,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 21 °C

Uluslararası Cezayirliler Derneği, Siirt'te Umut Kervanı Aşevinde iftar yemeği verdi

Uluslararası Cezayirliler Derneği, Siirt'te Umut Kervanı Aşevinde iftar yemeği verdi
Umut Kervanı, depremin etkilediği illerden Siirt'e gelen depremzedelerin yaralarını sarmaya devam ederken, Uluslararası Cezayirliler Derneği, Siirt'teki Umut Kervanı Aşevinde depremzedelere iftar yemeği verdi.

 

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat günü meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki depremin ardından büyük yıkıma maruz kalan 11 ilde ve başka illere gitmek zorunda kalan depremzedelere yönelik İslami STK'ların Ramazan ayı çalışmaları yoğun şekilde devam ediyor.

Umut Kervanı Siirt Aşevinde depremzedeler için iftar yemeği veren Uluslararası Cezayirliler Derneği Türkiye Temsilcisi Dr. İdriss Rebouh, yapılan çalışmalarla ilgili İLKHA muhabirine konuştu.

"Cezayirli hayırseverlerin, Türkiyeli kardeşlerine olan yardımlarının örneğidir"

İftar programını Uluslararası Cezayirliler Derneği olarak Umut Kervanı Vakfı ile birlikte organize ettiklerini ifade eden Dr. İdriss Rebouh,  bu programın Cezayirli yardımsever kardeşlerin Türkiyeli kardeşlerine olan yardımlarının bir örneği olduğuna dikkat çekti.

"Türkiye'nin uluslararası alanda önemli bir rolü vardır, insani yardımlaşma alanında dünyanın birçok yerinde farklı farklı çalışmaları var." diyen Rebouh, bu anlamda Türkiye'nin eski gücüne dönmesinin tüm dünya için bir kazanım olduğuna dikkat çekti.

"Türkiye'nin eski gücüne dönmesi tüm dünya için bir kazanım"

Dr. İdriss Rebouh,, "Allah Azze ve Celle, Siirt'te iftar programı yapmayı bize nasip etti. Bu şehir depremzedeleri ağırlaması ile özel bir yere sahiptir. Tabii burası depremden direkt etkilenen bir yer değil ancak depremzedelere ev sahipliği yapmasıyla da depremden etkilendi diyebiliriz. Kahramanmaraş Adıyaman Malatya gibi depremin direkt etkilediği yerlerden yüzlerce aile şu anda Siirt'te bulunuyor. Bizler de bugün burada depremden etkilen bu ailelere ve diğer yardıma muhtaçlar için bir iftar programı düzenledik. Bu vesile ile tekrardan Türkiye'nin deprem felaketini bir an önce atlatarak önceki haline dönmesini Rabbimizden niyaz ediyoruz." dedi.

"Dünyanın bir ucundan gelip şehirlerini terk eden depremzedelere destek oldular"

Siirt Umut Kervanı olarak Ramazan ayının başlamasıyla 22 gündür depremzede ve muhtaçlara iftar verdiklerini ifade eden Umut Kervanı Siirt Başkanı Ramazan Tokdemir, "Depremin hemen ardından Umut Kervanı Vakfı olarak Türkiye'nin 14 ilinde iftar veriyoruz. Bizim değerli kardeşimiz İdriss Rebouh Cezayirliler Derneğini temsilen Siirt'e geldi ve bizlere destek çıkarak depremzede, yardıma muhtaç ve yetimlere iftar verdi.  Yardımlarından dolayı Cezayirli hayırsever kardeşlerimize teşekkür ediyoruz. Bu konuda Müslümanlar birbirlerine muhtaç olduklarını düşünüyorum, Yardımlarda birbirlerine destek olmaları gerekiyor. Dünyanın bir ucundan gelip deprem nedeniyle şehirlerini terk eden, hiçbir şeyi kalmayan depremzedelere destek oldular. Biz onlara ve 22 gün boyunca iftar vermemizde bize destek çıkan hayırseverlere teşekkür ediyorum." ifadelerine yer verdi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55