,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 19 °C

Umut Kervanı Adana, Kurban çalışmalarına başladı

Umut Kervanı Adana, Kurban çalışmalarına başladı
Her sene Kurban Bayramı'nda binlerce ihtiyaç sahibi aileye kurban eti ulaştıran Umut Kervanı Adana, Kurban çalışmalarına başladı.

 

2023 yılı Kurban çalışmalarına başlayan Umut Kervanı Adana, "Kurbanınız Umut Olsun" çağrısıyla kurban vekâlet ve bağışlarını kabul etmeye başladığını duyurdu.

İhtiyaç sahiplerine yönelik yaptığı hayırlı hizmetlerle kentte adını duyuran Umut Kervanı Adana Başkanı Abidin Serin, sayılı günler kalan Kurban Bayramı vesilesiyle başlatılan kampanyaya destek vermeleri için hayırseverlere çağrıda bulundu.

"Kurban daha çok muhtaçlara yönelik bir ibadet"

Çalışmalar hakkında bilgi veren Umut Kervanı Adana Başkanı Abidin Serin, "Kurban Bayramı'na yaklaşıyoruz. Kurban daha çok muhtaçlara yönelik bir ibadet. 6 Şubat'ta bir deprem meydana geldi ve bu depremden 11 ildeki insanlar etkilendi. Şu an o insanların çoğu çadırda, bir kısmı da konteynerlarda yaşamakta yani gerçekten çok muhtaç olan insanlar. Biz depremden hemen sonra, depremin olduğu illerde aş evleri kurmuştuk. Orada ki insanlara iki aydan fazla bir süre üç öğün yemek dağıttık." diye konuştu.

"Birinci önceliğimiz deprem bölgesi"

'Öncelikle hedefimiz deprem bölgesindeki insanlara yardımcı olmak' diyen ve hayırseverlere çağrıda bulunan Serin, şunları kaydetti:

"Hedefimiz, Kurban Bayramı'nda da olsa onların boğazlarından bir lokma etin girmesine vesile olmak. Bizim çalışmalarımız sadece deprem bölgesi ile sınırlı değil gerek bulunduğumuz ilde gerek Türkiye çapında gerekse de yurt dışında bizim çalışmalarımız var. Tabi birinci önceliğimiz deprem bölgesi, ondan sonra bulunduğumuz yer, ondan sonra da yurt dışındaki muhtaçlara kurban eti ulaştırmaktır. Ben burada hayırseverlere çağrıda bulunuyorum: 'Bir kurbanı kendi aileniz için kesin. Eğer birden fazla kurban kesme imkânınız varsa, birden fazla kestirin, biz aracı olmaya hazırız. Hem deprem bölgesindeki hem de yurt dışındaki muhtaçlara kurban eti dağıtabilelim. Birçok insanımız belki her gün et yiyebilir, her gün olmazsa bile ayda birkaç kere et yeme imkânı var. Ama insanlar şunu da çok iyi bilsinler ki gerçekten sadece kurbandan kurbana boğazlarından bir lokma etin girebildiği çok insan var. Biz sahada olduğumuz için bunu çok iyi biliyoruz. Hayırseverlere diyoruz ki: 'Gelin biz köprü olalım, bizim aracılığımızla sizin kestiğiniz kurban etlerini, biz o insanlara ulaştıralım. Bayramı günleri de olsa, senede bir gün o insanların boğazlarından bir lokma et geçsin' diyoruz." şeklinde konuştu.

"Yurt içi küçükbaş hayvanlar 5 bin liradan başlıyor"

Yurt içi ve yurt dışı kurban fiyatlarını hakkında bilgi veren Serin, sözlerini şöyle tamamladı:

"Yurt içi küçükbaş hayvanlar 5 bin liradan başlıyor. Afganistan ve Asya 2 bin 900 lira, Afrika 2 bin lira, Yemen 3 bin lira ve Filistin 7 bin lira. Bu fiyatlarla kurbanları kesebiliyoruz. Kestiğimiz kurbanların videosunu da hayırseverlere gönderiyoruz ki herhangi bir şüphe olmasın ve şüphe kalmasın. Eğer hayırseverler kurban kestirmek istiyorlarsa, onların kestirdiği kurbanın etini muhtaçlara ulaştırmaya hazırız. Allahütealâ şimdiden kestikleri kurbanları kabul etsin ve onlar için cennet vesilesi kılsın." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55