verdiğini göstermektedir. Siz bir kişinin yetişmesine vesile olursanız, bu sizin için sadaka-i cariyedir. O sizin yetiştirdiğiniz kişi de birilerini yetiştirirse, bu silsile devam ettiği müddetçe sizin amel defteriniz açık olacaktır. Bu büyük bir kazançtır. Allahütealâ, 'İyilik ve takva da yardımlaşınız, yarışınız' buyurmaktadır. Allahütealâ bizi iyilik yapmaya teşvik ediyor ve bu konuda yarışın buyuruyor. Yine peygamber efendimiz (Sallahu Aleyhi Vesellem) iki parmağını göstererek, 'Ben yetime yardım yapanlarla cennette bu şekilde komşu olacağım' buyurmaktadır." şekinde konuştu.

"Hep beraber muhtaçların kırtasiye ihtiyaçlarını karşılayalım"

Hayırseverlere teşekkür eden Serin, sözlerine şöyle devam etti: "Allahü Tealâ hayırlarını kabul etsin. Ömürlerine, kasalarına, keselerini ve çocuklarının ömrüne bereketler ihsan etsin. Tren henüz kaçmış değil. Yardım yapmak isteyen hayırseverler varsa gelsinler, biz köprü olmaya hazırız inşallah. Onlar da yardımlarını yapabilirler, biz her zaman onların emrindeyiz. Hep beraber inşallah muhtaçların kırtasiye ihtiyaçlarını karşılayalım."

"Gelin siz de bu kervana katılın"

Bir öğrencinin kırtasiye masrafının 500 TL olarak belirlediğini ifade eden Serin,sözlerini şöyle tamamladı:

"İnşallah o 500 TL bize verildiği takdirde, biz bir öğrencinin kırtasiye masrafını karşılamış olacağız. Bu büyük bir rakam değil, günümüz şartları göz önüne alındığında. Hayırseverleri bekliyoruz, gelin siz de bu kervana katılın. Bir yetime kırtasiye yardımında bulunursanız ya da başka bir yardım yaparsanız, bu belki de size cennetin kapılarını açacaktır, bu fırsatın kaçırılmaması lazım." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55