,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 21 °C

Umut Kervanı Adana'da Ramazan ayı öncesi onlarca aileye gıda yardımında bulundu

Umut Kervanı Adana'da Ramazan ayı öncesi onlarca aileye gıda yardımında bulundu
Adana Umut Kervanı, on bir ayın sultanı Ramazan ayı münasebetiyle onlarca ihtiyaç sahibi aileye gıda kolisi dağıttı.

 

İhtiyaç sahibi ailelere yönelik dünyanın dört bir yanında yardım çalışmalarında bulunan Umut Kervanı, Ramazan ayı dolayısıyla hazırladığı gıda paketlerini Adana'daki ailelere ulaştırdı.

Ramazan ayına ulaşmaya birkaç gün kaldığını ifade eden Umut Kervanı Adana Dernek Başkanı Abidin Serin, Ramazan ayı öncesi üç aylara girilmesi ile beraber ihtiyaç sahiplerine iki aylık erzak ve kırmızı et yardımında bulunduklarını söyledi.

Serin, "Dağıtıma bugün başladık, inşallah yarın bu dağıtımı bitireceğiz. Onlarca aileye hem gıda yardımı hem bu sene Kayseri'den bir hayırsever aracılığıyla elimize hurma ulaştı; bu hurma ile birlikte gıda dağıtımını yapacağız. Daha önceki senelerde aylık olarak dağıtım yapıyorduk ancak bu sene bir değişikliğe gittik. Üç ayların başlangıcında iki aylık, Ramazan'ın başlangıcında da üç aylık gıda yardımında bulunma kararı verdik ve bunu uygulamaya koyduk. Allahu Tealâ, hayırseverlerden razı olsun." ifadelerini kullandı.

"İnsanlar açlıktan ölmeye başladılar"

Yapılan yardımlarda Gazze'de yaşanan dramı unutmadıklarını ve oraya da yardımda bulunduklarını vurgulayan Serin, "Buradaki insanlar bir şekilde gıda ve barınma yeri veya elbise bulabiliyor, kimse burada açlıktan ölmüyor. Ümmetin kanayan yarası Gazze! Orada çocuklar, yaşlılar, kadınlar açlıktan ölmeye başladılar. Eğer biz Gazze'yi unutursak, Allahu Tealâ da bizi unutur. Allahu Tealâ bizi unutan ve unutulanlardan eylemesin. Gazze'ye yardım edersek Allahu Tealâ da Ümmete yardım eder. Eğer Gazze'ye yardım etmezsek, Allahu Tealâ bunun hesabını hiçbir şey yapmayan herkesten soracak. Allahu Tealâ bu Ramazan'ı Gazze için zafer kılsın, Gazze'nin galip gelmesine vesile kılsın, israil ve yandaşlarının da yerle yeksan olmasına vesile kılsın. Allah, hayır severlerden razı olsun. Bize Gazze için yapılan bütün yardımları biz olduğu gibi Gazze'ye ulaştırıyoruz. Hayırseverler gelip yardımlarını yapsınlar, biz de onların adına inşallah Gazze'ye ulaştıralım. En azından yarın Allah'ın huzurunda bir bahanemiz olsun. 'Ya Rabbi bizim elimizden bu geliyordu, Ya Rabbi bunu yapabildik' diyebilelim." şeklinde konuştu.

Ramazan ayı içerisinde de yardımlarının devam edeceğini vurgulayan Serin, sözlerini şöyle tamamladı:

"Ramazan ayı içerisinde bize yardım ulaşırsa yardımlarımız devam eder çünkü bizim yardımlarımız sınırlıdır. Biz belirli miktarda ailelere yardımda bulunabiliyoruz eğer Ramazan içerisinde birileri gelip 'Ben koli dağıtımı yapmak istiyorum' derse, o kolileri de dağıtırız. Bize şunu da diyebilirler: "Kolileri ben kendi elimle dağıtmak istiyorum", biz onu da yapıyoruz. Beraber gideriz evi gösteririz, onlar kendi elleriyle yardımlarını yapabilirler. Yardımlarımız sürekli olarak devam edecek inşallah. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55