,
  • BIST 10276.88
  • Altın 2389.553
  • Dolar 32.3413
  • Euro 34.8304
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 23 °C

Uluslararası Müslüman Topluluklar Birliği İstanbul’da toplanıyor

Uluslararası Müslüman Topluluklar Birliği İstanbul’da toplanıyor
ESAM tarafından organize edilen 27’nci Uluslararası Müslüman Topluluklar Birliği Kongresi, "Değişim ve Dönüşümleriyle Yeni Dönem ve İslam Birliği" temasıyla 2-3 Aralık tarihlerinde İstanbul’da düzenlenecek.

Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (ESAM) tarafından düzenlenen Uluslararası Müslüman Topluluklar Birliği Kongresi (MTB) "Değişim ve Dönüşümleriyle Yeni Dönem ve İslam Birliği" temasıyla 27’nci kez İstanbul’da düzenlenecek.

2-3 Aralık tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirilecek olan uluslararası toplantıda, kriz bölgelerinde yaşananlar masaya yatırılacak, çözüm önerileri gündeme getirilecek.

İslam ülkelerinin yanı sıra dünyanın muhtelif yerlerinden hareket önderleri, siyasi temsilciler, ilim ve fikir adamları ile sivil toplum kuruluşları yöneticilerinin iştiraki ile ‘Değişim ve Dönüşümleriyle Yeni Dönem ve İslam Birliği’ temasıyla gerçekleşecek olan kongreye 80 ülkeden 250 temsilcinin katılması bekleniyor.

Düzenlenecek olan toplantıyla Türkiye’nin, bölgesindeki komşu ve kardeş ülkelerle ikili ve bölgesel olarak ekonomik, siyasi, sosyal ve kültürel işbirliğini geliştirme çabalarına katkı sağlamak, yeni ortaklık platformları ve sivil toplumun gücüyle Türkiye lehine kamuoyu oluşturulması hedefleniyor. Bütün İslam dünyasının sosyal, kültürel ve ekonomik potansiyeli hususunda devletler ve uluslararası toplum nezdinde farkındalık oluşturulması da toplantının amaçları arasında yer alıyor.

80 ülkeden 250 temsilci katılacak

İstanbul’da gerçekleştirilecek ve iki gün boyunca devam edecek olan MTB toplantısına İslam ülkelerinden siyasi liderler ile hareket liderlerinin yanı sıra, birçok kriz bölgesinden de temsilciler iştirak edecek. Başta Filistin, Arakan ve Doğu Türkistan olmak üzere, Arakan, Suriye, Balkanlar’dan katılımcılar da programa gelecek. Katılımcılar sadece bu ülkelerle de sınırlı değil. Amerika’dan İslam merkezleri temsilcileri ile Güney Amerika ülkelerinden de hareket liderleri programa gelecek. MTB toplantısına 80 ülkeden toplamda 250 temsilci katılacak.

2 gün boyunca 6 oturum gerçekleştirilecek

İstanbul’da düzenlenecek olan toplantı iki gün sürecek. İlk gün açılış programı ve iki oturumun yapılacağı programın ikinci gününde ise dört oturum gerçekleştirilecek. Kongre çerçevesinde insani yardım ve kriz bölgeleri, acil yardımlar ve sağlık, kalkınma, siyaset, ekonomi, teknoloji, gençlik, kadın ve aile, eğitim, medya ve iletişim konuları işlenecek. Kongrede komisyon çalışmaları ile de İslam dünyasından bu alanlarla ilgili teklif ve değerlendirmeler üzerine bir eylem planı hazırlanması ve takip komiteleri tarafından yapılacak olan ara toplantılar ile bu çalışmaların sürdürülmesi hedefleniyor. Programın son gününde ise kongre boyunca ele alınan konular tasnif edilerek değerlendirilecek. Kongrede İslam ülkelerindeki krizlerin aşılmasına yönelik bir sonuç deklarasyonu kamuoyuyla paylaşılacak. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55